Korkmak İçin Yalnız Oynamanıza Gerek Yok: Damned

Elde pompalı ya da taramalı olmadan bir oyun nasıl hayata kalmaya ağırlık verir?

Bir otelde doğaüstü bir yaratıkla beraber dört kişi kapalı kalsanız, ne yapardınız? İşte 9head Games Studios’un Damned’ın (yeterli parayı toplayabilmesi halinde) size aşılamaya çalıştığı duygu bu olacak. Türü “randomized horrorgame” olarak belirlenmiş olan oyun, beş kişi ile oynanacak, bir kişi yaratık rolü üstlenirken diğer dördü bir yandan birbirini hayatta tutmaya çalışıp bir yandan otelden kaçmaya çalışan kurbanlar olacak. Yaratığımızın görevi kurbanları takip etmek, onlarla uğraşmak için belirli olaylar tetiklemek ve nihayetinde onları öldürmek. Oyuncuların yaratığa herhangi bir şekilde zarar vermeleri mümkün olmayacak, tek mümkün olan kaçıp saklanmak.

Oyunun “randomized” olarak tanımlanmasının nedeni oynanış elementlerinin rastgele oluşturulacak olması. Nesnelerin yerleri, otelden kaçmak için yapılması gereken şeyler, oynarken başlarına gelebilecek olaylar değişecek.

Steam Greenlight'ta da yer alan oyunun Indiegogo’daki sayfasında, 54.000 dolar olan ana hedefin yanında, seçilebilecek farklı karakterler ve yaratıklar, ek bölümler ve farklı oyun modları gibi ek hedefler de yer alıyor. Bitmesine 49 gün olan proje an itibariyle 651 dolar toplamış vaziyette, umarız amacına ulaşır de korku oyunlarıarasında yeni bir isim görürüz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum