Red Square, Cyberpunk İzometrik Nişancı Oyunu SlavicPunk: Oldtimer'ı Duyurdu

Michał Gołkowski'nin eserinden

Polonyalı indie geliştirici Red Square Games, ilk oyunu SlavicPunk: Oldtimer'ı duyurdu. "SlavicPunk evreniyle, Doğu Avrupa'nın siberpunk tarzı gelecek vizyonunun sıkla ihmal edilen yönüne odaklanıyoruz" diyen ekip oyunun odağına Slavları koymuş.

SlavicPunk: Oldtimer izometrik bir nişancı oyunu ve hikayesi de ünlü Polonyalı bilim kurgu ve fantezi yazarı Michał Gołkowski'nin edebi eserlerine dayanıyor. Michał Gołkowski, sorunlu bir geçmişi olan ve şimdi son davası gibi görünen bir olayı çözmeye çalışan özel dedektif Yanus'un hikayesini yaratmış. Çalınan bir veri taşıyıcısını geri almaya çalışan Yanus, sadece şehir çeteleriyle değil, aynı zamanda bir zamanlar benim dediği şehrin çöküşünden sorumlu olan neredeyse her şeye gücü yeten bir şirketin gizemini çözerken içindeki şeytanlarla da savaşıyor.

"Dışarıdan bakıldığında, Slav ülkelerinin uzun zamandır uğruna mücadele ettiği cesur yeni dünya gerçekten de bu. Halkları nihayet haklarını ve özgürlüklerini kazandı, herkesin fırsatları, seçenekleri ve beklentileri var. Teknoloji önemli ilerlemeler kaydetti ve her şey elimizin altında gibi görünüyor.

Ne yazık ki, çoğu insanın elleri görünüşe göre çok kısa.

On yıllar süren siyasi ve ekonomik çalkantıların ardından Doğu Avrupa kendi rotasını çizmeye karar verdi. Batı'nın çevresel tarafsızlık çabalarını bir kenara bırakıp, o zamanlar rekabet üstünlüğü gibi görünen bir teklifte bulunan bu ülkeler, kendilerinden daha ileri olan karşıtlarının medeniyetini yakalamak ve -umarım- geçmek için umutsuz bir girişimde bulunarak fosil yakıtların ve ağır sanayi teknolojilerinin eski iyi yöntemlerine geri döndüler.

Ortaya çıkan bölünme çok daha derinlere uzandı ve iki dünyayı uyumsuz teknolojiden oluşan yeni bir demir perde, ayrı bilgi teknolojisi alanları ve tozlanmış bir dizi siyasi önyargı ile kelimenin tam anlamıyla böldü."

Oyunun hikayesi oldukça ilgi çekici görünüyor, ben fragmanını da bir hayli başarılı buldum. İstek listeme ekledim bile, ilginizi çektiyse siz de aynısını yapabilirsiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum