Obsidian CEO'su Bir Fallout Oyunu Daha İstiyor

Son bir şarkı...

Fallout efsanesi geçtiğimiz günlerde 25. yaş gününü kutladı. Efsanenin büyümesine yardımcı olan Obsidian Entertainment'ın CEO'su Feargus Urquhart da bu kapsamda Dualshockers ekibine özel bir röportaj verdi. Yönetici, söyleşi içerisinde seri ile ilgili samimi açıklamalarda bulundu.

Kimilerinin en iyi Fallout oyunu olarak gördüğü Fallout: New Vegas'ın yapımcısı, Microsoft'un Bethesda'yı satın alması ile birlikte karmaşık mesajlar vermeye başlamıştı. Hatta Obsidian'ın konuyla ilgili şu tweet'i adeta olay olmuştu. 

Konu hakkında konuşan CEO Feargus Urquhart, Obsidian'ın geleceğinde bir Fallout oyunu olabileceğini -üstü kapalı bir biçimde- açıkladı. Urquhart'a göre Obsidian'ın yol haritasında bir Fallout oyunu olmaması "şaşırtıcı" olabilir. 

Yöneticinin seri ile olan bağı ise göz yaşartabilecek cinsten. Urquhart, her ne olursa olsun Obsidian'ın başından ayrılmadan önce bir Fallout oyunu daha yapmak istediğini ifade ediyor. 

 

YORUMLAR
biwaly
18 Ekim 2022 11:17

Aman yapmasınlar. Adamlar bir Fallout New Vegas'ı düzgün yaptı, ama gerisi çöp. Ama Fallout New Vegas da aslında iyi oyun değil. Oyun güzel çünkü etrafındaki RPG'ler çok berbat LEL. Hem sanki Bethesda ve Microsoft adamları istedikleri oyunu yapsınlar diye serbest bırakacak. Tüm oyun şirketleri adeta oyuncular beyninde sıkıntı olan 4 yaşında bebelermiş gibi telefon oyunu yapar gibi oyun yaptığı için oyunlarda kalite kalmadı artık. Hem eski Obsidian da kalmadı. Daha da Fallout oyunu çıkarmasınlar da seriyi iyice veled-i zina etmesinler LEL.

Adamlar en son şaka gibi RPG diye rezalet The Outer Worlds çıkardı. Karakter gelişimi yok, RP unsuru yok, diyaloglar berbat, cevap seçenekleri rezalet, her şeyin tasarımı berbat, görüntüye bir renk filtresi dayamışlar rezalet ötesi. Adamlar resmen gözümde amatörleşmiş. Obsidian'ın "O"su yok artık. O başka bir tür "O" olmuş. O.... çocukları LEL. Bu heriflere para veren Microsoft'un ben kafasını okşayayim. Adamlar resmen çöp almak için tonla para ödemiş LEL yav. :)

Oyun şirketlerinin artık RPG'den anladığı düz aksiyon oyununa berbat karakter yaratma seçenekleri, envanter seçenekleri ve "evet" ve "kafa sallama" gibi saçma sapan 2 seçenekten oluşan diyalog seçenekleri eklemek, başka bir şey değil. Halbuki RPG demek istediğin kişi olmana imkan veren ve maceradan maceraya koşabileceğin bir sanal evren olması demek. Ama çoğu oyunda halihazırda kişiliği olan bir karakter olarak oynuyorsun. Mesela en berbat RPG örneği olarak bile Cyberpunk 2077'yi veremiyorum çünkü oyun RPG bile değil LEL.

Parolamı Unuttum