Overwatch 2 Sunucuları Açıldı, Sorunlar Başladı!

Klasik Blizzard oyunu demeyin, zira bu kez durum farklı.

Blizzard'ın yeni oyunlarının ilk günden sunucularının kitlenmesi artık bir gelenek haline geldi. Yıllardır süregelen bu gelenek, elbette Overwatch 2 için de geçerli olacaktı. Dün Türkiye saati ile 22:00'da açılan sunuculara ise oyuncuların büyük bir kısmı yine giriş yapamadı.

40.000 hatta 50.000 kişilik bekleme sıralarına düşen oyuncular, şans eseri oyuna girebilseler bile sıkıntılar ile karşılaştı. Overwatch 2'nin ilk saatlerinde oyundan kopmalar, sunucudan atılmalar ve bunun gibi oynanışa etki eden problemler yaşandı. Bazı oyuncular ise "Unexpected Server Error" uyarısını alarak oyuna giriş yapamadı.

Blizzard'ın resmi hesapları üzerinden bu soruna yakından bakıldığı açıklandı. Fakat birkaç saat sonra Blizzard'ın en tepesindeki isim Mike Ybarra, şahsi Twitter hesabından endişe edici açıklamalar yaptı. Ybarra, sunucuların DDoS saldırısı altında olduğunu belirterek çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Oyunun yönetmeni Aaron Keller, resmi hesabından yaklaşık 2 saat önce gönderdiği tweet ile birlikte tüm ekibin şu anda çalışmaları sürdürdüğünü söyledi. 

Şu sıralarda oyuna giriş görece biraz daha kolay görünüyor. Fakat satırları yazdığım esnada ancak 2 oyun tamamlayabilmiş durumdayım. Zaman zaman gelen yüksek ping sorunları, oyundan kopmalar ve ani düşüşler ise devam ediyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum