Playstation 4 Pro’da 4K Blu-ray Desteği Olmayacak

İki ileri, bir geri

Dün gece New York’ta düzenlenen Playstation Meeting sırasında tanıtılan PS4 Pro’yla ilgili ilginç ve hayal kırıklığı yaratan bir detay daha ortaya çıktı. Sunumun ardından paylaşılan basın bültenine bakılırsa yeni cihazda 4K Blu-ray desteği bulunmayacak. Onun yerine normal HD Blu-ray ve DVD kullanacak.

Polygon’daki meslektaşlarımız Sony yetkileriyle iletişime geçip konuyla ilgili bilgi istediklerinde bunu doğru olduğunu birinci ağızdan da teyit etmişler.

Dünkü gösterim esnasında PlayStation 4 Pro kullanıcılarının Netflix ve YouTube gibi servisler üzerinden 4K video izleyebileceği özellikle belirtilmişti hâlbuki. Ama iş Blu-ray diskinizi takıp film izlemeye gelince eski teknolojiye mahkûm kalacağız gibi görünüyor.

Hiçbir zaman grafik delisi olmadım, yine de makinemin desteklediğini bildiğim bir özelliğin kısıtlı olması fikrini de hiç sevmem. Bakalım Sony ilerleyen günlerde bu durum hakkında ne gibi bir açıklama yapacak. Belki de Playstation 4 Pro 4K Blu-ray Master Race diye bir model daha duyururlar. Kim bilir?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum