PUBG, Takas Sistemini Devre Dışı Bıraktı

Amaç üçüncü parti siteleri önlemek

PlayerUnknown's Battlegrounds'un geliştiricisi PUBG Corp, ani bir kararla Steam üzerinden yürütülen takas sistemini devre dışı bıraktı. PUBG Corp.'un bu açıklamayı kendi sosyal medya kanalları üzerinden değil de Steam blog mesajı üzerinden yapması da ilginç bir gelişme oldu.

Steam'in takas sisteminin devre dışı bırakılması oyuncuların PUBG'deki hiçbir oyun içi eşyayı takaslayamayacakları, silah veya karakter kostümlerini hediye veremeyecekleri veya değiş tokuş yapamayacakları anlamına geliyor. Şu an eşya alıp satmanın tek yolu Steam'in Pazar Yerini kullanmak, burada yapılan satışlardan da PUBG Corp. pay alıyor zaten.

Bu kararın verilmesindeki başlıca sebep üçüncü parti sitelerin bu özelliği kötü amaçlı olarak kullanmaları. Bu sitelerde oyuncular sahip oldukları oyun içi eşyaları Steam Cüzdanı parası karşılığında değil, gerçek para karşılığında alıp satabiliyorlar. Başta kumar siteleri olmak üzere bu tür siteler Steam'in takas özelliğini kullanarak oyunculardan eşya alabiliyor ve aynı şekilde eşya ulaştırabiliyorlar.

Bu tür sitelerden mağduriyet yaşayan tek oyun PUBG değil, üçüncü parti eşya satışı siteleri özellikle de CS:GO ile parlamıştı zaten. Ama PUBG bu duruma ciddi biçimde el koymaya karar veren ilk isimlerden biri olmuş oldu. PUBG Corp. bu tür takasları "sistemin suistimal edilmesi" olarak nitelendiriyor.

PUBG Corp'un vermiş olduğu bu karar kalıcı değil, takaslar geçici bir süreliğine durdurulmuş durumda ve firma yapılan suistimali engellemenin daha iyi bir yolunu bulduklarında bu ksııtlamanın kaldırılacağını söylüyor. Tabii şu aşamada buna nasıl bir çözüm bulabilecekleri de merak konusu.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum