Nvidia'nın Yarı İletken Üreticisi Arm'yi Almasına Onay Çıkmadı

40 milyar dolarlık anlaşma yattı

Nvidia, 2020 yılının eylül ayında yarı iletken sektörünün en önemli isimlerinden biri olan Arm'yi satın almak için düğmeye basmış, her iki firmanın da yönetim kurulları tarafından onay alan anlaşmayla birlikte Nvidia resmi açıklama yaparak Arm'ı 40 milyar dolara satın alacağını duyurmuştu. Bu satın alma süreci yaklaşık olarak 18 ay sürecek ve Arm, Nvidia bünyesine katılacaktı.

Nvidia'nın Arm'yi satın alması yarı iletken sektörü için çok önemli bir girişimdi, ancak beklenen olmadı. Piyasadaki mobil cihazların çoğu için çip üreten bu firmanın kontrolünün Nvidia'ya geçmesi, rekabet kurallarını ihlal edeceği ve tekel olacağı gerekçesiyle düzenleyicilerden geçer not alamadı.

Nvidia bu açıklamayı yaptığında Qualcomm ve Microsoft gibi büyük teknoloji firmaları da seslerini yükseltmişti, çünkü çeşitli projeleri için Arm'ın çip tasarımlarına ihtiyaç duyuyorlardı.

Softbank Bloomberg'e verdiği beyanda her iki tarafın da anlaşmayı fesh etmeyi kabul ettiğini belirtti. Amerikan Federal Ticaret Komisyonu da aralık ayında anlaşmanın dondurulması yönünde girişimde bulunmuş, bunun dünyanın en büyük teknoloji firmalarının kullandığı çipler üzerinde Nvidia'ya çok fazla kontrol vereceğini belirtmişti.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum