PlayStation Oyunları Aradan En Az Bir Yıl Geçtikten Sonra PC'ye Gelecek

Süre git gide kısalıyor

PlayStation Studios'un başı Hermen Hulst, yaptığı açıklamalarla dikkat çekmeye devam ediyor. Hulst son olarak Sony'nin bundan sonraki birinci parti oyunlarının çıkışlarından "en az bir yıl sonra" PC'ye geleceklerini açıkladı. Ancak bunun istisnası var, o da canlı servis oyunları.

Canlı servis oyunları Playstation'le birlikte aynı anda PC'ye de çıkacak. "Canlı servis oyunları doğası gereği biraz daha farklı çünkü daha en baştan güçlü bir topluluk oluşturmak istiyorsunuz, bu yüzden bu oyunları PC ve PlayStation platformlarına aynı anda çıkarılabiliriz" diyor Hulst.

Diğer oyunlar için ise arada "en az bir yıl olacak" açıklaması ilgi çekici, çünkü bu bazı oyunların bir yıl gibi kısa bir süre içerisinde bile PC'ye gelebileceği anlamını taşıyor.

Şimdiye kadar önce PlayStation'a, sonrasında PC'ye gelen oyunların çıkış tarihleriyle PC tarihleri arasındaki fark şöyle olmuştu:

  • Horizon Zero Dawn (2017 - 2020)
  • Days Gone (2019 - 2021)
  • God of War (2018 - 2022)
  • Marvel's Spider-Man (2018 - 2022)

Yani en az süre 2 seneyle Days Gone'da, en fazla süre ise 4 seneyle God of War ve Marvel's Spider-Man'de görünüyor.

Şimdi sırada Spider-Man: Miles Morales, Sackboy: A Big Adventure ve Uncharted: Legacy of Thieves Collection var. Bunları henüz duyurulmamış olan Returnal ve Horizon Forbidden West takip edecek.

YORUMLAR
biwaly
6 Ekim 2022 10:05

Aga Sony'nin adam gibi tek bir oyunu yok ki PC'ye çıkacak diye sevineyim. Adamlar dünyanın en gereksiz konsol yapımcısı artık. Bu durumu anladıkları için konsolları satmayacağından oyunlarını PC'ye çıkarıyorlar, amma da ibretlik LEL. En azından Nintendo hala konsollarını sattıran konsollarına özel oyun çıkarabiliyor.

Playstation'un olayı 2. konsolda bitti. Hadi ilkini 3D grafikler için almıştık, ikinciyi de güzel oyunları için aldık. Üçüncü ile birlikte hala hiç güzel oyunlar çıkmadı ki alak. Anca Metal Gear Solid 4 çıkmıştı da onu da PC'de oynadım, konsola ne gerek var. Sırf bir oyun için konsol mu alam?

En azından Nintendo bu son senelerde düzeldi. Artık adam gibi Zelda ve Pokemon oyunları çıkarabiliyorlar. Mesela Pokemon Yellow remake çok güzel olmuş ve en yeni Pokemon oyunu ilgimi çekti, Zelda BOTW çok da güzel oyun değil, PC'deki Craftopia'dan daha berbat ama en azından başka oyunları da hesaba katınca Nintendo Switch sattıracak kalitede bir oyun. Xenoblade Chronicles X 2 çıkarsa ve düzgün olursa Nintendo Switch almayı düşünebilirim. Ama gel gör ki Playstation 2'den beri hiçbir Sony ürünü ilgimi çekmedi. XBOX zaten rezalet onu saymıyorum bile. Windows XP'den sonra Microsoft çöp şirkete döndü.

Parolamı Unuttum