Oyun Dünyasının En Pahalı 6 Eşyası

10 da yetmez 100 tane...

Oyun içi kozmetik alışverişleri gözünüze ne kadar mantıklı geliyor bilmiyorum, fakat birazdan açıklayacağımız oyun içi eşyaların tamamen yatırım amaçlı olduğunu belirtmemiz gerekiyor. Evet, fiyatları yüzbinlerce doları aşan bu eşyaların, sahiplerine zaman zaman getirileri oluyor. Elbette bunlar için 'eşya' terimini kullanıyoruz ama bazıları eşyanın ötesinde, bunu siz de göreceksiniz.

Listeyi düzenlemenin oldukça zor olduğunu da belirteyim zira içeriğimizin içerisindeki çoğu eşya tek bir oyuna, Entropia Universe’e ait.

MMORPG türündeki Entropia Universe’ün en önemli özelliği, kendi kuruna sahip olması. Yani yatırımlarınızın karşılığını gerçek paraya dönüştürebilmeniz mümkün. Öyle ki Entropia Universe’ün arkasındaki İsveçli firma Mindark, İsveç Mali Gözlem Komitesinden “bankacılık” izni almayı başarmış. Oyun içerisindeki oyuncularına bankacılık hizmeti veren Entropia Universe’de kullanıcıların gelirleri 60.000$’a kadar koruma altında da kalıyor.

Haliyle bu durum oyunun içerisinde ciddi yatırımların oluşmasına sebep oluyor.

Şimdi gelin listemizdeki “yatırımlara” birlikte bakalım.

Diablo 3 – Echoing Fury- 14.000$

item1-big

Listemize bir dönemler “Auction House” adı ile bilinen açık arttırma sistemine sahip Diablo 3 ile başlıyoruz. Şimdilerde oyunun her köşesinde bulabileceğiniz Echoing Fury, oyunun ilk dönemlerinde kritik hasarı yükseltme özelliği sebebi ile nadir bir eşya olarak biliniyordu.

O güne kadar kimsenin düşüremediği bu item, şanslı bir kişinin eline geçmişti. Maalesef eşyanın değerini bilmeyen bu arkadaş, Echoing Fury’i 250$’a satmıştı. Birkaç kez el değiştiren eşya oyundan haberi olan bir kişinin eline geçtiğinde tamı tamına 14.000$’a satılmıştı.

Age of Wulin – Sword – 16.000$

item2-big

Çinli üretici Snail tarafından çıkarılan MMORPG Age of Wulin – ya da ana ülkesindeki adı ile Age of Wushu- 2013 yılının en çok beklenen oyunlarından biri olmuştu. Dövüş sistemi ve Çin kültürü ile dikkat çeken oyun, bir anda herkesin dikkatini çekmeyi başarmıştı.

Yapımcı Snail, oyunun batıdaki çıkışını kutlamak amacı ile yaptığı açık arttırmada oyunculara avantaj sağlayacak eşyaları satışa çıkarmıştı.

İşte burada oyun içerisinde sadece bir adet bulunacak olan bu kılıç 16.000$’a yeni sahibine kavuşmuştu.

Second Life – Amsterdam - 50.000$

item3-big

Aynı Entropia Universe mantığı ile çalışan Second Life, gerçek bir yaşam vadeden MMORPG yapısıyla pek çok cebi dolu yatırımcıyı üzerine çekmeyi başarmıştı. Öyle ki 2007 yılında Vestel bir ada satın almış ve adını Vestel adası koyarak reklamını yapmaya başlamıştı.

İşte bu oyunun içerisindeki bir bölge, Amsterdam, eBay üzerinden satışa çıkarıldı. 50.000$’a kendine bir alıcı bulan şehrin bire bir modellendiğini de belirtelim.

Hollandalı bir medya şirketi tarafından satın alınan Amsterdam, eBay üzerinde yapılan “ilk sanal arazi satışı” olarak da biliniyor. Medya şirketinin Amsterdam üzerinde yapılan her alışverişten para kazandığını da belirtelim.

Monria – Entropia Universe – 150.000$

item5-big

Entropia Maceramız 2013 yılında satılan Monria ile başlıyor. Yeni keşfedilen bir ay olan bu arazinin içerisinde alışveriş yapabileceğiniz bir bölge, farklı canavar habitatları ve 8 katlı bir mağara bile bulunuyor.

“Modified Akoz Power” tarafından yönetilen bir oyuncu grubunun 150.000$’a satın aldığı ay, kendilerinin istekleri doğrultusunda tekrar şekillendirilmiş.

Oyunun yapımcısı Mindark ile anlaşan oyuncu grubu, Monria’nın gelirlerinin bir kısmını aralarında bölüşme şansını elde etmiş.

Monria’nın oyuncu grubuna yıllık 120.000$ getiri sağladığı söyleniyor.

Crystal Palace Uzay İstasyonu – Entropia Universe – 330.000$

item4-big

Entropia Universe’ün kendisine ait bir kur sistemi olduğundan bahsetmiştik. Bu kur sistemine göre 10 Project Entropia Dolar’ı, 1 gerçek Amerikan Doları’na eşit oluyor. Oyunun en meşhur bölgesi Planet Calypso’nun hemen yanında bulunan Crystal Palace Uzay istasyonu da tam 3.3 milyon PED’a satılmış. Bu parayı “gerçek” paraya çevirdiğimizde karşımıza 330.000$ gibi korkutucu bir rakam çıkıyor.

“Buzz ‘Eric’ Lightyear” (güzel nick) tarafından satına alınan uzay istasyonunun, avcılar için bir uğrak noktası olduğu belirtiliyor. Yani bu da rastgele bir alışverişten ziyade geleceğe bir yatırım olarak görülüyor.

Tam burada Entropia Universe’ün 2009 yılında aylık 830.000 dolardan fazla işlem gerçekleştirdiğini de belirtelim.

Club Neverdie – Entropia Universe – 635.000$

item6-big

Entropia Universe oyuncularının yakından tanıdığı Jon “Neverdie” Jacobs, EU’nun en büyük yatırımcılarından biri olarak biliniyor. Daha önce oyunun içerisindeki bir başka önemli eşya olan Atrox Queen Egg’i 70.000$’a satın alan Neverdie, daha büyük bir yatırım yapmak için evini ipotekliyor.

100.000$’ın biraz üzerinde bir para ile bu astroidi satın alan Jacobs, yaklaşık 1.5 ay süren yenileme sürecinin ardından burayı EU kullanıcıları için bir uğrak noktası haline getiriyor. İçerisinde her türlü eğlence imkanının bulunduğu ve adını kurucusu Jon “Neverdie” Jacobs’tan alan astroid, 2005 itibari ile Jacobs’a yıllık 200.000 dolarlık bir getiri sağlıyor.

Oyunun içerisindeki diğer yatırımcılar kulübün potansiyelini görüp Jacobs’a akıl almaz teklifler ile gidiyorlar. Jacobs, yıllar önce evini ipotek ettirerek aldığı bu sanal astroidi tam 635.000$’a satıyor.

YORUMLAR
emrahcey
20 Ağustos 2020 09:05

Çıkması yılan hikayesine dönen, O malum açık dünya uzay-sim oyununda gemi fiyatları bu durumda oldukca uygun kalıyor.

Parolamı Unuttum