Steam Next Fest Ekim 2023 Demo Önerileri - #2

Kıyıda köşede kalan demoları da es geçmeyelim

Steam Next Fest Ekim 2023 için hazırladığımız demo önerileri listelerinin ikincisiyle karşınızdayız sevgili Oyungezerler. Bu sefer gözden kaçma ihtimali daha yüksek oyunlar paylaşalım istedim. İçlerinden ilginizi çekenler çıkacak mı bakalım.

My Work Is Not Yet Done

Next Fest’in ilginç demolarından birisi. Return of the Obra Dinn’i de hatırlatan bir görselliğe sahip -ki bence oyunun hikâye anlatımını destekleyen bir tercih olmuş bu. My Work Is Not Yet Done, gerilimli bir hikâye anlatıyor. Bilimsel bir araştırma yapan ekipten geriye kalan tek üye olan Avery adlı karakteri canlandırıyoruz. Bir yandan tuhaf bir iletinin kaynağını tespit etmeye, bir yandan değişip duran çevre koşullarında hayatta kalmaya çalışıyor karakterimiz. Çıkış tarihi henüz belli değil.

One Card One Shot - Mafia

One Card One Shot – Mafia, adından da anlaşılabileceği üzere mafya rolüne büründüğünüz bir kart oyunu. Desteler açılıyor, siz de elinizdeki kurşun kartıyla düşmanlarınızı alt etmeye çalışıyorsunuz. Desteniz genişledikçe hamleleri geriye alma, zamanı yavaşlatma gibi seçenekler de ekleniyor yapabileceğiniz hamleler arasına. Tam da tanıtım metninde dediği gibi, ister boş zamanlarınızda açıp bakacağınız bir oyun olarak değerlendirin, isterseniz kendinizi kaptırıp saatlerce oynayın, eğlenceli bir kart oyunu sizleri bekliyor. Bu oyunun da çıkış tarihi belli değil.

Midline '85

911 Operator’a benzer şekilde, acil durum çağrılarına cevap verdiğimiz bir oyun Midline '85. Ama oradaki kadar detaylı bir oynanış söz konusu değil. Metin tabanlı bir oyun bu ve tüm yaptığınız karşınıza çıkan seçeneklerden birini seçip sorunu çözecek yolu bulmaya çalışmak. Yine de bu keyifli bir oyun olmadığı anlamına gelmiyor. Mesela Suzerain de böyle metin tabanlı bir oyundu ve keyifle oynamıştım. Midline '85 için de umutluyum.

Oberty

Oberty, geometrik şekiller oluşturmayla ilgili bir bulmaca oyunu. Size bir şablon gösteriliyor ve verilen parçaları kullanıp, bir yandan da elinizdeki şekli evirip çevirip o şablonda gösterilen şekle ulaşmaya çalışıyorsunuz. Adım adım zorlaşan 200’den fazla bölüm yer alacak oyunda. Demoda elbette bunların kısıtlı bir bölümünü oynayabiliyoruz. Ama o kadarı da oyunun sunacağı tecrübe hakkında fikir edinmemiz için yeterli. Bu yılın son çeyreğinde geleceği söyleniyor. Bulmaca oyunlarını sevenler takip listelerine ekleyebilirler.

Time Survivors

Vampire Survivors benzeri bir roguelike oyun Time Survivors. Yöneteceğimiz karakterler ise; Kleopatra’dan Tesla’ya, çeşitli tarihsel figürler. Benzeri oyunlardan bildiğimiz gibi, bağımlılık yapabilecek bir yanı var; “bir tur daha, bir tur daha” derken zaman akıp geçiyor. Bu yılın son çeyreğinde çıkacağı söyleniyor, bakalım Vampire Survivors kadar ilgi çekmeyi başarabilecek mi.

Twilight Wars

Darkest Dungeon benzeri bir oyun daha geliyor, ama bu sefer siberpunk temalı. Twilight Wars’ta farklı sınıflara mensup ajanlardan oluşan bir grubu yönetip insanlığı acımasız şirketlerin zulmünden kurtarmaya çalışacağız. Casusluk ve siberpunk temalarını güzel bir şekilde birleştirebilecek mi, Darkest Dungeon gibi güzel bir oyun olabilecek mi, bu yıl içerisinde göreceğiz bir aksilik olmazsa.

Soulash 2

Soulash, tutkuyla yapılan bir oyun olduğunu hissettiren oyunlardan, hele bir de tek kişinin elinden çıktığını düşününce daha bir kıymetli geliyor açıkçası. Artur Smiarowski, oyununun ölçeğini büyütmeye karar vermiş ve karşımıza Soulash 2 ile çıkmaya hazırlanıyor.

Smiarowski, “rastsal olarak oluşturulan bir açık dünyaya sahip, roguelike ögeleri de içeren bir sandbox RYO” olarak tanımlıyor oyununu. Oynadığınızda sizin de aklınıza Don’t Starve gelebilir. Ama işin içine ırklar da giriyor, diğer rol yapma ögeleri de, dolayısıyla daha farklı bir yoldan ilerlediğini söylemek mümkün. Soulash 2, Aralık ayında erken erişime çıkacak.

Last Train Home

Last Train Home’da;1. Dünya Savaşı esnasında Rusya topraklarında skışıp kalan Çekoslovak askerlerden oluşan bir birliği evlerine ulaştırmaya çalışıyoruz. Ancak trenimizin önünde uzanan yol birçok engelle dolu. Bir yandan eldeki sınırlı kaynakları olabildiğince etkin kullanmamız, bir yandan ekibin moralini yüksek tutmamız, bir yandan da karşımıza çıkan düşmanları alt etmemiz gerekiyor. Oyuna dair yorumlardan birisi, aslında bizleri nasıl bir oyunun beklediğini çok güzel özetliyor bence: “Frostpunk ile Company of Heroes birleşse nasıl bir oyun olurdu?”. THQ Nordic’in dağıtımcılığını üstlendiği Last Train Home, 28 Kasım’da bizlerle olacak. Merakla beklediğim oyunlardan birisi. Umarım yanıltmaz.

Poems & Codes

Prose & Codes oynayanlar, bu oyunun adını gördükleri anda nasıl bir şey beklemek gerektiğini anladılar bile, zaten bir nevi devam oyunu olarak değerlendirmek mümkün. İlk oyunda kitaplardan alıntı metinler şifreleniyordu, biz de o kodları çözmeye çalışıyorduk. Şimdiyse sıra şiirlere gelmiş. Yine satış hasılatının %10’u Project Gutenberg’e gidecek. Bir yandan edebi eserlerin korunması bir yandan da daha geniş kitlelere ulaşması adına güzel bir proje. Bu vesileyle ben de bu oyunlardan bahsetmiş olayım istedim.

 

 

YORUMLAR
mit1980
16 Ekim 2023 12:36

Ellerine sağlık tekrardan. Enteresan oyunlar bulmuşsun yine :) Deneyelim bakalım birkaçını.

E-VrL
mit1980
16 Ekim 2023 20:33

Çok sağ ol İhsan. Önceki mesajına da cevap yazmıştım ama niyeyse yollanmamış, umarım bu sefer başarırım :)

mit1980
E-VrL
30 Ekim 2023 15:12

Başardın! Buyur, hiç sıkımsız diş macunun :)


Parolamı Unuttum