Oyungezer Online’ın yeni yüzüne hoş geldiniz!

Ama siz ona kısaca OGZ de diyebilirsiniz

İnternet için küçük, bizim için hayvan gibi bir adım bu. Dışarıdan bakınca öyle gözükmeyebilir ama inanın iki senedir şu iş üzerinde çalışıyorduk. Yani bir yerlerde trollemek isterseniz "Yahu siz o sitenin nesine iki yıl harcadınız!" diye sorun, saatlerce ağlayalım.

Sonunda açtık nihayet, önemli olan bu. Yıllardır yapmak istediğimiz ama "Hele şu yeni site bir açılsın da" dediğimiz bahanelerden kurtulduk. Bunu yaptıysak artık egzersize başlayıp karbonhidrat yemeyi falan da bırakabiliriz yani.

Şu an değişiklik daha çok tasarımmış gibi gözükebilir, ama yapısal olarak da çok şey değişti, değişecek. Biz neler yaptık, daha neler yapacağız, neleri yapamadık, neleri beceremiyoruz şöyle bir detaylıca anlatalım istedik. çünkü sizin yorumlarınız bizim için çok önemli, o yüzden neyi beceremediğimizi de anlatmak lazım ki sizin yorumlarınızı dikkate almadığımızı düşünmeyin, sonra küsüp bizi yorumsuz bırakmayın. Siz istediniz de olmadıysa sebebini söylemek lazım.

Kodu bizim olan bir OGZ

Yeni Oyungezer'in en büyük farkı üstteki cümlede yatıyor. Yıllardır kullandığımız ve artık arapsaçına dönmüş Joomla denen beladan kurtulup tamamen kendimize ait bir yazılımla devam ediyoruz yola. Yani sadece yüzü değil geri planı da %100 değişti sitenin. Hani site açılmıyor, yüklemiyor, şişiyor, patlıyor diye ağlıyorduk ya, hayırlısıyla bitecek bu sorunlar. Ayrıca kendi sitemizde kendi istediklerimizi daha kolay yapabileceğiz. Mesela bir gece modu koyacak mıyız? Şimdiden ekledik yapılacaklar listesine.

Disqus'a Veda

Buna birçoğunuz üzülecek biliyoruz. Biz de ne umutlarla kurmuş, ne çok sevmiştik Disqus'ı. Ama günün sonunda bize o kadar çok karın ağrısı yapmaya başladı ki anlatamayız. Siteyi yavaşlatmalar, cache sistemini patlatmalar, reklam verme sevdaları... Üstelik sitenin forum ve yorum olarak ikiye bölünmesinde de az payı yok. çünkü elalemin kodu, sizin her istediğinizi yapamıyor.

O yüzden zor kararı verdik ve kendi mesaj sistemimizi geliştirmeyi seçtik. Şu an biraz prematüre gelebilir, yani ilk günden disqus yazacak halimiz yok. Elden geldiğince çok login opsiyonu da koyuyoruz ki ayrı ayrı hesap açmakla uğraşmayın. Pratik olsun azıcık. Ama mesaj sistemini değiştirmeyi özellikle de istedik ki sizin geri dönüşlerinizle birlikte geliştirip disqus'tan da iyi hale getirelim. Yeni mesaj sistemimizin en önemli farkı bugün disqus, yarın da forumun yerini alacak olması. Yani hepsini birleştirecek bir mesaj, hepsini o bulacak, bir araya getirip karanlıkta falan yani...

Daha ferah ferah... Daha büyük büyük...

Yeni yüzümüzün ve tasarımımızın en büyük farkı eskisinden ferah olması. Eski site hakkında gelen en büyük eleştiri karman çorman olmasıydı. Cidden öyleydi de düşününce. Daha pratik, daha az tıklatan, daha kolay okunan bir site yapalım istedik. Mutlaka beğenmediğiniz bir yerleri olacaktır ama biraz zaman verin, bizce bunu daha çok seversiniz.
Bu tasarımdaki en büyük farklardan biri her şeyin daha bir iri iri olması. çünkü bizim eski tasarımı yaptığımız günden bugüne ekranlar çok büyüdü. Artık bu daha geniş formata uygun bir görünümümüz olmalıydı bizim de. Ama genişliyoruz diye siteye daha çok şey tıkıştırmak yerine görselleri genişletmeyi ve daha görsel bir site tasarlamayı hedefledik. Başta biraz "her yere poster döşemişler hissi" yaratabilir.

Bu da kapak olsun!

Şimdi biz aslen dergi yapmayı seviyoruz biliyorsunuz. O yüzden de bizim yapacağımız site bizim sevdiğimiz işe benzemeli dedik, sitenin girişine bir kapak koyduk. Başka sitelerde öne çıkanlar bölümü olur, bizdeki kapak olsun istedik. Düşündük taşındık epey, bir web sitesinin kapağı nasıl olur, nasıl çalışır diye. Elbette dergi gibi 30 günde bir değişmeyecek, gündeme göre kendi frekansını belirleyecek. Elbette A4 değil, sitenin tasarımına uyacak. Elbette sitenin günlük içeriklerine ayak uydurabilecek.

Ama bir anlamda Oyungezer'i daha bizim karakterimize getirecek bir şey olarak görüyoruz bu kapakları. İlginç bir yanı geçmişe doğru tarayabiliyorsunuz da. Web sitelerinde her şey anlık ve geçici ya... Bir şey de bir kenarda biriksin istedik. Zamanın ve dağarcığın izi kalsın. Tıpkı dergiler gibi biriksin, arşiv olsun ama taşınırken annenin gazabına kurban gitmesin.

Açık açık sonsuza gidiyoruz!

Sitenin yapısı başta basit görünebilir ama kullanınca biraz kafa da karıştırabiliyor. Bunun sebebi ana sayfadaki haberler ile "Haber" sayfasındaki haberlerin yapısının farklı olması. Tutacak mı, sevecek misiniz bilemiyoruz ama bunun için çok kafa patlattık ve bu yeni sistemi birkaç ay denemek istiyoruz. Artık haber sayfasında haberler ana sayfa gibi listelenmiyor. Haber metinleri tamamen açık olarak geliyor, ve siz kaydırdıkça yüklenerek sonsuza doğru uzuyor. Böylece tek tek haberlere tıklamadan bütün gündemi tarayabiliyorsunuz.

Yani yeni haber ne var diye hızlıca bir bakmak istiyorsanız ana sayfaya göz atabiliyorsunuz halen. Ama haber sayfasında bütün gündemi tek sayfada detaylıca görebiliyorsunuz. Sizin sitede en çok tükettiğiniz içerik "Haberler", bunun farkındayız (analitikler öyle diyor), bu yüzden de olabilecek en hızlı ve konforlu deneyimi yaratmaya çalışıyoruz. Şu an aksadığı yanlar olabilir ama bunu da hep birlikte geliştireceğiz. Deneye yanıla, boza düzelte, en iyi okuma deneyimini birlikte bulacağız.

Daha çok inceleme

Yeni sitenin bize getireceği imkanlardan biri de daha derli toplu ve daha çok inceleme girmek. Eskiden bütün içeriklerimiz aynı jenerik metin formatıydı. Artık incelemelerimizin kendine has bir yapısı var. Ayrıca her oyunun ayrı bir künye sayfası var onunla ilgili içeriğe ulaşabileceğiniz. Yani oyunlara biraz daha oyun muamelesi yapacağız. Mesela: //oyungezer.com.tr/oyun/mortal-kombat-11

MVP olacak bir Oyungezer

Yazılım dünyasında "Minimum Viable Product" denen bir hadise var. Her şeyi ilk günden çözüp bitirmeye çalışmak yerine, hızlıca minimum ve ayakları yere basan bir çözüm üretmek ve zaman içinde bunu peyderpey geliştirmek. Biz işin "hızlıca" kısmını çok anlamamış olacağız ki siteyi açmak iki senemizi aldı ama en baştan yeni yapıyı MVP olarak hedefledik. Yani ilk günden olması çok şart olmayan özellikleri şimdilik dışarıda bıraktık. Bunları sizden gelen yorumlarla birlikte adım adım ekleyeceğiz.

Bu yüzden Oyun Takvimi gibi bazı bölümlerin uçtuğunu, Dükkân gibi bölümlerimizin hâlâ eski kafa olduğunu, çok tıklanabilir gözüken kimi şeylerin tıklanamadığını göreceksiniz. Ama hepsini yapmaya çalışıp eski siteye daha fazla acı çektirmek istemedik. Hepsi yavaş yavaş yerine oturacak.

Yeni bir ev

Yeni site ile birlikte size en hızlı ve düzgün bağlantıyı da vermek istiyoruz. Bu konuda karnemiz çok parlak değil biliyoruz. Bu yüzden Oyungezer'i çok eski arkadaşlarımızın yuvasına, BIGCORE'a taşımaya karar verdik. Geçtiğimiz yıllarda bizi sunucularında ücretsiz barındıran ve her zaman destek olan Sağlayıcı'ya da buradan teşekkürlerimizi tekrar sunmak isteriz. Umuyoruz ki yeni barındırıcımız BIGCORE'la da böyle güzel bir ilişkiyi kurabiliriz.

Böyle işte...

Yeni Oyungezer Online'da daha bir sürü değişiklik var. Bir kısmı biz düşündüğümüz ve böyle olmasını istediğimiz için. Bir kısmı siz bizi uyardığınız ve böyle olmasını istediğiniz için. Bir kısmı beceriksizliğimiz veya gözümüzden kaçanlar. Ama iyisiyle, kötüsüyle artık yeni sitemiz bu. Ve artık eskisinden çok daha fazla bizim, elalemin kodu değil, Oyungezer'in göz nuru =)
Bu geçiş sürecinde mutlaka aksaklıklar, başımıza gelen işler de olacak. Bunlar için şimdiden anlayışınızı bekliyoruz. Sizlerden nasıl bulduğunuza, neyin eksikliğini çektiğinize dair yorumlarınızın geleceğini umuyoruz. Ama bunları birlikte düzeltir ve geliştirirken de sabrınızı bekliyoruz. Sonuçta bizim de elimizdeki imkanlar sınırlı, Oyungezer Online dediğiniz sizin köşedeki bakkalın onda biri kadar ciro yapmıyor. Aşkla, şevkle, ideallerle de işler çok hızlı yürümüyor.

Böyle işte, bu da yeni site. Daha fazla kafanızı ütülemeyelim ki gezin tozun biraz, bakalım sevecek misiniz...

(Ama sevin olur mu valla çok uğraştık ≧◡≦ )

YORUMLAR
İses
4 Temmuz 2019 17:22

Telefon üzerinden oyungezer sitesine analinkten girince sayfa açılıyor fakat haber ya açılmıyor ya da açılsada alt kısımdaki yorum kısmı veya incelemenin puanlama kızmı açılmıyor bu sorun sayfayı yenilediğinizden beri var

Pixlik
18 Mayıs 2019 13:15

Hayırlı olsun, biraz gözümüzün alışmasına ihtiyaç var ama güzel olmuş.Hemen bir problem ile taçlandırayım; yorumu düzenleme kısmında karakterleri silebilirken yeni karakter ekleyemedim.Edit: Bu yorumda denediğimde ise oldu.

enes
16 Mayıs 2019 14:02

fena değil

dacencoldfire
11 Mayıs 2019 22:58

Yeni site şok güzel olmuş, emeğinize sağlık. Fakat tek rahatsız olduğum yer oldu, paylaş, tweet, yorum yap butonlarını yazının altında veya metin alanından yemeyecek başka bir yerde konumlandırmayı ya da en azından metinsiz yuvarlak butonlarla daraltmayı düşünürseniz çok güzel olur. Metin alanını daraltıp yazı boyunca uzun bir boşluk bırakması işlevsiz ve rahatsız edici geliyor. Tabii butonların ön planda kalmasını istiyorsanız yazı başında yatay da olabilirler. Daha iyi çözümler olabilir. Teşekkürler, iyi çalışmalar.

orkhun
11 Mayıs 2019 22:30

Bence harika olmuş elinize sağlık. Tek yorumum bilgisayardan girdiğimizde ana sayfadaki slider görselleri çok büyük gözüküyor, bütün sayfayı kaplıyor nerdeyse. Biraz daha küçük olursa en azıdan alttaki ilk haberleri scroll etmeden görebiliriz, biraz daha kullanıcı dostu olur diye düşünüyorum.

Hedysseus
11 Mayıs 2019 20:18

Biraz işin minik detayı olacak ama daha modern bir favicon da güzel görünürdü.

grisakal0
11 Mayıs 2019 18:43

Gerçekten tebrik ediyorum yeni tasarıma ya da yeni sitenize diyeyim bayıldım! Çok berrak, herşey hemen elinin altında gibi.. Ulaşılabilirlik çok hoşuma gitti. Oyun inceleme bölümü; arayıp da bulamadığımız hiç bir yerde böylesine bir arada böylesine düzenlenmiş, ne bileyim hep içimizde böyle bir bölüm istiyorduk herhalde(:D). Gerçekten çok iyi düşünülmüş! Haber kısmına alışmak zor olabilir ama o da iyi düşünülmüş. Olmadı orada farklı bir şeyler denersiniz.Gayretiniz için teşekkürler.

mserhatsari
11 Mayıs 2019 15:02

Bu tasarımla ilgili değil de bence haber bildirimi gibi bir şey oluşturursanız görmediğiniz haberleri falan oraya göndeririz inceleyip değerli görürseniz paylaşırsınız. Çünkü bazı önemli oyun haberleri gözden kaçarken dedikodu ya da "bilmem ne şuna dair şunu söyledi" seviyesindeki film haberleri paylaşılabiliyor. Örneğin dün God of War'un yapım sürecini, çektikleri zorlukları anlatan "Raising Kratos" adında iki saatlik belgeseli çıktı. Dünden beri sayfayı yeniliyorum haberi yok... Ve yorum düzenleme getirmişsiniz emeğinize sağlık, düzenlemede karakter sınırlandırması var sanırım o biraz gereksiz bence.

NcZ
11 Mayıs 2019 10:15

Bug-istek: Login değilken yorum yazıp gönder dediğimizde ve login olduğumuzda; yazılmış mesaj kayboluyor. Bunnun için mesaj y için bastığımızda. direk login ekranına yönlensek ve login olmamış olduğumuzu böylece farketsek iyi olur.

osmanzi
10 Mayıs 2019 11:38

Efendim tebrik ederim, gayet temiz, UX açısından da başarılı bir tasarım olmuş. Öyle ki 2 yıldır filan siteye girmiyor, hesabıma bakmıyordum; yeniliği görünce hemen tekrar başladım.İlk bakışta ben bir sorun yaşamadım/görmedim; zaman içerisinde farklı feedback'lerimiz oldukça paylaşır, OGZ'yi hep birlikte daha ileriye taşımaya çalışırız.

fast
9 Mayıs 2019 22:28

Kaç senelik hesap yalan oldu. Yaşasın yeni hesap. Umarım bunda da aynı sorunla karşılaşmayız ileride.

mserhatsari
9 Mayıs 2019 19:25

Diğer haberlerde değil de bu haberi açıp sayfayı en aşağı indirince içerik kayboluyor. Belki de yorumlar sayfanın en altında olduğu için, yorum sayısı tasarımda sıkıntı çıkartıyordur, bilemedim.

Hedysseus
mserhatsari
10 Mayıs 2019 16:56

Dün ben de aynı sorunu yaşadım birkaç kez.


Hedysseus
9 Mayıs 2019 18:18

[Bu yorum kullanıcı tarafından silinmiştir]

sSnake
9 Mayıs 2019 15:22

Edit: Ek olarak yorumlarda paragraf bırakılabilsin lütfen, gözümüz kanamadan okuma konforu şart. Artı olarak yorum sıralama önceliği menüsü.

NcZ
sSnake
11 Mayıs 2019 10:17

Kesinlikle


sSnake
9 Mayıs 2019 15:19

Herkese hayırlı olsun. Her ne kadar beta'dan farklı bir arayüz güncellemesi gelmemiş olsa da eskisinden her türlü daha iyi. Size ait dumanı üstünde kod satırları da daha çok esneklik sağlayacaktır şüphesiz. Dolayısıyla artık "elimizde değil" benzeri mazeretler görmeyiz umuduyla :P Bu arada ana sayfa ve münferit haber içerik sayfalarında da sağ tarafta oyun takvimi bulunsa güzel olur. Onun dışında site ile ilgili bir yol haritası sayfası oluştursanız ve biz de gelecek özellikleri ve süreçleri o şekilde takip edebilsek karşılıklı daha organizeli bir süreç olur görüşündeyim. Hem aktif geri bildirimler ile belli başlı başlıklar altında olası sorunlar ve siteye entegre edilebilecek kullanışlı yeni özellik fikirleri de daha derli toplu bir şekilde takip edilebilir.

tugbek_olek
sSnake
9 Mayıs 2019 18:53

Yol haritası değil de düzenli olarak ne alemdeyiz raporu paylaşmak istiyoruz aslında. Bir tane hazırlıyoruz şimdi. Yol haritası iddialı olur biz onu tutturamayız =)

sSnake
tugbek_olek
10 Mayıs 2019 10:14

Siper, o da işimizi görür. İlki yayınlanmış bile, emeğinize sağlık. Bu rapor paylaşımları sitenin bir köşesine sabitlenebilirse harika olur. Ayrıca takip etmesi de daha pratik olur.


Nightrain
9 Mayıs 2019 12:35

Önceki hesabıma bir türlü onay maili gelmediği için yeni hesap almak zorunda kaldım. Forumu yangından mal kaçırır gibi kapatmasaydınız iyiydi. İnsan önceden bir haber verir. Ayıp bu yaptığınız. O kadar emek verildi. 10 senelik emeği çöpe attınız. Tebrikler!

tugbek_olek
Nightrain
9 Mayıs 2019 18:54

Forumu kapatmadık olduğu haliyle gelecek. Ben halen erişebiliyorum mesela ; ) Ancak önce siteyi taşıyıp düzgün çalıştığından emin olmak istiyoruz önce. Bir iki güne gleir forum da (zaten yukarda yerini ayırdık bak)


rashid
9 Mayıs 2019 11:13

Edit özelliği isteyenleri daha fazla bekletmek istemedik, yorum edit ekledik :)

yusufulas
rashid
9 Mayıs 2019 11:37

Edit: Az önce bir mesaj editledim çok sevindim. ?


Srinelli
9 Mayıs 2019 10:46

Mesaj yazdim gonderdim ama gitmemis sanirim. Tekrar yaziyorum. Bence siteye giren binlerce insan var ve herkesi memnun etmeniz mumkun degil. Guzel seyler yapmak icin ugrasiyorsunuz. Bu ugrasin icerisindeki cesaret bile yeterli bence. Ben bizim icin en iyi yapmaya calistiginizi bildigimden icim rahat, gerisi sadece aliskanliklar. Onlar da uzun surmez zaten. Yok disquss yokmus yok cok kotu bir daha girmem. Sasirdim acikcasi. Demek ki insanlar burayi fonksiyonel oldugu icin kullaniyormus, buradaki ortamin bir onemi yokmus. hepinize iyi calismalar.

DanteXE
Srinelli
9 Mayıs 2019 13:54

Buradaki ortamı yarattık. Disqus ile oldu bu, şimdi yok. Bildirim vs. Gelse yine yapılır ama bildirim falan yapmak zor olsa verek

Srinelli
DanteXE
9 Mayıs 2019 16:54

Disqus ile degil senin gibi degerli insanlarla tartismayi bilen insanlarla oldu bu. bunu bu editorle de yapabiliriz. disqus ile de.Bu arada nacizane bir oneri olur mu bilmem ama ben de bir kurumda yazilimciyim. Ekip kurulduktan sonra kurumdaki bir cok uygulamayi kendi bunyemize gecirdik. Gelistirdigimiz bir framework ile seri uretime gectik. Sadece cad uygulamalari kaldi diyebilirim kurumda. ama bu soyle bir sorun getirdi. artik ne is yaptigini bile bilmeyen kullanicilar ve onlarin yoneticileri size isteklerini sunabilir oldular. bu da cogu programin lastik gibi egilip bukulmesine sebep oldu. evet kullanici bildirimleri cok onemli ama herkesi memnun edemezsiniz. bir kullanici olarak soyluyorum bunu %20 kullanici yorumlariysa %80 i kendiniz karar vermelisiniz. cunku bizimle ugrasmak zor. kullaniciya serbestlik verdiginde her kafadan bir ses cikiyor. cogu zaman da istediginin neye yol acacagini bilemiyor. kervan yolda duzuluyor. bunlari biliyorsunuzdur, belki katilir belki katilmazsiniz ama benimki deneyimimi paylasmak olsun.


Zireael
9 Mayıs 2019 04:28

Zaten yeteri kadar geri bildirim almışsınız o yüzden ben de yorum kısmı çok sıkıntılı diye dikte etmeyeceğim ama sanırım son halinde de yorumların sadece bir kısmı gözükecek ve sonsuz sayfayı yine koruyacaksınız. Her şeye alışırım ama bu gerçekten beni çok üzer, sitelerde en nefret ettiğim özelliklerden biri şu sonsuz sayfa muhabbeti. Bence kesinlikle o olayı kökten kaldırın, ben aşağıda sadece yorumları görmek istiyorum çünkü oyungezer'in zaten en sevdiğim yönlerinden birisi kemik bir kitlesi olması ve eski sitede çoğu insan birbirini az çok tanıyordu, başka hiçbir sitede yorumlara bakmaya tenezzül dahi etmesem bile burada benim içim yorumlar çok önemli. Umarım onu eskisi gibi yaparsınız gerçekten üzülürüm olmazsa :(

tugbek_olek
Zireael
9 Mayıs 2019 18:57

Her haberin iki görünümü var, haber veya anasayfadan gelmenize göre değişiyor bu. Birinde yorumlar tam kapalı, birinde tam açık. Şimdi ilk etapta birinde yorumlar sınırlı gözüksüm, birinde tam açık şekline çevirmeyi planlıyoruz.


DanteXE
Zireael
9 Mayıs 2019 13:53

Furkan sen misin la

Zireael
DanteXE
9 Mayıs 2019 16:21

Edit: Edit: Hayır ben disqus karışıklığından beri sitede neredeyse hiç yorum yapmadım daha önce de 1000 küsür yorum/upvote falan varmış galiba ama tanıdığını zannetmiyorum çünkü kullanıcı adım hep aynıydı.


DanteXE
Zireael
9 Mayıs 2019 13:53

Furkan sen misin la


Mitsukuni
9 Mayıs 2019 03:37

Esenlikler güzellikler sizinle olsun. Sitenin yerli üretime dönmesi takdire şayan bir gelişme. Umarız daha uzun yıllar birlikte oluruz.(Disqus olayına açıkcası sevindim, hiç alışamamıştım.)

Mico
9 Mayıs 2019 00:54

Hayırlı olsun efenim. Şimdilik benim için görünen tek sorun yazıları okumada zorlanmam oldu, niye bilmiyorum ama göz yoruyor. Arka plan renginden mi fonttan mı anlamadım :) Zamanla her şey oturur canınızı sıkmayın.

Mehmet
9 Mayıs 2019 00:16

Hayırlı uğurlu olsun. Alışması zor olacak ama zamanla aşarız diye umuyorum. Windows XP de,yenilenmiş Facebook da ilk başta korkutmustu,zamanla alışmıştık. Tek şikayetim biraz göz yorucu bir tasarım, insallah bu da aşılır.

Mr.Pickle
8 Mayıs 2019 22:51

Oyun takvimi....Ana sayfanın en altına kaydırmalı dosya konuları bölümü....Şifremi unuttum seçeneği.....Yorumu düzenle seçeneği.... (Disqus'ta vardı)

Mr.Pickle
8 Mayıs 2019 22:48

Yeni site hayırlı olsun genel olarak güzel görünüyor ama beta döneminde belirttiğimiz hiçbir şey eklenmemiş ve değiştirilmemiş gibi görünüyor. Mesela ana sayfada bir habere tıkladığımızda neden direk haber ve altındaki yorumları göremiyoruz? Tamam haberi okuyabiliyoruz ama diğer haberler de açık bir şekilde alt alta duruyor. Yorum yazmak için 2.kez haber başlığına tıklamamız gerekiyor ve yeni sekme açılıyor. İkinci bir konu, haber içindeki yazıların rengi açık olduğu için göz yoruyor. Yorumların rengi gibi daha koyu bir renk yapabilirsiniz. Disqus'ın gitmesi baya kötü olmuş. Ben Disqus'ı sadece Oyungezer'de kullanıyordum ve orada 658 yorumum ve 1194 upvotes varmış. Bunların çöpe gitmesi oldukça üzücü. Disqus bu yorum sistemine göre daha canlı geliyor bana. Ayrıca biri yorumuma cevap verdiğinde direk bildirim olarak görebilmek, yoruma görsel ekleyebilmek gibi bir çok özelliği de artık kullanamayacağız. Disqus gibi canlı bir yorum sisteminden böyle ölü bir sisteme geçmek biz kullanıcılar için oldukça kötü oldu. Eminim baya uğraşmışsınızdır yorulmuşsunuzdur site için ve hala da uğraşıyorsunuzdur ama umarım görüşlerimizi dikkate dikkate alırsınız.

Mr.Pickle
8 Mayıs 2019 22:41

[Bu yorum kullanıcı tarafından silinmiştir]

fatih
8 Mayıs 2019 20:46

Elinize sağlık gayet güzel olmuş. Sıkıntıları millet bağıra çağıra sıralamış zaten, onlar da çözülürse eskisinden çok daha güzel bi yer olacaktır burası.

fatih
8 Mayıs 2019 20:46

[Bu yorum kullanıcı tarafından silinmiştir]

CombiningPerson
8 Mayıs 2019 20:37

Beta hesaplarıyla beraber literal olarak dergiyle yaşıt hesapları da mı uçurdunuz? Helal olsun.

Demus
8 Mayıs 2019 20:05

10 sene önce bir gece vakti artık oyungezer'iz dediğinizde açtığımız hesaplar ne oldu? 10 sene çöpte mi artık?

Nettoyee
8 Mayıs 2019 19:49

Şahsen yorum yazmasamda siteye her gün girip güncel haberleri ve yazılan yorumları da okuyan biriyim (çünkü bu sitenin community'si hakkaten çok güzel). Lakin, bu yeni sonsuz sayfa olayı ve yorumların gözükmemesı hiç hoşuma gitmedi. Sonsuz sayfaya zamanla alışılabilir belki de ama yorumlara kesinlikle bi edit gelmeli. Saygılarımla...

rashid
Nettoyee
8 Mayıs 2019 20:32

Edit: Forumun yerini alacak olan Pano sistemi o zaman tam size göre olacak ? Yorum editleme de geliştirme listemizde en kısa sürede kullanıma açılacaktır. :)


Yüce İmparator Anravs
8 Mayıs 2019 19:19

Ben, sabahtan beri buraya yorum yapmaya çalışıyorum. Bunun için 2 hesap kurdum ve bunu yazarken bile bu mesaj gidecek mi emin değilim. Betada kurduğum Anravs isimli hesabın e-postasını onaylattığımı hatırlıyorum ama yine de onaylatmamı istiyor ve tıklamam istenen yere tıkladığımda link falan gelmiyor, sayfa bulunamadı hatası geliyor. Bunun bir çözümü var mıdır?

CombiningPerson
8 Mayıs 2019 18:47

Şimdi tek merak ettiğim, forum açılacak mı yoksa on küsür senelik arşive elveda mı dedik habersiz?

Semenderl
8 Mayıs 2019 18:40

Güzel. Sardı sarıyor.

DanteXE
8 Mayıs 2019 18:24

Yorum işi hiç olmamış. Hadi Disqus gitti. ama yorumları görmek veya atmak için farklı sekme falan açmak gerekiyor. Bildirimler zaten yok. Kim ne yazdı göremeyiz. Zorlaştırmış işleri.

yeknesakk
8 Mayıs 2019 17:34

Betadaki üye olanları temizlediniz mi acaba? yeknesak adıyla olan hesabımı mail onaylamadığından kullanamıyorum. Mailide gereksize düştüğünden bulamıyorum. Disqusı developer olarak kullanmayan bilmez. Ajaxla çekilmediği sürece sisteme müthiş yük bindiriyor. Çıkan abuk subuk reklamlarda cabası. Bence yorumlardan öte önceliğiniz sistemin sorunsuz bir şekilde kullanır olması olmalı. Mesela öbür hesaba girmeye çalışıyorum, yeni hesap açıyorum derken 15 20 dakikamı harcadım, baktım olmayınca 3. bir mail ile hesap açmak zorunda kaldım. Laravel kullanıyorsunuz sanırım, sistem yükten sürekli boşluğa düştüğünden beklenmeyen bir hata ile karşılaşıldı şeklinde hata veriyor giriş/kayıt kısımlarında. Yorumlar içinde önerim, daha minimal bir tasarım ile ilerlemeniz. 3 yorum ile ekran dikey olarak doluyor. Fontları hiç yoktan makaleninkiyle aynı boyuta çekebilirsiniz, butonları da sağa küçülterek sabitleyip, yorumun üzerine gelince görünür olacak şekilde ayarlayabilirsiniz. Böylece yerden tasarruf etmiş, tasarım olarakta kalabalığı azaltmış olursunuz. Ben siteyi eskisine göre çok beğendim. Biraz daha cilalanıp, hatalar giderilince çok daha güzel olacaktır. Hayırlı olsun.

tugbek_olek
yeknesakk
8 Mayıs 2019 18:19

Beta kullanıcılarını wipe edeceğiz diye karar almıştık ama ne uyguladılar ben de bilmiyorum. Şu an biz de sistem yüklerini düzenlemeye çalışıyoruz. Bir yandan halen taşınma aşamasında olan siteler var. Birbirlerine bağlılar biraz yoruyorlar bizi. Ama yarın artık taşşınma ve optimizasyonu bitirip yorum sistemine girişicez gibi gözüküyor. Önerilerin için çok teşekkürler.


tugbek_olek
8 Mayıs 2019 17:15

Sunucuda gereksiz bir yük var bu yüzden bazen site açılmayabiliyor ya da bazı fonksiyonlar takılıyor. Üzerinde çalışıyoruz, büyük oranda halloldu gibi.

Maximen
8 Mayıs 2019 15:59

Ve son son son son bir ekleme daha ne yazıkki düzenleme ve yanıtla seçeneği çalışmadığı için buradan yazıyorum birisi bizim yorumumuza yanıt verdiğinde bildirim gelmesi gerekiyor bunuda bi düşünün derim ben.

Mehmet
Maximen
8 Mayıs 2019 16:25

ben kendim yorum bile yazamıyorum. bi saattir tıklıyorum hicbir sey olmuyor

tugbek_olek
Mehmet
8 Mayıs 2019 17:16

Yanlışlıkla iki kere mesaj atmamanı sağlayan bir kod yazdık bu sefer toptan kesti mesajları. Kaldırdık şimdi geri. ben de bir saattir mesaj atamıyorum =)

Maximen
Mehmet
8 Mayıs 2019 16:39

Kafası şimdi geldi.


Maximen
8 Mayıs 2019 15:56

Ve son son son olarak bir ironi olarak yazı yazdıktan sonra düzeltme yapamıyoruz muhteşem.

tugbek_olek
Maximen
8 Mayıs 2019 17:16

Geliştirme listemize aldık bu özelliği


Maximen
8 Mayıs 2019 15:55

Ekleme başkasının cevabına yanıtla diyince "İçeriklere yorum yapabilmek, puan verebilmek ve raporlamayabilmek için mail adresinizin onaylı olması gerekmektedir." Bilgilendirme ekranı geliyor halbuki hesabım etkinleştirildi bu arada bir tavsiye giriş yaparken e-posta ile değil kullanıcı adı ile giriş yapmamızı sağlayın biraz daha kullanıcı odaklı bir görünüme sahip olursunuz en azından. Ve son olarak resim ekleyememek çok kötü olmuş

Decypher
Maximen
8 Mayıs 2019 16:41

Edit: Yorumlara resim ekleme, spoiler gizleme, yazı kalınlaştırma gibi özellikler eklenecek.


Maximen
8 Mayıs 2019 15:53

Şimdi bana disqusda yaptığımız tüm yorumların çöp olduğunu mu söylüyorsunuz? Site bildiğiniz NTV Hürriyet gibi olmuş bir yazıya tıklıyorsun aşağı iniyorsun başka bir haber açılıyor o kadar yapmacık bir tasarımki bu kullanıcı yorumlarının göründüğü panele gelmek için bile sağ tarafta yorumları gör diyorsun. Oyungezer sadeleşmek adına dergide kendini bitirdiği gibi sitede kendini bitiriyor hayırlısı olsun...

tugbek_olek
Maximen
8 Mayıs 2019 17:20

Bugüne kadar yazılmış yorumları korumak için çalışıyoruz. Bu içeriklerin uçmasını biz de istemeyiz. Eğer Disqus'dan yorumlarımızı almanın yolunu bilen varsa yardıma açığız. Bizim aklımızda bir çözüm var ama işe yarayacak mı emin değiliz. Zaten en başından Disqus kullanmamızın sıkıntısı buydu. Başkasının kodu sistemi olunca o yorumlar da bize ait olmuyor. Günün sonunda ya mecbur kalıyorsun ya da zor karar alıyorsun.

yeknesakk
tugbek_olek
9 Mayıs 2019 19:23

mutlaka görmüşsünüzdür ama görmediyseniz diye;//help.disqus.com/installation/will-i-lose-comments-if-i-uninstall-disqus


tugbek_olek
8 Mayıs 2019 14:01

Bu arada site yeni açıldığından taşınma kaynaklı bir sürü bug var. Halen eski hosting'den yenisine bir şeyler taşınıyor geri planda. Bugün bizi idare edin akşama kadar kopmalar gel gitler olabilir. Şu an açık bug kaydı: 19 / Öncelikli geliştirme kaydı: 10. Bunların çoğunu siz yakaladınız gördükçe yazmaya devam edin ?

skyfall
8 Mayıs 2019 13:02

Hayırlı olsun. Yeni tasarıma alışmak biraz zaman alacak, eski siteye çok alışmıştım. Benim gözümde yeni sitenin tek eksiği disqus'ın gitmiş olması. Disqus'ta kullanıcıların birbirine karışma problemi vardı ama kullanışlıydı. Yeni yorum sistemine yorum ekleme ve silme özellikleri getirilse, disqus'ı aratmaz bence.

creepylord
8 Mayıs 2019 12:49

Disqus kullanışlıydı evet ama özellikle son bir kaç haftadır milletin birbirine karışması yüzünden vallahi yorum falan atmaya çekiniyodum. Özellikle benim profilim üzerinden millete salça olan embesil bir yaşam formu sağolsun hepten soğutmuştu. Eski sitede de yazmıştım tek takıldığım haberlerin sürekli akması, yazılar da eskiye nazaran büyüyünce farenin tekerleği bir hayli yorulacak gibi. Yine de iyi olmuş bu değişiklik. :) Hayırlı olsun. Kolay gelsin.

tugbek_olek
creepylord
8 Mayıs 2019 13:39

haberlerin açık gelmesini biraz da anasayfa ve haber sayfasını farklılaştırmak için yaptık. Anasayfada haberler sıralı duruyor zaten, bir daha haberde sıralayacağımıza farklı yapısı olsun dedik.


marrow
8 Mayıs 2019 12:42

Hayırlı olsun. Uzun zamandır bu kadar hevesli olduğunuzu görmemiştim, belli ki yeni site güzel bir rüzgar olmuş size şimdiden artı puan aldınız benden.İlk izlenimlerim olarak tasarımı beğendim, hem sade, hem büyük, hem daha derli toplu gerçekten güzel olmuş. Dosya konuları veya makaleler tarzı yazılarınız için ayrı bir bölüm güzel olur, sanırım şu an haberler içerisinde. Yorum kısmı için disqus da disqus olsunculardan değilim ancak mevcut yeri hoş değil, haberin altında olması lazım. Sanırım yorumlar haberi şişirip bir sonraki habere geçmeyi uzatıp akışı bozar diye düşünüyorsunuz, ancak yorumların bir kısmı gösterilip devamını oku gibi bir çözüm getirilebilir. Bunun dışınca bence haberin sürekli akması, diğer habere devam etmesi çok da elzem değil. Ben mesela siteye girdiğimde ilgimi çeken haberlere tıklayıp arka sekmede açardım genel kullanıcı da benim gibi kullanıyordur diye tahmin ediyorum. En azından habere tıklayıp yeni sekmede açtığımızda yorumlar haberin altında olmalı o zaman da diğer habere bağlanmasına gerek yok.Başka bir eksiklik çarpmadı gözüme, tekrardan elinize sağlık. Bir de Serpil beta haberinde yeni bölüm sürpriz tarzı bir şey söylemiştin, nedir o çok merak ediyorum :)ps. kapak fikri çok orjinal bravo

tugbek_olek
marrow
8 Mayıs 2019 13:41

Biz de aynen bu dediğin gibi düzenliyoruz şimdi. Anasayfadan habere tıklandığında gelen sayfada yorum yap kutusu, belli sayıda yorum görünür olacak.


Walter o`Dim
8 Mayıs 2019 12:08

Gözümüz gönlümüz açıldı hoş olmuş hayırlısı olsun . Değişiklik iyidir hep aynı site nereye kadar .

traxkamil
8 Mayıs 2019 10:48

yeni yüz bok gibi eskisi güzeldi haber için giriyorum sadece şimdi mouse silindiri döndür allah döndür galiba

-12
YANITLA
waltran
8 Mayıs 2019 10:41

Hayırlı olsun, eski makale linkleri patlamış onları tekrar nasıl bulabiliriz? Örneğin: //oyungezer.com.tr/makaleler/113-dosya-konular/10010-dosya-the-elder-scrollsyeni site ikonuna alışmak zaman alacak :D

tugbek_olek
waltran
8 Mayıs 2019 11:18

Buna bakıyorum ben de...


yusufulas
8 Mayıs 2019 10:32

Yeni arayüz oldukça güzel görünüyor fakat yorum kısmı için aynı şeyi söylemek çok zor gerçekten Disqus çok pratik ve alıştığımız bir sistemdi. Buna da alışılır mı zamanla göreceğiz. :) Hepimize hayırlı olsun yeni haliniz. (Mesaj düzenlemenin olmaması çok sıkıntılı gerçekten altta yaptığım gibi mesaj silmek zorunda kalacağız herhangi bir değişiklik isteğimizde bir an önce eklenmeli buralar silinmiş mesajdan geçilmeyebilir.)

Burak Güney
yusufulas
8 Mayıs 2019 16:22

Yorum atamıyorum ben nedense buraya da deneyeyim bi.


tugbek_olek
yusufulas
8 Mayıs 2019 11:27

Çok haklısın düzenlemeyi ilk sıraya aldık


SKYXEM
yusufulas
8 Mayıs 2019 11:10

Aynen katılıyorum ama yakın zamanla düzelir diye düşünüyorum. (Normalde upvote atıcaktım telden gözükmüyor)


rashid
yusufulas
8 Mayıs 2019 10:40

Bildirimleriniz bizim için çok önemli, henüz çok yeni bir sistem olduğu için sizlerden gelen bildirimlere göre geliştirmeye devam edeceğiz.


ilke_kurtlutepe
8 Mayıs 2019 09:48

Yorum yazmayalım diye elinizden geleni yapmışsınız. Kusura bakmayın ama bu yorum kısmı gerçekten rezalet. Disqus'ın gözünü seveyim.

tugbek_olek
ilke_kurtlutepe
8 Mayıs 2019 13:44

Geliştirmelerini tamamladığımızda daha da çok yorum yapacaksınız umudumuz. Ama bir o günleri görelim de hele =)

ilke_kurtlutepe
tugbek_olek
8 Mayıs 2019 22:03

Bence yorumlar böyle kalacaksa en öncelikli şey bildirim sistemi. Bu sayfaya geri dönmeseydim görmeyecektim yorumunuzu :D


Süen Çankaya
8 Mayıs 2019 09:46

Ben sevdim bu yeni formatı :) gece modu da gayet güzel olur, elinize sağlık.

Salazar
Süen Çankaya
15 Mayıs 2019 13:08

Chrome kullanıyorsanız "Dark Mode" eklentisini tavsiye ederim.


tugbek_olek
Süen Çankaya
8 Mayıs 2019 13:43

Gece modu listemizde, yorum sistemini biraz daha toplarladıktan sonra o var sırada


mserhatsari
8 Mayıs 2019 05:13

Tasarımı zaten beğenmiştik bayağı temiz duruyor da yorum atması fazla meşakkatli olmuş. Hayırlı uğurlu olsun.

oe93
8 Mayıs 2019 05:05

yeni yorum sistemine alışmak zaman alacak belli, yeni her şeye alışmak zaman alır. Lakin güzel oldu site böyle ferah ferah, paneli de yazarlar için daha rahat :) hepimize hayırlı uğurlu olsun.

Berkay Dursun
8 Mayıs 2019 04:40

Gerçekten Disqus'ı eklemediniz mi siteye ya, çok büyük hata yapıyorsunuz. Bu sitenin en güçlü yanı topluluğuydu zaten. Şu anda haberlere yorum yazmak için dahi ekstra "Yorum Yap" diye 1 fazla tıklama yapmamız gerekiyor. Bir de üstüne Disqus'ı kaldırmışsınız. Bir kaç aya kimse kalmayacak burada, çok yanlış yoldasınız. Lütfen Disqus'ı geri getirin.

DanteXE
Berkay Dursun
8 Mayıs 2019 18:28

Sadece Disqus'ı geri getirmek değil, şu yorum yapmak için bir tık olayını da düzeltmeleri lazım. Ayrıca bi haber açıyorsun bütün haberler geliyor falan, onu da istemiyorum ben. Önceden bir sayfada yorumlar çığ gibi aşağıya inerdi, onu görmek istiyorum aşağıda sadece. Ben adımı DanteXE yaptım mesela kimse daha da kim olduğumu da anlayamaz hadi bakalım arehewth

sSnake
DanteXE
9 Mayıs 2019 15:26

Ocelot?


Berkay Dursun
Berkay Dursun
8 Mayıs 2019 04:42

Bu nasıl yorum eklentisi ya. Gönder butonuna tıklarken dikkat edin, arka arkaya basarsanız hepsini ayrı yorum atıyor... Yorumu da silemiyoruz. Hatta düzenleme bile yapılmıyor :) Muazzam eklenti. Neyse benden kurtuldunuz en azından jsafafds Hayatta uğraşmam daha yorum girmek için. Hayırlı olsun yeni tasarım.

tugbek_olek
Berkay Dursun
8 Mayıs 2019 13:46

Yorum eklentisi değil bu Berkay, sitenin kendisi. Yani eskiden alıp kurduğumuz bir programdı yorumlar, şimdi ana kodumuzun içinde bizim geliştirdiğimiz bir sistem. Bu da ileride çok daha anlamlı ve düzgün bir topluluk oluşturmamızı kolaylaştıracak.


rashid
8 Mayıs 2019 03:30

İlk yorum benden gelsin, Hayırlı olsun :)

Parolamı Unuttum