Playstation 4 Pro Duyuruldu

Neo umduk, Pro bulduk

Bugün New York’ta düzenlenen Playstation Meeting esnasında uzun zamandır dedikoduları ortalıkta dolaşan Playstation Neo nihayet görücüye çıktı. Tek bir farkla: ismi Playstation 4 Pro

Nedir peki bu Pro’nun numarası? Oyunları hem HDR hem de 4K olarak, 60 FPS’de 1080p ile sorunsuzca çalıştırabilmek. AMD Polaris mimarisi kullanan yeni konsol 8 çekirdekli Jaguar işlemciye ve 1TB HDD’ye sahip olacak. PS4'te işlemci hız 1.6 Ghz'ken yeni konsol 2.1 Ghz gücünde olacak.

Aynı şekilde 8 GB GDDR5 RAM'da da 176 GB/s'den 218 GB/s'ye bir artış söz konusu. Bu da daha iyi bir bantgenişliği ve %24 daha fazla hafıza anlamına geliyor. 800MHz’lik 18 Radeon GCN mimarisi kullanan ekran kartında da 911MHz’lik 36 Radeon GCN’le 2 katlık bir güç artışı söz konusu.

PS4 için çıkmış tüm oyunları “ileriye dönük” olarak destekleyeceği, yani eski konsol için aldığınız oyunları Pro’da da oynayabileceğimiz de açıklandı.

PS4 Pro’yu sadece 4K televizyonlarda değil, HD televizyonlarda da kullanabileceğiz. Ama doğal olarak daha düşük, fakat PS4’e nazaran biraz daha iyi çözünürlük ve renk kalitesi alacağız.

PS4 Pro, 10 Kasım’dan itibaren  yurtdışında 399 $ etiketiyle satışa sunulacak.

ps4-pro-ss

YORUMLAR
Parolamı Unuttum