Unutulmaz Oyun Müzikleri: Final Fantasy VIII - Eyes On Me

Laguna ve Julia'nın hikayesi

[ Haftalık Unutulmaz Oyun Müzikleri köşemizde hafızalarımızdan çıkmak bilmeyen, hepimizde derin izler ve tatlı anılar bırakan oyun müziklerini birlikte hatırlıyoruz. ]

Laguna bir asker, Julia’ysa şehirdeki bir otelin barında çalan bir piyanistti, ve de Laguna, Julia’ya körkütük âşıktı, fırsat buldukça arkadaşlarıyla o bara gidip Julia’yı dinlerdi. Laguna… nasıl diyeyim… pek de zeki bir arkadaşımız sayılmazdı, arkadaşlarının verdiği bütün gazlara rağmen gidip bir türlü Julia’yla konuşamazdı, hatta her denemesinde heyecandan ayağına kramp girerdi.

Ama o gün gelip Laguna’yla konuşan Julia oldu. Laguna heyecandan geberiyordu tabii ama kendini toparlayabildi ve bütün gece konuştular. Laguna’nın bir yerden sonra çenesi düştü, askerlik maceralarını anlattı da anlattı. Çok sonra Julia’ya sormak aklına geldi, o nasıldı, nasıl hissediyordu?

Julia ona hayallerinden bahsetti. Sadece piyano çalmak ona yetmiyordu, söz yazıp şarkı söylemek de istiyordu ama söz yazacak ilhamı da bir türlü bulamıyordu. Ta ki Laguna’yla karşılaşana kadar. Sürekli bara gelip onu hayran gözlerle izleyen Laguna ona ilk şarkısı için ilham vermişti. Laguna’ya teşekkür etti Julia. Vücudundaki bütün kan beynine fışkıran Laguna ne diyeceğini bilemez bir haldeydi tabii. Tam bu anda askerdeki ekip arkadaşları geldi ve acil bir görev çıktığını söyleyip Laguna’yı götürdüler. Ve bu da Julia ile Laguna’nın son karşılaşması oldu.

Laguna görevdeyken ağır yaralandı ve çok uzun süre ücra bir köyde tedavi gördü. Bu sırada da onunla ilgilenen Raine’le yakınlaştı. Julia’ysa bu süre zarfında şarkısı Eyes On Me’yi yazmış ve ünlenmişti. Sevdiği adamın dönmesini bekledi, bekledi ama bir yerden sonra umudunu yitirdi ve o şehirde yaşayan General Caravay’le evlendi.

Laguna ve Raine’in Squall adında bir oğlu oldu, Julia ve Caravey’inse Rinoa adında bir kızı. Ve Julia kısa süre sonra hayata veda etti, tıpkı Raine gibi.

Aradan yıllar geçti ve Squall ile Rinoa tanıştılar, yakınlaştılar.

Julia, Eyes On Me’yi Laguna için yazmıştı. Şarkı ikisini anlatıyordu.

Squall babasını tanımadan büyümüştü, karakteri babasınınkinden çok farklıydı.

Rinoa annesini tanımadan büyümüştü, karakteri annesininkinden çok farklıydı.

Squall ve Rinoa’nın tanışması Laguna ve Julia’nın tanışmasından çok farklıydı.

İkisi arasındaki ilişki çok farklıydı.

İkisi arasındaki iletişim çok farklıydı.

Ama Eyes On Me nasıl direkt olarak Laguna ve Julia’yı anlatıyorsa, aynı zamanda bir şekilde direkt olarak Squall ve Rinoa’yı da anlatır.

Ve biz oyunculara da zaten enfes bir şarkı olan Eyes On Me’ye hayranlık duymak bir yana, bir şarkının bir oyunun hikâyesi içinde nasıl mükemmel bir şekilde yer edinebileceğine de hayranlık duymak düşer.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum