Yakın bir süre önce E3 2017'de Bloodborne II'nin duyurulacağı yönünde söylentiler çıkmıştı. Bununla birlikte etrafta dolaşan son dedikodular ise FromSoftware'in tamamen yeni bir oyun üzerinde çalıştığı ve bu IP'yi E3'te tanıtacağı yönünde.
Açıkçası Bloodborne II için çok heyecanlanmıştım, ancak FromSoft'a da güvenmemek mümkün değil. Şu ana kadar çıkardıkları her oyun hem zorlayıcı, hem de keyifli oluyor. Hem Souls serisinde hem de Bloodborne'da bir "boss" öldürmenin getirdiği tatmin duygusunu çoğu oyundan alamıyorsunuz neticede. 4Chan'de çıkan ve kısa sürede büyüyen iddialara göre yeni IP'nin adı Phantom Wain. Bu yeni oyun silahlardan ziyade bu sefer yakın dövüş sanatları üzerine yoğunlaşacak bir dövüş sistemi içerecek.
Kung-fu tarzı dövüş mekanikleri içerecek oyunun aynı zamanda Eski Aztek dönemi ve kabilesel ögeler içereceği belirtilmiş. Geleneksel silahlar da oyunda yer alacakmış, ancak oyunun geliştirilebilir savaş sistemi tamamen dövüşler üzerine olacak deniyor. Oyuncular kendi hareket ve dövüş tarzlarını belirleyecek ve farklılıklar bu noktalarda ortaya çıkacak. Üstelik karakterlerimiz geliştirilme şekillerine göre silahlarla farklı hareketler yapabilecek. Yeni oyunun tonu da tıpkı Bloodborne ve Souls serisi gibi olacağı da belirtiliyor.
Sony ile FromSoftware'in ortaklaşa geliştireceği de son olarak not düşülmüş ki bu da oyunun Bloodborne gibi PlayStation 4 özelinde çıkış yapacağını simgeliyor diyebiliriz.
Başlıkta da belirttiğim gibi bu sadece bir söylenti, kesin bir bilgi ya da resmi bir açıklama değil. Ancak 4Chan'in seneler önce Bloodborne'u ilk duyuran internet mecrası olduğunu da hatırlatmak isterim.
Sony'nin E3 Konferansı13 Haziran Salı günü saat sabah 04.00'te yapılacak. Diğer tüm konferans saatlerine buradanulaşabilirsiniz Oyungezerler.
















