Outlast 2'nin Tüyler Ürpertici Gizli Mesajları Ortaya Çıktı

Mesajları tersten dinlemenin keyfi başka

Oyunların sağına soluna yerleştirilen easter egg'ler genelde eğlenceli olur, bunları bulanların yüzüne ufak bir gülümseme yerleştirir ama Outlast 2 dünyasında işler böyle yürümüyor elbette. Öncelikle şunu belirteyim, aşağıda okuyacağınız bazı kısımlar minik spoiler'lar içerebilir. Bunlar oyunun keyfini kaçırabilecek türden şeyler değil ama ben yine de baştan uyarımı yapmış olayım.

Outlast 2'nin hemen başında ve sonra da çeşitli defalar kendimizi rüyadaymış gibi bir okul ortamında buluyoruz. Bu rüya sahnelerinin kimi bize ana karakterimiz olan Blake'in geçmişindeki trajik olaylar hakkında fikir verirken, bazıları karşımıza korkunç bir canavar çıkarıyor ama ortak yanları oyunun hikayesine dair bize minik ipuçları sunmaları. Bu rüya sahnelerinde gördüğümüz detayların cevaplarını oyunda ilerledikçe yavaş yavaş almaya başlıyoruz.

> Outlast 2'nin İnceleme Puanları Belli Oldu

İşte meğer bu rüya sahneleri yalnızca bizim gördüklerimizle sınırlı değilmiş ve tümünde de gizli mesajlar saklıymış. Hem de bu mesajlar tam da satanizm temasına yakışacak biçimde kaydettiğimiz bazı sesleri tersten çaldığımızda anlaşılabilir hale geliyormuş!

Outlast 2'de bu rüya okulu sahnelerinin her birinde tek bir tane kayıt yapabiliyorsunuz. Bildiğiniz üzere kameranızı kayıt yapılabilir bir öğenin üzerine getirdiğinizde ekranda kırmızı bir çember çıkıyor ve yaptığınız kayıt kameranın hafızasına ekleniyor. Bu kayıtları izlemeye kalktığınızda diğer kayıtların aksine seslerin cızırtıdan ve parazitten oluştuğunu duyuyorsunuz. İşte tersten dinlemeniz gereken sesler de tam olarak bunlar.

Mesela bir tanesinde "Yüce Tanrım, sevgili İsa, günahlarımı bağışla ve şükranlarımı kabul et. Teşekkür ederim Tanrım, çocuğu öldürdüğün için" cümleleri duyuluyor, bir diğerinde ise "Ben zayıfım, ama sen benim için güçlü oldun. Ne de cömerttin, bana hayat verdin, yetenek verdin" cümlesini seçebiliyoruz. Dokuz cümlenin hepsini dinlerseniz oyunla ilgili çok sağlam spoiler yeme ihtimaliniz var, ben yine uyarmış olayım.

Bu rahatsız edici oyunla ilgili Utku'nun hazırlamış olduğu incelemeyi de okumayı unutmayın.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum