Star Wars: The Acolyte Dizisi Başrolünü Buldu

Uzayda Açlık Oyunları

Geçtiğimiz yıl yapılan Disney+ yatırım gününde çok sayıda Marvel ve Star Wars dizisi duyurulmuştu. İşin Marvel kısmında tarihler netleşmeye başladı, MCU'nun geleceğini de üç aşağı beş yukarı tahmin edebiliyoruz. Ancak Star Wars adına Mandalorian ile başlaya süreçte çok fazla muallak proje var. Bunlardan birisi de The Acolyte dizisi. İlk duyurulduğu zaman sadece High Republic'in son dönemlerinde geçeceğini ve Sithlerin yükselişine tanıklık edeceğimizi öğrenmiştik.

Tabii bu dönemde Darth Plagueis'in hayatta olması epey ilgi çekici bir detay. Nihayet diziyle ilgili somut haberler de gelmeye başlayınca Darth Plagueis'in hikayesini duymaya yaklaştığımızı anladık. Çeşitli kayaklardan gelen haberlere göre Disney, The Hunger Games'de de rol alan Amandla Stenberg'i başrol olarak istiyor. Cumhuriyetin çöküşü ve karanlık tarafın yükselişi olarak tabir edilen bir dönemde geçecek dizide Stenberg muhtemelen genç bir Jedi ya da padawan olacak. Zira tüm Star Wars işlerinde aydınlık biraz taraf önceliklidir.

Bu diziyle ilgili beklentilerim Star Wars'ı yeşerttiği "umut" kavramının çok ötesinde. Şöyle hakkıyla bir Sith mitolojisi işlense de beklediğimize değer bir dizi olsa diye düşünüyorum. Zaten geçtiği dönem itibariyle Skywalker Saga'dan yaklaşık 200 yıl önceyi konu alacağı için yaratıcı ekibin elini korkak alıştırmasına gerek yok. Bebek olmayan sahici Yoda'nın da bir Jedi olarak hayatta olduğunu da düşünecek olursak Acolyte için heyecanlanmaya bolca sebep var gibi gözüküyor. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum