San Diego Comic-Con 2022 Üçüncü Günün Tatlıları

Kevin Feige android mi? [input-marvel_character##output-mcu_material]

San Diego Comic-Con'un ilk günü çizgi roman etkinliği olarak kendine yakışanı yaptı. Ancak üçüncü günde Marvel Stüdyoları panel yapacağını açınca hepimiz bombaların patlayacağını biliyorduk. Çizgi romanlardan uzaklaştık, yine sayfalardan ekranlara doğru yatay bir geçiş yaptık. Hatta bu yataylık o kadar rahat geldi ki yeni haber beklerken arada bir süre uyuya kalmışım...

Anlatacak çok fazla şey oldu. O yüzden lafı fazla uzatmadan önce DC'nin Sandman dahil üç yeni fragmanıyla bir başlayalım sonrasında Marvel Sinematik Evreni için epey güzel haberler var. Öyle kuru kuru klasik MCU cıvıklığı da değil Matt Murdock'un da bizzat dahil olduğu havadisler var. 

San Diego Comic-Con'un ilk iki gününden öne çıkan başlıklara buradan göz atabilirsiniz. Üçüncü güne ve Marvel bombardımanına doğru ilerliyoruz, kemerlerinizi bağlayın;

Uyan Artık Uykundan Uyan, Uyan Esirler Dünyası - The Sandman Resmi Fragmanı

Marvel Stüdyolarının paneli başlamadan önce güzel haberleri verelim de araya kaynamasın diye düşünen DC, kendi zamanını aslında ikiye ayırmış diyebiliriz. İlki çok uzun zamandır beklediğimiz Neil Gaiman ustanın efsane çizgi roman serisi Sandman'in fragmanıydı. SDCC sırasında yayımlanan resmi fragman ile birlikte kum saatinin akma hızı ivmelenmeye başladı ya da Einstein'ın göreceliliğinden ötürü bana zaman hızlı geliyor, bilemiyorum. 5 Ağustos günü yayımlanacak olan The Sandman şu ana kadar gösterdikleriyle cidden beklenti yaratmayı başardı. Umarım dizi çıktıktan sonra da böyle güzel konuşabiliriz. 

Bu Tanrılar Da Amma Öfkeli Çıktı - Shazam! Fury Of The Gods'a Yeni Bakış

Konsept olarak Shazam! bana göre çok hoş bir karakter dizaynına sahip. Normal şartlar altında sıradan bir çocuk olan Billy'nin güçlere kavuştuktan sonra tonla tanrının, süper kahramanın olduğu yerde kendine anlam araması da epey olası bir durum. Tam da bu noktadan başlayan Shazam! yine ilk filmde olduğu gibi sempatik tonuyla yoluna devam ediyor. Bu kez yanına arkadaşlarını da alan Shazam, Atlas'ın kızlarına karşı dünyayı korumak için bir savaş içerisine girecek. 21 Aralık günü vizyona girecek filmden sonra umarım Shazam vs Black Adam'ı da izleyebiliriz. 

Kara Adam Gecikir, Belki Hiç Gelmez - Black Adam Comic-Con Özel Bakış Videosu

Dwayne "The Rock" Johnson senelerdir hayalindeki süper kahraman rolü için Black Adam'ı işaret ediyor. Normalde Shazam'ın ezeli düşmanı olarak gördüğümüz Kara Adam'ı modernize ederek bir anti kahraman yapan stüdyo yanına bolca şahane karakter koyarak filmin epikliğini de arttırmak istemiş. Şahane karakter derken Dr. Fate ve Hawkman gibi isimlerden bahsediyorum. Eh Black Adam'ın her noktada "ben yenilmezim" tavırlarını da düşünecek olursak Justice Society temalı oldukça ilginç bir film izleyebiliriz. 21 Ekim günü vizyona girecek olan Black Adam şu ana kadar genel önyargıların aksine epey ilgi toplamayı başardı. 

Marvel Studios: The Multiverse Saga

Kevin Feige'in sazı eline almasıyla birlikte Comic-Con'un gidişatı da buram buram Marvel kokmaya başladı. Ne olup bittiğini anlayamadığımız dördüncü aşamanın sonuna gelirken MCU hiç hız kesmeden hatta bilakis gazı kökleyerek beşinci ve altıncı aşama için planlarını anlatmaya başladı. Daha ne olup bittiğini anlamadan The Multiverse Saga'yı karşımızda görünce bir afalladık. Aslında buradaki duyuruların tamamı yeni şeyler değildi ama artık aşamalar da zıvanadan çıktığı için kademe kademe gitmekte fayda var. Marvel Stüdyolarının merakla beklenen SDCC 2022 panelinin ana başlıkları şu şekilde;

İtirazım Var Sayın Yargıç! - She Hulk: Attorney At Law'ın Şahane Sürprizi

She-Hulk'ı çizgi romanlardan seven hayranlar için diziden gelen ilk görüntüler gerçekten faciaydı. Görsel efektlerin şok ediciliğini bir kenara koyuyorum hikaye anlamında da ilk etapta gördüklerimiz hiç tatmin edici değildi. Marvel da bunun ziyadesiyle farkında olacak ki SDCC fragmanıyla birlikte tam olarak hayranlara istediği şeyi verdiler. Jennifer Walters tıpkı çizgi romanlarda olduğu gibi dördüncü duvarı kıracak. Süper insan avukatlığı da gündelik hayatının bir parçası olacak. Buraya kadar She-Hulk adına her şey kitabına uygun. 

Yanında bir de mentor olarak MCU usulü Mark Ruffalo Hulk'u da olunca gama radyasyonu kotamız doluyor. Ancak başka radyasyonlara yerimiz açık! Hele ki avukatlarla haşır neşir olanlara... Evet, She-Hulk dizisinde nihayet Charlie Cox'un canlandırdığı Daredevil geri dönüyor! Fragmanı sonuna kadar izlemenizi tavsiye ederim. Artık 17 Ağustos'u beklemek için bir başka güzel nedenimiz daha var. 

İstila Edecekseniz Edin Artık Yeter Gari - Secret Invasion Bir Kez Daha Tanıtıldı

Marvel çizgi romanlarının en tuhaf olaylarından birisi olan Secret Invasion'ın Disney+ dizisi olarak hayata geçirileceğini artık ezberledik. Samuel L. Jackson'ın canlandırdığı Nick Fury ve Ben Mendelsohn'un canlandırdığı Talos'un başrolünde yer alacağı bu Kree-Skrull soslu macera 2023 yılının bahar döneminde yayın hayatına başlayacak. Bu son duyuruyla birlikte en azından ilk fragman ya da teaser yakındır diye umuyorum. Gerçi muhtemelen Marvel birkaç kez daha sadece logosuyla birlikte "GİZLİ İSTİLA GELİYOOOR!" diye bağırabilir. 

Go Go Power Wasps - Ant-Man And The Wasp: Quantumania'dan İlk Konsept Görüntü

Marvel Sinematik Evreni'ne kuantum diyarlarını açtığı için Ant-Man ve sevgilisi Wasp'a karşı biraz sinirliyim. Zira tüm bu paralel evren acayipliklerinin ilk temelini onlar atmıştı. Hoş onlar olmasa yine Doctor Strange birkaç vudu büyüsü yapıp belayı eksik etmezdi ama olsun, karınca küçük olduğu için sinirlenmek kolay. Quantumania'nın MCU için yine oldukça önemli bir rolü olacak çünkü bu filmde Kang'ı ilk kez baş düşman olarak göreceğiz. 17 Şubat 2023 günü vizyona girecek olan Karınca Adam ve Yaban Arısı yine ufacık boylarıyla MCU'nun geleceğine şekil verecek. 

I Was Groot - Guardians Of The Galaxy Vol. 3

James Gunn - Disney anlaşmazlığı nedeniyle dördüncü aşamayı kılpayı kaçıran Galaksi'nin Koruyucuları aslında kendilerine büyük bir iyilik yapmışlar. Tam olarak ne olduğunu anlayamadığımız dördüncü aşamada yer almayan ekip büyük finaline doğru hızla ilerliyor. Star-Lord, Rocket, Groot, Drax, Mantis, Nebula ve ekibin geri kalanı duygu yüklü bir final ile karşımıza çıkacaklar. 5 Mayıs 2023 günü vizyona girecek olan filmin logosu da hayranlara gösterildi. 

Chadwick Boseman'a Saygılarımızla - Black Panther: Wakanda Forever 

Marvel Sinematik Evreni'nin koca gönüllü kralı T'Challa'yı canlandıran Chadwick Boseman'ın aramızdan ayrılmasının ardından Black Panther'ın devam filmi bir miras anlamına da geliyor. Wakanda gibi oldukça gelişmiş bir ulusa karşı Atlantis'ten aşağı bir düşman da yeterli olmazdı. "Namor, MCU'ya geliyor mu? Ha geldi ha gelecek..." derken ilk fragman ile birlikte Atlantis'i görmek büyük bir ferahlama getirdi. 11 Kasım günü vizyona girecek olan filmden bugünden sonra bolca yeni fragman göreceğiz gibi duruyor. 

Maya Lopez Son Bölümde New York, New York Söyler Mi? - Echo

Hawkeye dizisiyle birlikte resmen Marvel Sinematik Evreni'ne dahil olan Maya Lopez'in daha yapacak çok işi var. New York sokaklarında bir süreliğine adaleti sağlayacak olan Echo sadece kendi varlığıyla değil beraberinde getirdikleriyle de çok değerli. 2023 yılının yaz döneminde Disney+ üzerinden yayın hayatına başlayacak olan dizinin getirdiği güzel sürprizleri şimdiden bozmuyorum. (Biraz aşağıda endorfin salgılatan haberler var)

Fesatlıklar Varyantı - Loki 2. Sezona Bir Sene Kaldı

Bana göre Marvel Sinematik Evreni'nin tüm Disney+ dizileri arasında en ilgi çekici yapım Loki idi. Time Variance Authority ile birlikte varyantların da devreye girmesi tüm bu çoklu evren kaosunda belki de anlam bulabildiğimiz yegane kısımdı. 

Tom Hiddleston ve ekibin de geri dönmesiyle birlikte Loki'nin ikinci sezonunu da merakla bekliyoruz. 2023 yılının yaz döneminde yayınlanmaya başlayacağı açıklanan yeni sezonda bakalım Fesatlıklar Tanrısı hangi belalara bulaşacak?

Kasım'da Vampir Avı Bir Başkadır - Yeni Nesil Blade'in Vizyon Tarihi Belli Oldu

Wesley Snipes'ın başrolünde yer aldığı Blade üçlemesinden sonra Marvel Sinematik Evreni'nin de vampir avcılığına başlayacağını biliyorduk. Hele Morbius'u izledikten sonra birisinin bu filmleri morblaması gerektiği aşikardı... Mahershala Ali'nin başrolünde yer alacağı yeni nesil Blade filmi umarım Morbius'u da tamamen ortadan kaldırmayı başarır. 3 Kasım 2023'te vizyona girecek olan film MCU'ya da farklı bir ton getirebilir. 

Küçük Sevimli Iron Man - Ironheart

Avengers: Endgame sonrasında Tony: Stark'ın ortadan kalmasıyla birlikte evrende en az bir Iron Man'lik yer açıldı. Genç dahi Riri Williams da işte tam burada devreye giriyor. MCU'ya Black Panther: Wakanda Forever ile birlikte giriş yapacak olan Ironheart, kendi dizisine ise 2023 yılının güz döneminde kavuşacak. Ms. Marvel sonrası Disney+'nın bir başka genç kız süper kahraman dizisi de yolda. 

Stranger Of Paradise Sonrası Kaos Lafı Duymak İstemiyorum - Agatha: Coven Of Chaos 

WandaVision'ın Marvel Sinematik Evreni'ne kattığı tek şey gerçeklik bükme değil. Agatha'nın evrene girmesiyle birlikte cadılığa da ek kontenjan açıldı. Coven of Chaos ile birlikte kendi dizisine kavuşacak olan Agatha'yı yeniden görmek için ise 2023'ün kış dönemine kadar bekleyeceğiz. 

Endorfin Salgılatan Haberler - Daredevil: Born Again! 

Netflix yapımı Marvel dizileri yeni evleri Disney+'ya taşınınca sadece D+'nın kütüphanesi genişlemedi. Netflix anlaşması da sona erdi ve Marvel yeniden Daredevil ve çetesinin haklarına sahip oldu. Fırsattan istifade hemen Hawkeye ve Spider-Man: No Way Home'da hayranlara ilk umut tohumlarını serpiştiren stüdyo nihayet bombayı patlattı. Daredevil yeni bölümleriyle Disney+ üzerinden geri dönüyor. Born Again ile birlikte sadece Charlie Cox'un canlandırdıdığı Matt Murdock yeniden doğmayacak Vincent D'Onofrio'nun canlandırdığı Wilson Fisk yani Kingpin de geri dönüyor. 2024 yılının bahar dönemi gerçekten çiçekler açtıracak gibi gözüküyor.

Buckyler Sürüyle, Falconlar Yalnız Uçar! - Captain America: New World Order

Disney+'nın ikinci MCU dizisi Falcon & Winter Soldier ile birlikte artık resmen kalkan ve Captain America ismi Sam Wilson'a geçmişti. Bucky'nin de rızası olduğu için Falcon'un yeni nesil Cap olması tam olarak bir yeni dönem başlangıcı olacak. New World Order ile birlikte Anthony Mackie de ilk defa başrol olarak bir MCU filminde hayranlarıyla buluşacak. 3 Mayıs 2024 vizyon tarihi açıklanan Captain America: New World Order'dan yeni detaylar yakın zamanda gün yüzüne çıkacaktır. 

Bunlar Kedi Değil Miydi Ya?! - Thunderbolts Filmi Yolda

Çizgi romanlarda 1990'ların ortasında Incredible Hulk serisiyle birlikte tanıdığımız Thunderbolts özünde "tam olarak süper kahraman olmayan ama arada bir iyi şeyler de yaparız" diyen isimlerden oluşan bir ekip. Modern zamanların her karakteri anti-kahraman yapma sevdasından çok önce bu yola başlayan ekibin Hydra ile de yakından bir bağı olabilir. Zaten özellikle Falcon & Winter Soldier dizisinde çakma Captain America olan John Walker ve Natasha'nın kardeşi Yelena'nın hikayesi de bizi bu noktaya götürüyordu. Ekibin tam olarak kimlerden oluşacağını ve neye hizmet edeceğini ise 26 Temmuz 2024 günü öğreneceğiz. 

Lastik Adam Gibi Uzadıkça, Uzadı... - Fantastik Dörtlü Nihayet Çekimlere Başlıyor

Disney/Fox anlaşması sonrasında X-Men ve Fantastik Dörtlü beklemekten Groot gibi kök saldık... İşin X-Men kısmından halen haber yok ama nihayet Fantastik Dörtlü'den resmi haberler geldi. Marvel'ın ilk ailesi olarak tanıtımı yapılan film 8 Kasım 2024 günü vizyona girecek. Filmin çekimlerine ise önümüzdeki yıl başlayacak. Reed Richard rolünde John Krasinski'yi görüp göremeyeceğimiz ise henüz belli değil. 

Dört Ne Ara Bitti, Beş Niye Geldi, Peki Neden Altı Hocam?!

Daha dördüncü aşamanın ne olduğunu tam çözemeden beşinci aşamayla ilgili planlarını anlatmaya başlayan Kevin Feige'i kimse durduramıyor. 2024'e kadar olan diziler ve filmler büyük patronu tatmin etmemiş olacak ki bir de altıncı aşama duyurularıyla hayranlara ufak çaplı bir şok yarattı. Endgame sonrası inzivaya çekilen Avengers ekibini altıncı aşamaya saklayan MCU yeni dönemin arap saçına dönmüş kaosunu çözmek için iki filmi işaret etti.

Koskoca Fatih Kang'ı Kolay Yenecek Değillerdi Ya! - Avengers: The Kang Dynasty

Çizgi roman sayfalarında Marvel okurken Avengers benim için dördüncü ya da beşinci planda falan olurdu. Yani X-Men, Spider-Man veya Fantastik Dörtlü varken Avengers'a pek sıra gelmezdi. Ancak 2008 yılında başlayan MCU eldeki kısıtlı materyal ile Avengers'ı öyle bir noktaya getirdi ki gerçekten dünyanın en kudretli kahramanları gibi gözükmeye başladılar. Bu kadar kudret beraberinde büyük bir sorumluluğu da getiriyor. 

Ant-Man and the Wasp: Quantumania ile kendisine evrende iyice yer edinecek olan Kang'dan kurtulmak da yine Avengers'ın bir araya gelmesiyle olacak gibi gözüküyor. 2 Mayıs 2025'te vizyona girecek olan The Kang Dynasty aslında yeni nesil Avengers ekibi için de bir başlangıç olacak. Sonrası ise biraz daha karışık.

Doctor Doom Olmazsa Tadımız Kaçar -  Avengers: Secret Wars 

Bu kadar çok çoklu evren, kaos, varyantlar falan demişken azıcık çizgi romanlarla ilgilenen herkes Secret Wars'un kapıda olduğunu biliyordu. Panelin son duyurusu da Avengers: Secret Wars filmi oldu. Aslına bakarsanız bu filmin bu kadar geç olması sevindirici en azından Fantastik Dörtlü'den sonra izleyecek olmak epey iyi oldu. Zira Doctor Doom olmadan bir Secret Wars hikayesi yarım kalırdı. Keşke Scott Summers da bu döneme yetişseydi de beyaz perdede de bir boyun kırma sahnesine tanıklık edebilseydik... 7 Kasım 2025 günü vizyona gireceği açıklanan Secret Wars en azından şimdilik Marvel Sinematik Evreni'nin bilinen son filmi oldu. 

Marvel Stüdyoları bayadır böyle dolu dolu bir Comic-Con paneli yapmamıştı. Görünüşe göre bu süre zarfında çok fazla içerik biriktirmişler. Hoş bunlardan bazılarını daha önce biliyorduk ama beşinci ve altıncı aşamanın birden böyle "şakkadanak" duyurulması epey güzel bir sürpriz oldu. Daha hepsini görmek için üç seneyi aşkın bir süre var ama Daredevil'ın geri dönüşü ve Fantastik Dörtlü'nün nihayet çekimlere başlayacak olması bana göre günün en sevindirici haberleriydi. 
 

YORUMLAR
Feyling
24 Temmuz 2022 13:24

Gerçekten 4. faz ne ara oldu, hiç birini izlememiş olabilirim. Daredevil'ın ilk sezonunun sonuna yeni geldim ve DD haberine sevindim. Gerçekten başarılı dizi ve MCU'nun dizi kısmıyla hiç ilgilenmemiştim bunlar yayınlandığında.

Parolamı Unuttum