Advertisement

Orijinal Silent Hill Filminin Yönetmeni Üçüncü Filmin Senaryosunu Da Yazmış

Filmler iyi hoş da artık oyunlardan da haber verin

Konami'nin bir döneme damga vuran korku oyunu serisi Slient Hill, daha önce beyaz perdeye de uyarlanmıştı. İlk olarak 2006 yılında Christophe Gans'ın yönetmenliğini yaptığı Silent Hill filmi altı yıl sonra 2012'de M.J. Bassett tarafından Silent Hill: Revelation olarak beyaz perdeye taşınmıştı. Her iki filmde hayranları büyük hüsrana uğratsa da 2012 model filmin daha ağır yaralar açtığı aşikar. Ancak orijinal filmin yönetmeni Gans, pandemi sırasında yeni bir Silent Hill filmi senaryosu yazdığını açıkladı. 

Jeux Video'ya konuşan Gans, pandemi sürecinde evde kalmanın kendisine iyi geldiğini ve onu senaryo yazmaya teşvik ettiğini belirtmiş. Silent Hill ile ilgili planlarından bahseden yönetmenin açıklamaları şu şekilde;

"Şu an üzerinde çalışıyorum, Covid-19 yılları beni gerçekten evde kalmaya zorladı. Ben de bu fırsatı iki senaryo yazmak için kullandım. Bunlardan bir tanesi yeni bir Silent Hill filmi. İlk iki filmden tamamen bağımsız bir film ve Silent Hill'in geçirdiği evrime saygı duyuyor. Çoğu zaman bunlar kendi başlarına ayrı bir hikayedir. Silent Hill biraz The Twilight Zone gibi, her şeyin her yerde olabileceği bir dördüncü boyut gibi. Yeni bir Silent Hill üzerinde çalışıyorum ki bu 2023 yılının Silent Hill'i olacak. Çünkü film önümüzdeki yıl vizyona girecek.

Şunu söyleyebilirim ki bu benim yılında hayal ettiğim Silent Hill değil. Bu bugünün markaya saygı duyan izleyicilerine göre bir Silent Hill. Ayrıca Silent Hill'in gerçekten devasa bir oyun markası olduğunun farkındayım. Tam anlamıyla bir sanat eseri. Silent Hill'i en başta düşünen insanlar gerçekten ortaya karakter koymuşlar. Onlar gerçekten sağlam insanlar. Benim şu an en büyük amacım Silent Hill'i günümüz izleyicilerine göre uyarlamak.

Şu açık bir gerçek ki bugünün korku filmleri 2006 yılının korku filmlerine benzemiyor. Çok daha iyi duruyorlar. 2007 yılındaki korku filmleri iyi değildi demiyorum ama her janra giderek evrim geçiriyor. Ben de bu görevi üstleniyorum. Yakın zamanda muhteşem orijinal korku filmleri izledim ve eğer Silent Hill bu tohumlara sahipse hatta bunu yansıtabilirse bile şahane işler çıkarabiliriz. Silent Hill her zaman zamanının ötesinde, sıradışı bir oyun olmuştu."

Hem korku filmlerine bakışını hem Silent Hill'e duyduğu hayranlığı hem de yeni filmden beklentilerini çok net bir şekilde anlatan Gans, bir an için 2006 yılındaki filmi unutturmayı başardı. Eğer yönetmen dediği gibi Silent Hill'i bir sonraki aşamaya çekebilirse elimizde muhteşem bir hikaye var ve beyaz perdede epey korkabiliriz. Gans filmin 2023 yılında geçeceğini ve önümüzdeki yıl çıkacağını söyledi ama bu konuda henüz resmi bir açıklama yapılmadı. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum