Overwatch'un Yeni Animasyonunda Başrolde D.Va Var

Yeni harita da heyecan uyandırdı.

 Güney Kore'nin başkenti Seoul’de düzenlenen Overwatch Kore Fan Festivali’nde bize iki yeni içerik tanıtıldı: BusanHaritası ve oyunun en çok sevilen karakterlerinden D.Va’nın odakta olduğu bir kısa animasyon film.

En heyecanlı gelişme olan yeni haritadan haberimize başlayalım. Fan festivalinde konuşan Blizzard yöneticisi Jeff Kaplan, yeni haritanın Güney Kore’nin liman kenti Busan’dan esinlenilerek tasarlandığını dile getirdi. Harita Sanctuary, Downtown ve D.Va’nın kendi MEKA Base’i olmak üzere üç kısma ayrılıyor.

Busan Haritasi’nın aynı zamanda bir Kontrol Haritası (Control Map) olduğunu da belirtelim. Kontrol haritalarında takımlar belirli bölgelerde üstünlük kurup o bölgelerin tamamını ele geçirdiklerinde maçı kazanıyorlar.

Harita bugünden itibaren test sunucusu olan Public Test Realm (PTR) sunucusunda oynanabiliyor. Diğer sunuculara gelmesi de eylül ayını bulacak. Biraz sabredersek önümüzdeki ay yeni haritamız hazır.

İkinci gelişme ise Shooting Star ismiyle fanların beğenisine sunulan yeni animasyon kısa film. Filmde D.Va’nın Busan’da -spoiler vermeden anlatmaya çalışayım- çocukluk arkadaşıyla başından geçen bir macera anlatılıyor. D.Va'nın iç dünyasını ve biraz inatçı olan kişiliğini izleyebileceğimiz kısa filmde öte yandan Gwishin Omnics isimli saldırgan robotları ilk kez görme şansımız oluyor. Matrix'teki Sentillere benzeyen Gwishin Omnics, ilerde oyunda da karşımıza çıkabilir.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum