Sonic the Hedgehog’un Başarısı, Sega’yı Yeni Film Uyarlamaları İçin De Heveslendirmiş

Persona ve Yakuza serilerinin de filmleri gelebilir

Bugüne kadar birçok oyun, film veya dizi uyarlamasıyla çıktı karşımıza. Bunlardan bazıları “Keşke yapılmasaydı” dedirtirken bazıları da önemli başarılar elde ettiler.Son dönemin başarılı uyarlamalarından birisi de Sonic the Hedgehog filmleri olmuştu.

Sonic the Hedgehog, 306,8 milyon $ hasılat elde ederken Sonic the Hedgehog bu miktarı da aşıp 405,4 milyon $ gibi bir hasılata ulaşmayı başarmıştı. İşte bu başarı, Sega’yı da memnun etmiş ve yeni uyarlamalar için de heveslendirmiş görünüyor.

Sega COO’su Shuji Utsumi, CNBC ile gerçekleştirilen röportajda ellerindeki diğer markaları da farklı platformlara getirmeyi düşündüklerini söylüyor. Burada kastedilen diğer platformları da mobil, Roblox benzeri oyun platformları ve sinema olarak sıralıyor Utsumi.

Utsumi, uyarlaması yapılabilecek seriler için Atlus tarafından geliştirilen Persona ve Ryu Ga Gotoku Studio tarafından geliştirilen Yakuza / Like a Dragon serilerini örnek veriyor.

Utsumi, Sega’nın yeni oyun stüdyoları satın almayı planladığını da söylüyor. Öte yandan Sega’nın Microsoft veya bir başka firma tarafından satın alınmasının ise (en azından şimdilik) çok da mümkün olmadığını belirtiyor. Ellerinde önemli markalar bulunduğunu ve firmanın ciddi bir potansiyele sahip olduğunu, dolayısıyla böyle büyük firmaların ilgisini çekmesinin normal olduğunu, bu durumdan onur duyduklarını, ancak böyle bir satın alım işleminin gerçekleşmeyeceğini ifade ediyor Utsumi.

Sonuç olarak, önümüzdeki dönemde ellerindeki markalardan daha fazla istifade etmeyi ve potansiyellerinden daha fazla yararlanmayı hedefledikleri anlaşılıyor. Bu da önümüzdeki yıllarda Persona ve Yakuza filmleri görebileceğimiz anlamına geliyor. Neden olmasın?

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum