Overwatch Liginde Takım Sahibi Olmanın Bedeli 15$ Milyon

E-spor için harcanan paralar muazzam boyutlara varmaya devam ediyor.

Blizzard kurduğu "Overwatch League" için kolları sıvamaya başladı. Fakat bu lige girip bir takım sahibi olabilmek için bir Koç bir Sabancı ya da babanızın kendine ait bir petrol kuyusu olması gerekli.

Sports Business Journal'in haberine göre Blizzard takım kurmak isteyen kişilerle masaya oturmak için gün sayıyor. SBJ'nin duyumlarına göre Blizzard Overwatch League'inde yer almak isteyen takımlardan 2$-3$ milyon, eğer Los Angeles bölgesinden girmek istiyorsanız 10$-15$ milyona çıkan rakamlarda fatura çıkartmaya hazırlanıyormuş.

Manyakça bir para değil mi? Hem de bir bilgisayar oyunu için kurulan lige katılmak adına... Ama şunu belirtmekte fayda var eğer bu paraları ödeyip, lige girerseniz lig var olduğu sürece burada kalabiliyorsunuz. Ticari ürünlerinizi satmak, ligin canlı yayınını yapmak ve hatta oyun içi eşya satmaya kadar hakkınız olacak. Gerçi Blizzard oyun içinde eşya satımı konusu üzerinde daha karar vermemiş.

Yalnız burada şöyle bir sıkıntı var; hali hazırdaki e-spor takımları bu ücretleri ödeyebilecekler mi? Tabii ki hayır. Bu da akıllara şu soruyu getiriyor, bu takımları kodaman büyük spor takımları mı alacak ve destek olacak? O zaman da şöyle bir soru daha beyin kıvrımlarımı rahatsız ediyor; Overwatch çok satmasına ve mega popüler olmasına rağmen bu kadar para yatırılacak kadar kendini e-spor arenasında ispatladı mı?

Los Angeles'taki spor yatırımcıları için bu paralar aslında meblağ değil, ellerinin kiri. Lakin Dallas Cowboys'un Pazarlama Müdürü Matt O'Neil'in sözleri durumu gayet iyi açıklıyor. O'Neil "Konu e-spor gibi alanlara geldiğinde, satış odaklı bir organizasyon olduğumuz için durum daha anlamlı oluyor. Eğer bir takıma 2, 3 ya da adını siz koyun 5 milyon dolar verip alacaksam ve bunun sponsorlarından ancak 7 milyon dolar kazanacaksam bu gayet beyinsizce bir hareket olur."

Blizzard neye güvenerek bu kadar yüksek meblağlalar istiyor anlamıyorum ama ligin açılışında fiyatları biraz ağırdan alsalar daha mantıklı olmaz mı dersiniz? 

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum