Oyun Dünyasının En ''Çilekeş'' Anneleri!

Anneler Günü kutlu olsun!

Oyun dünyasında çoğu zaman pek çok farklı konunun işlendiğini görebiliyoruz. Fakat gerçek hayatta olduğu gibi oyun dünyasının anneleri de her zaman oyunların odak noktasında karşımıza çıkıyor. Biz de bu güzel Pazar sabahında sizlerle oyun dünyasının en çilekeş, en vefakar ve en fedakar annelerini listeledik.

Bu vesileyle tüm annelerimizin anneler günlerini de kutluyoruz.

Ana / Overwatch

Listeye zaman zaman çocuğu ile karşı karşıya gelmek zorunda olan Ana (ismi de günün anlam ve önemine pek uygun, değil mi?) ile başlıyoruz. Hayatını Overwatch ekibini hayatta tutmaya adamış olan Anna, bu esnada kızı Pharah’ın da olağanüstü bir asker olmasına yardımcı oluyor. Fakat anne kızın araları, Widowmaker’ın mermisi ile bozuluveriyor.

Yıllar boyunca Pharah’ın kendisini öldü zannetmesine izin veren Ana, bu şekilde kızını koruyacağına inanıyor olsa da evdeki hesap çarşıya uymuyor elbette. Bu nedenle Pharah’ın oyun içerisinde annesine “trip” attığını da duyuyoruz sıkça.

Clementine / The Walking Dead

Aslında “anne” olmanın biyolojik bir olaydan ibaret olmadığını yansıtan bir karakter Clementine. Hepimizin güzel duygular ve anılar ile hatırladığı Telltale’in The Walking Dead serüveninde AJ ile karşılaşan Clem, küçük yaşta olmasına rağmen kendini AJ’yi korumaya adıyor.

Bu macerada yaşananlar elbette bizleri Clementine ile tanıştığımız ilk günlere götürüyor. Zombi kıyametinin ortasında ebeveynleri olmadan ilk kez karşılaştığımız Clementine, Lee olarak oynadığımız o günlerde bizim küçük çocuğumuz oluveriyor. Clementine da AJ için benzer bir ebeveyn rolü üstleniyor.

Freya / God of War

2018 yapımı God of War’u bana göre özel kılan pek çok detay var. Fakat sıkı bir İskandinav mitolojisi tutkunu olarak oyunun en iyi yanının hikayenin işlenişi olduğunu söyleyebilirim. Tek kaynağımız olan Edda’lardan yola çıkılarak işlenen hikayede, bir taşın yerinden oynatılması ile yaşanan boşlukların en iyi şekilde doldurulduğunu görebiliyoruz. Freya ve Baldur’un hikayesi de bu usta işi hikaye anlatımının en güzel örneği.

Oğlu için her şeyi yapmaya hazır olan Freya, ya da Edda’larda bilinen adıyla Frigg, Baldur’u dünyadaki her türlü tehlikeden korumaya karar verir. Bu sebeple her türlü canlıdan oğlunu serbest bırakmalarını isteyen tanrıça, henüz yeni yetişmekte olan ökseotunun tehlikeli olmadığını düşünerek aynı ricada bulunmaz kendisinden. Fakat Baldur’un hikayesi, o günahsız ökseotu ile son bulur.

God of War içerisinde de hikayenin benzer bir şekilde ilerlediğini biliyoruz.

Sonya Blade / Mortal Kombat X

Mortal Kombat 9 ile birlikte serinin “reset” tuşuna basan Netherealm ekibi, o günden beri hızını kaybetmeden muhteşem oyunlara imza atıyor. Bir kez daha sıfırdan başlayan serinin yeni oyunlarında ise, uzun süredir hepimizin merakla beklediği bir soruya cevap almıştık: Sonya ve Johnny’nin ilişkisi nereye gidiyor?..

Mortal Kombat X ile birlikte çok daha sevecen bir aile babası haline gelen Johnny, Sonya ile olan birlikteliğini Cassie adını verdikleri bir kız çocuğu ile taçlandırıyor. Baskıcı bir annenin kanatları altında büyüyen Cassie, yeni nesil Mortal Kombat karakterleri arasında öne çıkan bir isim oldu.

The Boss / Metal Gear Solid 3: Snake Eater

The Boss, bir gün tarihin en iyi boss savaşları gibi bir liste hazırlarsak en üst sıralara oynayacak isimlerden biri. Hideo Kojima’nın zekası ile hepimizi büyülediği bu savaş esnasında, The Boss’un aslında yaralı bir anne olduğunu öğrenme fırsatı buluyoruz. Oyun dünyasının en kilit karakterlerinden biri olan Naked Snake’’i eğiten The Boss, ülkesi için yaptığı fedakarlık ile MGS evreninde her zaman öne çıkan karakterlerden biri olmayı sürdürecek.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum