Paradox CEO’su, 'Bloodlines 2’nin 2023’te Çıkması İmkânsız Değil' Diyor

Biz yine de fazla heveslenmeyelim bence…

Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2, duyurulduğunda pek çoğumuzu heyecanlandırmış, satışa sunulduğunda da yine birçoğumuz ön sipariş vermişti. Sonuçta ilk oyun, bütün hatalarına rağmen çok beğenilen bir oyundu ve uzun süredir şöyle sağlam bir vampir oyunu görmeyenler için Bloodlines 2 büyük umutlar vadediyordu.

Ama sonrasında tam bir çıkmaza girdi oyun; önce projeden ayrılan veya gönderilen isimlerle ilgili haberler gelmeye başladı, sonra da oyunu geliştiren stüdyo değiştirildi. Hatta bir noktada oyunun iptal edilmesi bile gündeme gelmişti, dolayısıyla neredeyse tamamen yeniden yapılmaya başlandığını söylemek mümkün. Hal böyle olunca da ilk duyurulduğunda 2020 olan çıkış tarihinin üzerinden 2 yıl geçti, ortalarda halen bir çıkış takvimi yok.

Bütün bu çalkantılı süreçlerin ardından, işler yavaş yavaş rayına girmeye başlamış gibi görünüyor. En azından Paradox cephesinden gelen değerlendirmeler bu şekilde.

İsveç merkezli bir site olan Privata Affärer ile bir röportaj gerçekleştiren Paradox Interactive CEO’su Fredrik Wester, oyunun son durumu ile ilgili soruya “Yakında oyunun çıkış tarihini ilan edebileceğimizi düşünüyorum” şeklinde cevap verirken, devamında bu tarihin 2023 içerisinde olup olmayacağı ile ilgili soruyaysa “kesinlikle imkânsız değil” diyor.

Aslında çok da umut vadeden bir açıklama sayılmaz. Yine de bu cevaptan en azından 2023’ü hedefledikleri sonucu çıkıyor. Bu hedefi tutturabilirler mi bilemiyorum, ama Bloodlines 2’yi, her şeye rağmen, büyük bir merakla ve hevesle beklediğimi söyleyebilirim. Umarım, güzel bir oyun olur, bu kadar beklediğimize değer.

 

YORUMLAR
semihdogan
11 Kasım 2022 18:38

Bu oyun bana çok uzun süredir tuttuğum "önsipariş yok" yeminimi bozdurmuştu çünkü fiyatı çok uygundu (110tl) ve ilk oyuna bayılmıştım. Umarım beklediğimize değer.

Parolamı Unuttum