PlayerUnknown's Battlegrounds'un Çıkış Tarihi Ertelendi

Oyun yine de sene sonuna yetişecek

Hani iki yanlış bir doğru etmez diye bir söz vardır ya, işte bazen ediyormuş. PlayerUnknown's cephesinde ilginç bir gelişme yaşandı, siz de bu gelişmenin detaylarını öğrenince habere neden böyle başladığımı anlayacaksınız.

Hatırlarsanız bundan iki gün önce PlayerUnknown's Battlegrounds'un erken erişim macerasının beklediğimizden kısa süreceğini söylemiş ve oyunun yarım sene içerisinde erken erişimden çıkacağı haberini vermiştik. Haberin kaynağı Rock Paper Shotgun'ın oyununun yapımcısı Brendan Greene, yani PlayerUnknown ile yaptığı röportajdı. Meğer Rock Paper Shotgun'ın bu hafta yayınladığı bu röportaj ta Nisan ayında gerçekleştirilmiş ve Greene'in "altı ay içinde" diyerek kast ettiği şey aslında Ekim ayıymış. Bu röportajı temel alan bazı yayınlar bizim gibi oyunun altı ay içerisinde tamamlanacağını söylerken, bazıları ise net tarih verdi ve oyunun Ekim ayında çıkacağını iddia etti. Tam bir kafa karışıklığı durumu yani.

İşte Brendan Greene bu çelişkili haberlere açıklık getirmek üzere PCGamer'a özel bir açıklama gönderdi ve her şey açığa kavuşmuş oldu. Greene açıklamasında şöyle söylüyor:

"Bugün sizlere PlayerUnknown's Battlegrounds'un Erken Erişim durumu hakkında bilgi vermek istiyorum. Geçtiğimiz aylarda pek çok röportaj verdim ve bunların çoğunda da oyunun Erken Erişimden altı ay içerisinde çıkmasını umduğumu söyledim. Çıkış tarihini belli bir ay ile sınırlamak istemedim, çünkü net bir tarih verdiğimiz ve bu tarihte çıkmayı başaramadığımız taktirde hayranlarımızın hayal kırıklığına uğrayacağını biliyorduk.

Bu yüzden planladığımız çıkış tarihini hedeflediğimiz bu altı aylık süreden biraz daha uzattık, ama sizi temin ediyorum ki hala daha 2017'nin son çeyreği bitmeden oyunu çıkarmayı planlıyoruz.

Haftalık ve aylık güncellemelerle oyunu geliştirmeye devam edeceğiz. Bu yüzden kesin bir tarih yerine, tarih aralığı vermeyi tercih ediyoruz. Anlayışınız için çok teşekkürler."

Greene oyunun 2017'nin son çeyreği bitmeden çıkacağını söylüyor ve bu da 1 Ekim ile 31 Aralık arasındaki zaman aralığını kapsıyor. Biz size zaten haberimizde röportajda söylendiği gibi altı ay içerisinde çıkacağını bildirmiş ve kesin tarih vermemiştik, ama yine de kaynağının yaptığı bu hatayı düzeltmek gerekiyordu. Her halükarda oyunun yıl sonundan önce resmi olarak çıkışını yapacağına kesin gözüyle bakabiliriz, Greene kendinden son derece emin konuşuyor çünkü.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum