PlayStation 4 Rakibi Xbox One ile Arayı Açmaya Devam Ediyor

Xbox satışları yükseliyor ama...

 Konsol savaşlarının galibi net bir şekilde Sony PlayStation 4 oldu. Bu konuda sanırım herkes hemfikirdir artık. Gerek satışlar gerekse özel içerik olarak Sony, rakibi Microsoft'u bu sefer büyük bir farkla geçti. 

Bununla birlikte Sony'nin satışlardaki ezici üstünlüğü devam ediyor ve hatta büyüyor. SuperData Araştırma Merkezi'nin elde ettiği verilere göre Xbox One satışlarda 26 milyona ulaşmış durumda. Aslında Xbox satışları iyi gidiyor diyebiliriz, ancak konsolun ana rakibi PlayStation 4 satışlarda çok daha iyi bir ivmeye sahip. Sony'nin Ocak 2017'de yaptığı açıklama ile PlayStation 4'ün 54 milyon barajına yaklaştığını resmi bir ağızdan duymuş olduk.

Şubat 2016'da Electronic Arts'ın CFO'su Blake Jorgensen, yaptıkları araştırmanın ardından toplamda 55 milyon yeni nesil oyun konsolunun satıldığını açıklamıştı. Aynı dönemde Sony 35.9 milyon tane PS4 satıldığını duyurdu. Böylece basit bir matematik ile Xbox One'ın 19 milyon sattığını öğrenmiş olduk. Yani bu süreçte Sony 18 milyon PS 4 satarken, Xbox One 7 milyon satış yapmış. Bir dipnot düşelim tabii, Microsoft bu rakamları onaylamadı.

Sony'nin düzenli olarak konsola özel içerik üretiminde de önde olduğunu hatırlatmakta fayda var. Bununla birlikte Xbox cephesinde ise son olarak oyuncuların merakla beklediği Scalebound iptal edilmişti. Bu iptalin ardından kısa bir süre sonra ise Sony Stüdyoları'nın başkanı Shuhei Yoshida nazire yaparcasına pek çok yeni PS4 oyunu üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

Xbox'ın özel içerik olarak elinde şu an için çok fazla oyun yok. Bunlardan en büyüğü ise Phil Spencer'ın da büyük umutlar beslediği Crackdown 3 olarak öne çıkıyor.

Microsoft'un bu rekabetteki en büyük silahı olması beklenen gelmiş geçmiş en güçlü oyun konsolu Scorpio'nun çekişmeyi nasıl etkileyeceği ise büyük bir merak konusu. Microsoft'un Xbox One S'e bir hayli güvendiğinin altını çizelim. Xbox’ın pazarlama müdürü Aaron Greenberg, PS 4 Pro'nun duyurulmasının ardından “Project Scorpio ile gerçek 4K oyunculuğu ve şimdiye dek yapılmış en güçlü konsolu çıkaracağımız için gurur duyuyorum.” şeklinde bir tweet atmıştı.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum