Nvidia, Computex 2017'de G-SYNC HDR Monitörleri Duyurdu

HDR oyun monitörleri geliyor

Nvidia CEO'su Jensen Huang'ın Computex'in ilk gününde yaptığı konuşmada, yeni nesil GPU mimarisi için pek bir şey yokmuş. Ancak, ilgi çekici başka haberler var.

Huang, Computex'te Nvidia'nın GeForce ürün yelpazesinde bulunan ekran kartlarından, dizüstü bilgisayarlardan ve monitörlerden söz ederken, bu yılki girişimin yeni bir G-Sync HDR (Yüksek Dinamik Aralık) monitör serisi için olacağını açıkladı. Aslında CES 2017'de duyurulan Asus ve Acer'ın G-SYNC HDR monitörlerine bakış atma şansımız olmuştu. Monitörlerin bu yıl sonunda çıkması bekleniyor. Nvidia G-SYNC teknolojisini şöyle açıklıyor: "HDR ekranlar, insan gözünün deneyimlediğine benzeyen ve geleneksel monitörlerden daha geniş renk aralığına sahip bir parlaklık yelpazesi sunar. G-SYNC HDR ekranlar, standart dinamik aralıklı ekranlardan birkaç kat daha fazla doruk parlaklığa sahiptir ve sinema standardı olan DCI-P3'e yakın bir gamuttaki arka ışığı azaltarak koyu siyahları korur."

Asus PG27U G-SYNC HDR Monitör

asus-pg27u-nvidia-g-sync-hdr-mass-effect-andromeda

Acer Predator G-SYNC HDR Monitör

acer-predator-nvidia-g-sync-hdr-mass-effect-andromeda

Huang hangi şirketlerin Computex'te monitörlerini göstereceğini veya kaç tane monitör olduğunu söylememiş. Nvidia ayrıca, GTX 1080 ile donatılan, en verimli güç seviyelerinde en yüksek performansı veren daha ince ve hafif olan Max-Q dizüstü oyun bilgisayarlarını da tanıttı. Gerçi bu yeni bir ürün değil, yalnızca son birkaç yıldır dizüstü oyun bilgisayarlarının 18mm'ye kadar güçten ödün vermeden neden ve nasıl daha da inceltildiğini açıklamak için bir seçenek.

Yapılan açılış konuşmasında VR'ın da küçük bir rolü varmış. Huang, Nvidia'nın işbirlikçi VR için verdiği isim olan Project Holodeck hakkında konuşmuş. HTC Vive başlığı kullanan Project Holodeck, Nvidia'nın diğer teknoloji şirketleriyle ortak olmasında da bir yol olmuştur.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum