Plants vs Zombies'in Yaratıcısı EA'den Pay2Win Karşıtı Olduğu İçin Kovulmuş

George Fan paralı oyunlara geçişin ilk kurbanlarından biri olmuş

Plants vs. Zombies'in yaratıcısı George Fan'ın EA'den kovulmasının sebebi yılları sonra ortaya çıktı. Electronic Arts 2012 yılında PopCap Games'i satın almış ve ardından aralarında George Fan'in de bulunduğu yaklaşık 50 çalışanı işten çıkarmıştı.

IGN'nin haberine göre bu işten çıkarmanın ardında yatan sebepleri anlatan isim The Binding of Isaac ve Super Meat Boy gibi müthiş oyunlardan tanıdığımız Edmund McMillen. McMillen, Fan'ın yakın arkadaşlarından biri.

George Fan, PopCap Games'e katıldıktan sonra inanılmaz bir popülerliğe ulaşan Plants vs. Zombies'i yaratmıştı. McMillen, Plants vs. Zombies'in Fan'ın adeta bebeği olduğunu, Fan'ın karakterlerin ve oyunun üzerine titrediğini belirtiyor.

EA, 2011 yılında PopCap'i satın aldıktan sonra Plants vs Zombies oyunu üzerinde de haliyle söz sahibi olmuş. Ancak EA oyunun devamı olan Plants vs. Zombies 2: It's About Time'ın oyun içi satın alımlarını destekleyen bir pay2win modeline sahip olması konusunda ısrarcı davranmış. Fan bu fikre karşı çıkmış, bunun iyi bir fikir olmadığını ve oyununda böyle şeyleri görmek istemediğini söylemiş. Tabi bunun üzerine EA altta kalmamış ve 'benim dediğim olacak' diyerek Fan'ı işten çıkarmış.

McMillen "yıllardır bu konuda hakkında hiç haber yapılmamış olması beni rahatsız ediyordu" diyor. Bu durum artık ortaya çıktığına göre tarafların da konuşmaması için bir sebep kalmadı, George Fan da IGN'den kendisine konuyla ilgili sorulan sorular üzerine yakında bu konuda kısa bir açıklama yapacağını belirtmiş. Bu açıklama gün içinde gelirse habere ekleyeceğimizi belirteyim.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum