Visceral'ın Star Wars Oyunundan Yeni Bilgiler Geldi - Film Gibi Bir Oyun Bizi Bekliyor

Söylentiler doğruysa acayip bir oyunla karşılaşacağız gibi duruyor

Şu aralar geliştirilmekte olan ama haklarında isimleri de dahil olmak üzere pek bilgiye sahip olmadığımız iki önemli Star Wars oyunu var. Bunlardan biri Titanfall'ların geliştiricisi Respawn Entertainment'tan, diğeri ise Dead Space'lerin geliştiricisi Visceral Games'ten gelecek. İkisini de büyük merakla bekliyoruz. Visceral'ın Star Wars oyununun başında Uncharted serisinin direktörü Amy Hennig var mesela, sırf bunun için Naughty Dog'dan ayrılıp Visceral Games'e geçmişti. Bugün öğrendiğimiz söylentilerden anladık ki bizi gerçekten de dev bir Star Wars oyunu bekliyor sevgili Oyungezerler.

Öncelikle oyunun ismi hala belli değil, firma içinde de projeye "Project Ragtag" ismi verilmiş. Oyunun hikayesi ve görsellerini göz önüne alırsak son derece karmaşık ve film kalitesinde bir oyunla karşılaşacağımız belli oluyor. Oyunun hikayesi orijinal üçlemenin ilk filmi A New Hope ile ikinci filmi The Empire Strikes Back arasında geçecek. Bu noktada önemli bir uyarı yapayım. Eğer Visceral'ın yeni Star Wars oyununun hikayesinin sizin için sürpriz olmasını istiyorsanız lütfen dikkatli olun, çünkü aşağıda okuyacağınız bilgiler spoiler içeriyor olabilir.

Oyunda Supernatural, 12 Monkeys, Gotham gibi dizilerden tanıdığımız Todd Stashwick başrolde ve Dodger isminde bir karakteri canlandırıyor. Dodger gerçek ismi değil, bu takma ismi İmparatorluk askerlerine katılmaktan kaçtığı için almış ve kendisini yeraltı suç dünyasının içinde bulmuş. Kaçak halde yaşarken doğduğu dünya olan Alderaan İmparatorluk tarafından yok ediliyor ve Dodger'ı da "hayatta kalan arananlar" listesine ekliyorlar. Dolayısıyla durum Dodger için iyiden iyiye kötüleşiyor.

Asiler Ölüm Yıldızı'nı havaya uçurduktan sonra İmparatorluk bu "teröristlerin" çıkış noktası olan Outer Rim'e, yani Star Wars evreninin en dış kısımlarına odaklanıyor. Elbette bu da bu gezegenlerde yerleşmiş olan yeraltı suç dünyasını doğrudan etkileyen bir gelişme; dengeler değişmeye başlıyor, dost olanlar birbirine ihanet ediyor, en azılı suçlular asilere yardımcı olmak için kahraman rolüne soyunuyorlar falan.

Dodger da bu noktada olaya dahil oluyor zaten, çünkü Jabba the Hutt için çalışma fırsatı elde ediyor. Dodger bu işten kazanacağı parayla İmparatorluk içinde para karşılığı kirli işler yapan bir grup sayesinde ismini o "hayatta kalanlar" listesinden sildirebilecek. Ama işte bu esnada Dodger İmparatorluğun sahip olduğu silah ile gerçekte ne yapmak istediğine dair o korkutucu gerçeği öğreniyor ve bu yüzden geçmişiyle ve gezegeninin yok edilmesiyle yüzleşmek zorunda kalıyor. Dodger'ın hikayesi ve bir felaketi önlemek için gösterdiği çaba onun gerçekten de akılda kalıcı bir Star Wars kahramanı olmasını sağlayacak.

Dodger temel olarak bir enerji kırbacı ve blaster silahı kullanıyor. Bu iki silahla çok çeşitli kombolar gerçekleştirebiliyor, sol elindeki kırbaçla düşmanlarını yakalayıp sağ elindeki tabanca ile işlerini bitirebilecek. Bu silahlara dair çok sayıda farklı varyant mevcutmuş, bunlar ya hazırlanan konseptler, ya DLC olarak sonradan sunulacaklar.

Tüm bu bilgiler çok sağlam kaynaklardan elde edilmesine rağmen oyunun geliştirilme süreci içinde ufak tefek değişiklikler olabilir. Ama yine de genel hatlarıyla baktığımızda karşımızda film kalitesinde bir oyun göreceğimizden şüphemiz yok.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum