Overwatch'ın Loot Box ve Highlight Sistemlerine Ciddi Geliştirmeler Geliyor!

Artık istediğimiz her anı Highlight olarak kaydedebilecek ve onları videoya dönüştürebileceğiz. Ayrıca Loot Box sisteminde de güzel gelişmeler var!

 Oyunlarını piyasaya sürdükten sonra bir kenara atmayan hatta devamlı olarak geliştirme, dengeleme ve hata düzeltmeleri ile canlı tutan Blizzard'dan Overwatch oyuncularına oldukça güzel haberler var!

Blizzard'dan Jeff Kaplan, Overwatch için yayımlanan yeni geliştirici günlüğünde oyundaki Highlight ve Loot Box sistemlerinde yaşanacak gelişmeleri/değişimleri anlattı. Kaplan'ın söylediklerine göre iki sistemde de Overwatch oyuncularını oldukça memnun edecek gelişmeler yaşanacak.

İlk olarak Highlight sistemine bakalım.

Bildiğiniz gibi normalde oyun bizim için 5 tane Highlight seçiyor ve bunları maçta değilken tekrar izleyebiliyorduk. Fakat sistemimizi kapattığımızda ya da oyundan çıktığımızda bu Highlight'ların kaybolabilme ihtimali sıkıntıydı. Mesela bir maçta gerçekten de güzel bir şey yaptık ve bunu bir program aracılığı ile videoya çevirmek istiyoruz. Her şeyi hazırladık, kayıt tuşuna bastık fakat çat diye elektrik gitti! E, tabi Highlight da gitti... İşte yeni sistemin ilk güzel haberi burada geliyor. Artık oyun tarafından kaydedilen bu 5 Highlight 24 saat boyunca kaybolmadan orada bekleyecek!

>Çin Gene Yaptı! Overwatch Çakması Hero Mission'a Merhaba Deyin

Bunun yanı sıra Highlight sisteminde yapılacak olan değişiklik sayesinde maç esnasında istediğimiz bir anı Highlight olarak kaydedebileceğiz. Artık kendimizi sisteme beğendirmek zorunda değiliz! Bu yenilik sayesinde fonksiyon atadığımız tuşa basarak istediğimiz anı kaydedebileceğiz ve bu özel kayıtlar Highlights'ın içindeki Recently Captured sekmesinin içinde bulunacak. Konsolda tek tuş, PC'de ise ister tek, istersek de birden fazla tuş ataması ile kaydedebileceğimiz bu anlar için koyulan limit ise 32. Yani artık 32 tane Highlight kaydedebileceğiz.

E, 32 Highlight kaydettik ve sınıra dayandık. Yenilerine yer açmak için bu özel anları silmek mi gerekecek? Hayır! Artık istediğimiz Highlight'ı ikinci bir program kullanmadan videoya dönüştürüp dışa aktarabileceğiz! Konsol oyuncuları bu iş için konsolun kendi ayarlarındaki formatı kullanacaklar. Fakat asıl olay PC'de!

Overwatch'ı PC'de oynuyorsanız yeni sistem sayesinde istediğiniz Highlight'ı 4K, 60fps olarak kaydedebileceksiniz! Hem de PC'nizin sistem özellikleri ne olursa olsun. Burada yaşanacak tek sıkıntı, düşük sistem özelliklerine sahip PC'lerde yüksek kalitede kayıt almak istediğinizde videonun oluşturulmasının uzun zaman alacak olması.

>Overwatch'un Düşük Lootbox Düşme Yüzdesi Şikayetlerine Blizzard'dan Cevap

Overwatch oyuncularının oldukça sevinecekleri ikinci haber ise Loot Box sisteminde yapılacak olan değişim. Kaplan'ın söylediklerine göre Loot Box'lardan duplicate, yani sahip olduğunuz bir eşyanın aynısının düşme olasılığı ciddi şekilde düşürülüyor! Bu haberi okuyup "E, duplicate sayısının azalması kazanacağımız kredilerin de azalması anlamına geliyor!" diye düşünüyorsanız merak etmeyin. Çünkü duplicate ihtimali düşürülürken Loot Box'lardan gelen kredi miktarı da arttırılıyor. Yani artık Loot Box'lardan hem daha fazla eşya, hem de eski sistemdeki kadar kredi kazanabileceğiz.

Overwatch'ın PTR sunucularında hayata geçirilen yeni sistem eminim oyuncuların oldukça hoşuna gidecektir. Hatta Overwatch'ı eskisi kadar oynamıyor olsam da ben bile heyecanlandım. Değişiklikler bir an önce Live sunuculara da gelse de tadını çıkartsak...

YORUMLAR
Parolamı Unuttum