Pikmin 3'e Az Kaldı

Küçük dostlarla görüşmeden kısa bir video

Nintendo’nun E3 2012’de görücüye çıkarttığı videodan sonra, Pikmin 3‘ten bir video geldi bu sene. Ayrı bir konferans yapmak yerine DirectTV’den ön sunum yapan Nintendo, ardından katılımcılarla kendi locasında oyunları göstermeyi seçti.

Pikmin 3 ise, 2004‘ten beridir konsollardan uzak duran, gerçek zamanlı bir strateji oyunu. Kendi dünyalarında yemeğin kalmadığı üç kahramanımız Pikminlerin bulunduğu gezegene çakılıp oradan yemek toplamaya karar verdiklerinde, bu konuda yardıma ihtiyaçları olduğunu anlarlar. Bu sebeple de gezegenin yerlilerinden bir Pikmini büyütüp yanlarına katarlar. Böyle böyle, mini bir orduya sahip olacağımız oyunda kimi zaman gezegenin karşımıza çıkarttığı engel ve bulmacaları aşacak, kimi zaman farklı çeşitteki Pikminlerin becerileriyle düşmanlarımızı alt edeceğiz.

E3 locasında sundukları video ile farklı bulmaca örneklerini, pikmin çeşitlerinden birkaç örneği ve bölünmüş ekranda çoklu oyuncu modunu görmüş olduk. Özellikle WiiU kumandasının nimetlerinden yüksek kapasitede yararlanacağını düşündüğümüz Pikmin 3temmuz ayında Japonya ve Avrupa, ağustos ayında Kuzey Amerika için satışa sunulacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum