Sanal Gerçeklikte Etrafa Dokunmak: Dexmo

Teknoloji hızlı gelişiyor

Sanal gerçeklik piyasası artık kimsenin göz ardı edemeyeceği bir noktaya geldi. Çoğu büyük firma sanal gerçeklik için yeni uygulamalar geliştirmekte. Buna ek olarak, teknoloji firmaları sanal gerçeklik için yeni teknolojiler geliştirmeye devam ediyor. Kendini gösteren yeni teknolojilerden biri de kendini gösterdi.

2014 yılında Kickstarter projesi olarak başlayan Dexmo, gerekli desteği sağladı. Dexta Robotics’in geliştirdiği yeni sanal gerçeklik eldiveni diyebileceğimiz Dexmo, sanal gerçeklik içerisinde bir el olabileceğini iddia ediyor. İskelet eli gibi görünen cihaz, şu an geliştirme sürecinde. HTC Vive ile uyumlu çalışabilecek cihaz, ilerleyen zamanda Oculus Rift’i de destekleyecek. Ele giyilen ve üzerindeki kemik benzeri cihazlarla eldeki en ufak hareketi bile algılayabilen Dexmo kablosuz olarak çalışıyor. Güç kaynağı olarak içerisindeki pili kullanıyor.

dexmovreldiven-icresim

Çıkış tarihi tam olarak belli olmayan Dexmo’nun fiyatı da belli değil. Tek şarjla 4 saat kullanılabilecek Dexmo ile ilgili yeni haberleri OGZVR portalımızdan okuyabileceksiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum