Sonbahar İndirimleri Başladı, Steam Ödülleri Duyuruldu!

Kara hafta

Yabancıların “Kara Cuma indirimleri” dediği etkinlik tam gaz devam ededursun, indirim lafını duyunca kendini tutamayan Steam her zamanki gibi işi bir adım öteye taşıdı: Sonbahar İndirimleri!

23 – 29 Kasım tarihleri arasında devam edecek indirimlerde her zamanki Valve güzellemesiyle yüzlerce oyunda %80’lere varan indirimler var. Eğer siz de bizim gibi Steam’in gediklilerindenseniz yeni oyunlarda çok fazla iskonto bulamayacağınızı belirteyim de hayal kırıklığına uğramayın. Ama yeni oyuncular bayağı bir ganimet kaldıracak gibi görünüyor yine. Siz yine de bağımsızları bir gözden geçirin.

Öte yandan bu yıl bir ilk yaşanıyor: Steam Ödülleri. Oyuncuların toplamda dokuz kategoriden istedikleri herhangi bir oyuna oy vererek katılabilecekleri etkinlikte özel bir rozet ve tecrübe puanı kazanma şansınız var. Kategoriler ve açıklamaları şöyle:

  • The “Test of Time” Award(“Zamana Yenik Düşmeme” Ödülü): Bu ödül bugün bile ilk kez oynadığınız kadar iyi olan oyunlar için. Yeni oyunlar çıkabilir ama önemi yok… her zaman dönüp dolaşıp bu oyunu oynuyorsunuz.
  • The “I'm Not Crying, There's Something In My Eye” Award(“Ağlamıyorum Gözüme Bir Şey Kaçtı” Ödülü): Oyunlar eğlencelidir. Ama bazen bundan daha fazlası olabilir ve sizi hiç ummadığınız şekilde etkileyebilirler. Bu ödül sizi duygusal açıdan hazırlıksız yakalayan oyunları kutlamak için. Ağlamayı beklemiyordunuz. Planlarınızda yoktu. Ama yine de ağladınız.
  • The “Just 5 More Minutes” Award (“Beş Dakikacık Daha” Ödülü): Yarın erken kalkmanız gerekiyor. Uyumanız lazım, o yüzden yatmadan önce son bir şey daha bitirmeye karar verdiniz. Sadece bir tane. Bir dakika, bir tane daha. Ne dediniz? Saat 2:30 mu oldu? Bu ödül gece yarılarına kadar size kendini oynatan oyunlara.
  • The “Whoooaaaaaaa, dude!” Award(“Vaaaaaaay, adamım!” Ödülü): Bazı oyunlar yüzünüzü şekilden şekle sokar. Belki senaryosunda çok çılgınca bir sürpriz vardır. Belki de sadece yirmilik yaş dişinizi çektirmişsinizdir. Her hâlükârda bu oyun AKLINIZI BAŞINIZDAN ALIYOR.
  • The “Villain Most In Need Of A Hug” Award(“Kucaklanmaya En Çok İhtiyacı Olan Kötü" Ödülü): Bazı insanlar sadece kucaklanmak ister.
  • The “Game Within A Game” Award(“Oyunun İçinde Oyun” Ödülü): Kinder Sürpriz Yumurtalar. Fıstık Ezmeli Kurabiyeler. Reçelli Çörekler. İçine harika şeyler doldurulmuş diğer harika şeyler. Tıpkı kudretli bir ördek içinde tavuk yemeği gibi, bu ödül başka bir oyunun içindeki en iyi mini oyunu kutluyor.
  • The “I Thought This Game Was Cool Before It Won An Award” Award(“Bir Ödül Kazanmadan Önce de Bu Oyunun Havalı Olduğunu Düşünürdüm” Ödülü): Bu oyunun arkasında devasa bir pazarlama makinesi yok ama onu keşfettiniz ve sevdiniz. Sonra da arkadaşlarınıza anlattınız. Ve onlar da sevdi. Artık o küçük oyun da bir ödül kazanmak üzere… ama asla unutmayın: onu kesinlikle ilk önce siz keşfettiniz.
  • The “Best Use Of A Farm Animal” Award(“Bir Çiftlik Hayvanını En İyi Kullanan Oyun" Ödülü): Hayvanlar mükemmel şeylerdir ve içinde bir hayvan bulunan oyunlar daha iyidir. Ama bu oyun bir çiftlik hayvanını olabilecek en iyi şekilde kullanan yapımdı.
  • The “We Didn’t Think Of Everything” Award{“Her Şeyi Düşünmedik” Ödülü (ismi Seçim Komitesi’nin onayını bekliyor)}: Oynayacak bir sürü harika oyun olduğu kadar ödül verilebilecek bir sürü harika fikir de var. Biz de kendi kategorilerini ve adaylarını belirlemeyi Steam Ödülleri Seçim Komitesi’ne bırakıyoruz. Seçim Komitesi’nin kıdemli üyeleri yazılanları inceleyip geri bildirimlere göre tamamen yeni bir kategori belirleyecek.

Gördüğünüz gibi hepsi de matrak ama anlamlı şeyler. Yine de Goat Simulator’e bir ödül verebilmek için fazla kasmışlar gibi hissetmeden de edemedim. Oylarınızı şu sayfaya girerek ve her kategorinin yanındaki Search In The Store’a basıp oyununuzu seçerek kullanabilirsiniz.

İyi eğlenceler, iyi alışverişler…

YORUMLAR
Parolamı Unuttum