Square Enix Yeni AAA Oyunlar İçin Tencent'le Ortaklığa Gidiyor

Squarecent

Square Enix yaptığı bir basın açıklamasıyla dünyanın en büyük yatırım holdinglerinden biri olan ve oyuncuların da pek yakından tanıdığı Tencent ile stratejik ortaklığa gittiklerine duyurdu. Bu ortaklık sayesinde Square Enix'in üretim sürecinin hızlandırılması da planlanıyor.

Bu yalnızca kağıt üzerinde kalacak bir ortaklık değil, anlaşmaya göre ortak bir firma kurulacak ve ikili birlikte yeni IP'lere dayanan AAA oyunlar geliştirecek.

Tencent Group başkan yardımcısı Steven Ma "Square Enix Group ile yaptığımız bu stratejik ortaklıktan çok büyük beklentilerimiz var. Bu sayede geniş internet servisi olanaklarımızı Square Enix Group'un yaratıcılığıyla birleştirecek ve müşterilerimize tüm dünyada benzersiz içerikler sunacağız" şeklinde konuşurken, Square Enix Holdings başkanı Yosuke Matusa da bu ortaklığın Square Enix'in içerik çeşitliliğini arttırma stratejisini güçlendireceğini ve oyunlarını çok daha geniş bir kitleyle buluşturacağını söylüyor.

Square Enix gerçekten de dev bir oyun firması, portföyünde hali hazırda müthiş oyunlar var. Bu yeni ortaklık sayesinde içerik üretiminin hızlanması planlanıyor ve yeni IP'ler düşünülüyorsa önümüzdeki dönemlerde bu ikiliden çokça söz edebiliriz. Ortak girişim olarak kurulacak firmanın nasıl bir şey olacağını da şimdiden merak ediyorum.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum