Seçimler Oyuncu Gençliğe Ne Vaat Ediyor?

Seçim size ne vaat ediyor?

 2018 Genel Seçimleri’ne sadece bir hafta kaldı ve oy verecek / veremeyecek herkesin gündeminde ister istemez bu seçimler var. Konu politika olunca Oyungezer olarak kenardan temkinli bir şekilde bakmayı tercih ediyor olsak da liderlerden üst üste gelen açıklamalara daha fazla kulak tıkayamadık ve bu açıklamalardan bir derleme yapmaya karar verdik. Özellikle bugün Saadet Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Temel Karamollaoğlu’nun imzasını taşıyan PUBG’li, CS’li, Fortnite’lı bir mektup dolaşmaya başlayınca, “Açılın ben oyuncuyum!” diyerek konuya girmeye karar verdik.

Biz liderlerden gelen “ilginç internet vaatlerini” görebildiğimiz kadarıyla topladık ve öncelik sırası belirlemeden alt alta listeledik ama inşallah siz “vay efendim bu niye böyle” diye gerginlik yaşamazsınız.

Bakalım kampanyalar başladığından beri kim, internet gençliğine neler vadetmiş:

Meral Akşener – İyi Parti
Seçim tarihi açıklandığı günden beri Meral Akşener’in “Wikipedia’nın engelini 25 Temmuz günü kaldıracağız” vaadi karşımıza çıkıp duruyor. Mutlaka siz de rastlamışsınızdır. Onun dışında Akşener’in reklam görsellerinde “hızlı internet” de sık sık karşımıza çıkan vaatler arasında.

Kemal Kılıçdaroğlu – Cumhuriyet Halk Partisi
Bugün yayınlanan bir videoda Kılıçdaroğlu doğrudan internet gençliğine sesleniyor. “Kimse cheat yapmasın, herkes kendi frag’inin hakkını alsın, Snapchat’e yeni efektler gelsin, Whatsapp’ta mavi tık kalksın” gibi hem mizahi ve hem de milenyum çocuklarının bile ilgi alanına girebilecek cümlelerle dolu video şurada:

Recep Tayyip Erdoğan – Adalet ve Kalkınma Partisi
İnternetin kendisine dair değil ama nereden ulaşılacağına dair vaatleri var Erdoğan’ın. Eğitim amaçlı kıraathanelerin kurulacağı ve gençlerin 7/24 bu merkezlerden ücretsiz olarak faydalanabileceği vaadi şu ana kadar en çok konuşulan gençlik projesi oldu halihazırdaki cumhurbaşkanının.

Selahattin Demirtaş – Halkların Demokratik Partisi
Partinin seçim bildirgesinde özgürlüğe ve erişime yönelik cümleler görüyoruz. İnternet erişimini herkese sansürsüz, ücretsiz ve özgür biçimde sağlamanın yanı sıra, başta Wikipedia olmak üzere sansürlenen sitelerin yasaklarının da kaldırılacağı vaat ediliyor.

Temel Karamollaoğlu – Saadet Partisi
Günün olay açıklamasıysa Temel Karamollaoğlu’ndan… Gençlere yolladığı bir mektupla espor turnuvalarına devlet desteği, CS:GO’da açılan sandıkların fiyatları, yüksek ping’ler gibi konulara değinen Karamollaoğlu “Bilgisayarınız PUBG kaldırmıyor diye FORTNITE’a muhtaç olmayacağınız günler için…” cümlesiyle konuyu iyice derinleştiriyor. Gerçekliği konusunda halen şüphelerimiz olsa da mektubun tamamı burada.

Muharrem İnce – Cumhuriyet Halk Partisi
Kısacık bir videoyla İnce de hepimizin kâbusu yavaş internete çare olacağı vaadinde bulunuyor. Yine eSpor vurgusu içeren videoda “lag ve ping sorunlarını çözeceğiz” deniyor.

Bu vaatlerden sonra seçim sürecinin artık son günlerini yaşıyor olmamıza sevinmeli miyiz üzülmeli miyiz, acaba birkaç ay daha vakit olsa çok daha renklenir miydi ortam yoksa tam tersi mi olurdu çok da emin olmamakla birlikte şu ana kadar epey eğlenceli işler çıktığını söyleyebiliriz. Oyun seven gençler ve tabii ki tüm ülkemiz için huzurlu, güvenli, hayırlı bir seçim olmasını diliyoruz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum