PlayStation 4’ün En Çok Satan Oyunları

Tahminleri alalım...

Mevcut konsol neslinin son yılına girdiğimizi söylemek mümkün; 2020’nin son aylarında yeni Playstation ve Xbox'ın satışa sunulması bekleniyor. PlayStation 4 yavaş yavaş sahneyi yeni jenerasyona terk ederken, geride bıraktığımız yıllarda bizleri buluşturduğu oyunlar içinde en çok hangileri satmış diye merak edenlerdenseniz, buyurun listeye hep birlikte göz atalım.

Matt Piscatella’nın twitter hesabından paylaştığı mesajda aktardığı kadarıyla, NPD tarafından yapılan çalışmaya göre Ağustos sonu itibariyle PS4’ün en çok satan oyunları şu şekilde sıralanıyor (her ne kadar NPG Group listeleri Amerika satışlarını dikkate alsa da, sonuçları büyük oranda global satışlarla da örtüşüyor):

  1. Grand Theft Auto V
  2. Red Dead Redemption 2
  3. Call of Duty: WW2
  4. Call of Duty: Black Ops 4
  5. Call of Duty: Black Ops 3
  6. Marvel's Spider-Man
  7. Call of Duty: Infinite Warfare
  8. God of War
  9. NBA 2k18
  10. Battlefield 1

Playstation’a özel olarak çıkan oyunlar için baktığımızda ise listenin şu şekilde olduğu görülüyor:

  1. Marvel's SpiderMan
  2. God of War
  3. Horizon Zero Dawn
  4. Uncharted 4: A Thief's End
  5. Bloodborne
  6. Days Gone
  7. inFAMOUS Second Son
  8. MLB 17: The Show
  9. MLB 19: The Show
  10. MLB 18: The Show

Genel listeye bakıldığında GTA V ve RDR 2’nin ilk iki sıraya oturması çok da şaşırtıcı olmasa gerek. Ama sonrasında CoD serisinin sazı ele alması düşündürücü, özellikle de listedeki oyunların seri içerisinde çok sevilen oyunlar olmadıkları dikkate alındığında şaşırtıcı bulunabilir.

PS4’e özel oyunlar listesinde ise, Spider-Man’in önemli bir başarıya imza attığı görülüyor. Hem marka değeriyle hem de Insomniac Games’in imza attığı başarılı işle böyle bir başarıya ulaşan oyunun, Sony’nin yüzünü güldürdüğü ortada. Insomniac Games’i bünyelerine katmalarının ne kadar da mantıklı bir hamle olduğunu bir kez daha teyit etmiş oluyor bu tablo. Days Gone’ın listenin üst sıralarına göz kırpması da dikkat çekiyor. Ama benim için esas şaşırtıcı olan MLB serisinin bu kadar popüler olması oldu.

Listeler hakkında siz neler düşünüyorsunuz sevgili Oyungezerler? Ne dersiniz, bu neslin sonunda en çok satan oyunlar hangileri olur? Death Stranding listede kendisine yer bulabilir mi? The Last of Us 2 ortalığı sallar, zirveye oynar mı? Yorumlarınızı bekleriz.

YORUMLAR
DanteXE
29 Eylül 2019 00:01

  1. Marvel's SpiderMan
  2. God of War
  3. Horizon Zero Dawn
  4. Uncharted 4: A Thief's End
  5. Bloodborne
  6. Days Gone
  7. inFAMOUS Second Son
  8. MLB 17: The Show
  9. MLB 19: The Show
  10. MLB 18: The Show

Yıllardır ''XBOX'DA OYUN YOK YEAAAA PS4 OYUN DOLU EXCLUSIVELER O KADAR ÇOK Kİ OYUN DOLU PS4'' deniliyordu. Aladım bende PS4. GoW ve Spider-Man bitirdim Horizon'a başladım bıraktım. Xbox'a aldım Borderlands 3'ü, bence bu her şeyi açıklar. 7 tane oyun için amma beyin s****mişsiniz.  MLB The Show oluşturuyor exclusivelerin yarısını ertjurekjryrıt.

  1.  

ocelot1789
28 Eylül 2019 18:27

Last of Us casual tayfa yüzünden GTA'yı geçemeyebilir. Exc için %100 geçer. 

DanteXE
ocelot1789
29 Eylül 2019 00:02

Spider-Man ile aynı kefede asla olamaz Last of Us satışları. Konsol aldım ben o oyun için. Last of Us 1'i bile satın almadım beleş Plus ile gelince bi' bakarım da medyanın şişirdiği boş sinematik oyunlardan biri belli ki.

DanteXE
DanteXE
30 Eylül 2019 19:16

[Bu yorum kullanıcı tarafından silinmiştir]

ocelot1789
DanteXE
30 Eylül 2019 13:30

xdddxddd xdddxddd xddd xd


Parolamı Unuttum