Rocksteady Ekibinin Yeni Stüdyosu, İlk Oyunu İçin Xbox İle Anlaşmış

Batman Arkham'dan günümüze

Xbox Game Studios'un, Hundred Star Games ile ilk oyunları için yayıncılık anlaşması yaptığı iddia ediliyor. Bu yeni stüdyo Rocksteady'nin de kurucuları olan Sefton Hill ve Jamie Walker tarafından kurulmuştu.

Hill ve Walker, Rocksteady'den ayrıldıklarını 2022 yılının ekim ayında duyurmuş, geçen yıl nisan ayında ise Hundred Star Games duyurulmuştu. Bu yeni stüdyoda sadece bu ikisi değil, Rocksteady'nin önemli geliştiricileri ve hatta yönetici kademesinden isimler de yer alıyor. Stüdyonun yaklaşık 100 kişiden oluştuğu biliniyor.

Xbox anlaşması haberi ise sektörün güvenilir bilgi kaynaklarından eXtas1s'den geldi. Buna göre stüdyonun ilk oyununun fonlaması ve yayınlaması Xbox Game Studios tarafından yapılacak. Oyun ise Unreal Engine 5 kullanılarak geliştirilen, tek kişilik bir AAA aksiyon macera oyunu. Bu yeni oyunun şimdilik PC ve Xbox'a özel olacağı düşünülse de, Microsoft'un bir yandan çok platformlu bir stratejiye geçiş yapmaya çalışması başka platformları da gündeme getirebilir.

Hill ve Walker, Rocksteady'nin son oyunu olan Suicide Squad: Kill the Justice League'te de görev yapmış ama oyun yayınlanmadan çok önce stüdyodan ayrılmıştı.

Batman Arkham serisinin ne kadar etkileyici olduğunu hepimiz biliyoruz, bugün bile tek kişilik aksiyon macera oyunları alanında en önemli yapımlar arasındalar. Dolayısıyla ikilinin tekrar aynı türde bir oyunla karşımıza çıkacak olması heyecan verici bir haber.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum