Red Dead Redemption 2'nin Ertelenişi Yüzleri Güldürüyor

Haksız da sayılmazlar aslında

Elbette burada gülen yüzler oyunculara değil, sektörün önde gelen diğer isimlerine ait. Yoksa ben hastası olduğum Red Dead Redemption'ın yeni oyununu oynamak için acayip sabırsızlanıyorum. Ama sektörün ağır topları için durum farklı: Ubisoft'tan sonra EA de Red Dead Redemption 2'nin 2018 yılına ertelenmesinden duyduğu memnuniyeti belirten bir açıklama yaptı.

EA'nin finans direktörü Blake Jorgensen yatırımcılarla yaptığı toplantıda Rockstar'ın büyük merakla beklenen oyununun ertelenmiş olmasının başta EA olmak üzere sektörün önde gelen isimleri için bir fırsat olduğunu söylemiş ve böyle büyük oyunların tüm sektörün gelişmesine (donanım satışları dahil) oldukça büyük katkıda bulunduğunu da ekleyerek rakiplerini övmeyi de ihmal etmemiş.

"Bunun örneklerini daha önce de gördük. Grand Theft Auto V çıktığında bunun pazarı büyüttüğünü gördük. Konsol satışlarının artmasına neden oldu. Çoğu zaman böyle büyük oyunlar konsolların yanında verilerek konsolun fiyatının aşağı çekilmesini sağlıyor ve ayrıca pazarda heyecan yaratıyor. Bu dikkatleri oyunlara çekerek hem oyunculara, hem de bizlere büyük fayda sağlıyor" diye konuşmuş Jorgensen.

> Take Two, Red Dead Redemption 2 GTA V Kadar Satmayacak Diyor

EA'in daima sektördeki en büyük isimlerle rekabet ettiğini de ekleyen Jorgensen, Red Dead Redemption 2'nin ertelenmesinin yalnızca kendileri için değil, herkes için bir fırsat olduğunu eklemiş ve bu rekabetin kendilerini endişelendirmekten çok heyecanlandırdığını da eklemiş.

Daha önce de Ubisoft'un finans direktörü Alain Martinez oyunun ertelenmesinin Ubisoft açısından son derece olumlu bir gelişme olduğunu ve bu fırsatı oyunlarından bazılarını Red Dead Redemption 2'den açılan dönemde piyasaya çıkararak değerlendireceklerini söylemişti.

Red Dead Redemption 2, 2018'in ilkbahar aylarında Xbox One ve PlayStation 4 için çıkacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum