Nvidia Max-Q ile Oyun Laptopları Üç Kat Daha İnce ve Güçlü Hale Geliyor

3 kat daha ince, 3 kat daha fazla performans

Nvidia, oyun dizüstü bilgisayarlarını yeniden tanımlayan yeni bir tasarım olan Max-Q'yi tanıttı; artık oyun çok daha ince dizüstü bilgisayarlarda, daha sessiz ve daha hızlı hale geliyor. Max-Q, 27 Haziran'dan itibaren tüm dünyadaki büyük dizüstü bilgisayar üreticilerinin kullanımına sunulacak.

NASA'nın insanları uzaya fırlatma görevinin ayrılmaz bir parçası olan Max-Q, bir roketin atmosferik uçuştaki aerodinamik stresinin en üst düzeye çıkarılma noktası olarak tanımlanıyor. Roketin yapısı Max-Q etrafında hassas bir şekilde tasarlanmıştır. NVIDIA, oyun dizüstü bilgisayarlarını tasarlamak için benzer bir felsefeyi uyguluyor ve dizüstü bilgisayar üreticilerine önceki nesil ürünlere göre 3 kat daha fazla performans ile 3 kat daha ince dizüstü bilgisayarlar sunmaları için olanak sağlıyor. Sonuç olarak, 18mm kalınlığa (MacBook Air kadar ince) sahip, şu anda mevcut olana oranla yüzde 70 daha fazla oyun performansı sunan yüksek performanslı bir oyun platformu.

FinFET 16nm teknolojisiyle üretilen GeForce GTX 1080, en yeni GDDR5X belleğe sahip. Max-Q, GPU'yu maksimum verimlilik için yeni bir şekilde çalıştırıyor; bir yandan performansı arttırırken, diğer yandan optimize az voltaj ile maksimum güç optimizasyonu sağlıyor ve böylelikle oyun performansını artırırken sistemin kullandığı güç azalıyor.

Nvidia, sessiz NVIDIA WhisperMode teknolojisini de tanıttı; bu da oyun oynarken dizüstü bilgisayarların daha sessiz çalışmasını sağlayan yeni bir teknoloji. WhisperMode oyunun kare hızına ve aynı anda optimum güç verimliliği için grafik ayarlarını yapılandırmaya yardımcı oluyor. Tamamen kullanıcı tarafından ayarlanabilir ve tüm Pascal GPU tabanlı dizüstü bilgisayarlarda kullanılabilir, WhisperMode yakında bir GeForce Deneyimi yazılımı güncellemesi ile kullanıma sunulacak.

MaxQ tarafından tasarlanan ve GeForce GTX 1080, 1070 ve 1060 ile donatılmış dizüstü bilgisayarlar, Acer, Aftershock, Alienware, ASUS, Clevo, Dream Machine, ECT, Gigabyte, Hasee, HP, LDLC, Lenovo, Machenike, Maingear, Mechrevo, MSI, Multicom, Origin PC, PC Specialist, Sager, Scan, Terrans Force, Tronic'5 ​​ve XoticPC gibi önde gelen dizüstü bilgisayar OEM'leri ve sistem üreticilerinden 27 Haziran itibariyle satışa sunulacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum