Roland Silahlarını Çekti! The Dark Tower Fragmanı Çıktı!

Öyleyse git! Bunlardan başka dünyalar da var!

Siyahlı adam çölde kaçıyordu silahşör de peşindeydi...

Bu ikilinin kovalamacasını Stephen King'in efsane haline gelmiş Kara Kule adlı kitap serisinde soluksuz takip ettik. Ben de dahil kitabın hayranlarının yıllardır beklediği tek bir şey vardı o da Kara Kule'nin beyazperdeye yansıtılmasıydı. King kitaplarının film uyarlamalarının genelde çok zayıf olmasından dolayı böyle bir şeyi dilesem mi dilemesem mi kararsızdım. Keza kitabın film uyarlaması çalışmaları 2007'de başlamış ve yapımcılarından tutun da yönetmenine kadar (bir ara J.J. Abrams'ın ismi geçiyordu) sürekli iptaller arasında ping pong topu gibi gidip gelmişti. Film olacak yok dizi olacak, ne olacak, hadi komple iptal edelim derken sonunda Sony ileri bir adım atarak eserin filminin bugünkü haline gelmesini sağladı. Üçleme olarak yola çıkan film müthiş materyaline rağmen tekleme (eh ya) olarak yoluna devam etme kararı aldı.

Dark Tower

Silahşör Roland Deschain'ioynayacak aktör için Idris Elba ismini ilk duyduğumda ne yalan söyleyeyim beynimden vurulmuşa döndüm (doğrusu ben Matthew Mcconaughey'i Roland rolü için umuyordum). Idris Elba'yı çok severim, harika bir aktördür ama Roland'ı siyahi yapmanın hiç manası yoktu. Çünkü daha önceden Javier Bardem gibi karaktere daha iyi oturacak isimlerle görüşülmüştü. Yapımcılar filmin kitabın doğrudan bir adaptasyonu olmadığını (görüyoruz kör değiliz, Roland siyahi) daha çok ondan ilhamlanan bir yapım olacağını söyleyerek işin içinden sıyrılmışlar. Neyse bu konuda söylenecek çok şey var belki sonra konuşuruz. 

Ayrıca bugün The Verge'de çıkan habere göre daha film vizyona girmeden başrolünü gene Idris Elba'nın çekeceği Kara Kule dizisi için hazırlıklar başlanmış. Dizi Roland'ın gençlik yıllarına odaklanacakmış. Gelecek yıl çekimlerinin başlaması planlanan dizinin 10 ila 13 bölüm arasında olması bekleniyor.

Kovboy şapkasız Roland mı olur, cidden ağlayacağım...

Ne desek boş, filmi izleyelim ve görelim ya da kısacası "Ka" be güzelim...

YORUMLAR
Parolamı Unuttum