Steam Next Fest Ekim 2023 Demo Önerileri – #3

Steam Next Fest biter, bizde liste bitmez :)

Steam Next Fest’in son demlerini gelmiş olabiliriz, ama bu bizim yeni bir liste paylaşmamıza engel olamaz, öyle değil mi sevgili Oyungezerler :) Listelerimizin üçüncüsüyle karşınızdayız; burada ilginizi çeken oyunlara yer verebilmiş miyiz bakalım.

Stronghold: Definitive Edition

Bir dönemler çok sevdiğimiz GZS serilerindendi Stronghold. Birkaç yıl önce Stronghold: Warlords çıktı ama o eski tadı verdiğini söylemek biraz güç. Stronghold: Definitive Edition, bu boşluğu elinden geldiğince doldurmaya çalışacak. Görseller bir miktar yenilenmiş, günümüz bilgisayarlarında daha rahat oynanabilir hale getirilmiş, iyi olmuş. Öte yandan keşke bir miktar daha güncelleştirilme yapılsaymış dediğim yerler de oldu. Yine de eski tadı verebilecek bir yeniden yapım olduğunu düşündürdü. Böyle olup olmadığını 7 Kasım’dan itibaren göreceğiz.

Vengeance of Mr. Peppermint

Şu oyundaki kahramanı görünce aklına Kazuma Kiryu gelen tek kişi ben olamam herhalde, öyle değil mi:) Yakuza serisi için de buna benzer bir oyun (Streets of Kamurocho) yapılmıştı. Şu anda o oyun satışta olmadığından boşluğu Vengeance of Mr. Peppermint ile doldurabilirsiniz. Kahramanımız, kız kardeşini öldürenlerden intikam almak niyetinde. Bunun için de yer altı dünyasına savaş açmış durumda. Üzerine akın akın gelen mafya üyelerini yeri geliyor tekme-tokatla pataklıyor, yeri geliyor eline geçirdiği ne varsa kafalarına çakıyor. Şiddet dozunun arttığı sahneler de mevcut, uyarmış olayım.  Vengeance of Mr. Peppermint ile buluşmamıza fazla bir vakit de kalmadı, 23 Ekim’de geliyor.

Snufkin: Melody of Moominvalley

Her zaman öyle çatışmalı, dövüşlü, kavgalı, savaşlı oyunlar olmaz; arada daha naif oyunlara da şans vermek lazım, öyle değil mi? Böyle naif oyunlardan birisi olan Snufkin: Melody of Moominvalley; benim için Next Fest’in güzel sürprizlerinden birisi oldu. Tatlı mı tatlı görselleri, sakin müzikleri, sevimli kahramanı ve hoş hikayesiyle, oynanacak oyunlar listesine girmeyi hak ediyor bence. Önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde çıkacak. Kendisini merakla bekliyorum, yakından takipteyim.

The Talos Principle 2

İlkini oynayanlar zaten üç aşağı beş yukarı nasıl bir oyun beklemeleri gerektiğini biliyorlar. Bilmeyenler de bu demoya göz atıp fikir edinebilirler. Yine adım adım zorlaşan bulmacalar ve yine felsefi mesajlarla dolu bir oyun geliyor gibi görünmekte. Önümüzde çok uzun bir zaman da yok bu buluşma için; The Talos Principle 2, 2 Kasım’da oyun severlerle buluşacak.

Microcivilization

Microcivilization, hani şu sürekli olarak mouse tuşlarına tıklayıp durduğunuz türde oyunlardan. Bu sefer, bir medeniyet kurmaya çalışıyoruz. Bir yandan şehir kurup geliştiriyor, bir yandan teknoloji ağacında üst dallara doğru yol alıyoruz. Arada mamutlarla veya başka kabilelerle savaşıyor, kimi zaman da veba salgını, yangın, isyanlarla uğraşmak durumunda kalıyoruz. Baştan uyarmış olayım, bağımlılık yapan bir yanı var :) Bir erteleme görmezse yıl bitmeden buluşacağız kendisiyle.

Telegraphist 1920: Beats of War

Telegraphist 1920: Beats of War; özünde bir ritim oyunu ama bir ritim oyunu için ilginç görülebilecek bir tema seçilmiş. Bir radyo istasyonunda, telgraftan sorumlu bir asker rolündesiniz. Mesajları olabildiğince isabetli, eksiksiz şekilde iletmeye çalışıyorsunuz. Tahmin edebileceğiniz üzere, mesajlar her adımda uzuyor ve daha karmaşık bir hal alıyor. Siz de ritmi tutturmaya gayret göstermek durumundasınız. Farklı bir ritim oyunu tecrübesi sunacağını söylemek mümkün. Çıkış tarihi net olmamakla birlikte, Aralık ayında geleceği belirtilmiş durumda.

Europa

Europa, bir keşif ve bulmaca oyunu. Zee adlı bir android ile Jüpiter’in uydularından birisi olan Europa’da, yok olup gitmiş bir medeniyetin izlerini taşıyan kalıntılarda geziniyor, hayatta kalan son insanın hikayesini keşfetmeye çalışıyoruz. Özellikle, Studio Ghibli animasyonlarını anımsatan görsel tarzıyla dikkat çekiyor.

Terminator: Dark Fate – Defiance

Gönül Terminator evreninde geçen şöyle sağlam bir aksiyon oyunu oynamak isterdi tabii, ama şimdilik bir GZS oyunuyla idare etmemiz gerek. İdare etmemiz gerek derken, Terminator: Dark Fate – Defiance’ın kötü bir oyun olduğunu kastetmiyorum kesinlikle, yanlış anlaşılmasın. Judgement Day sonrasında yaşananları konu edinen oyun, o karanlık atmosferi yansıtmayı başaracak gibi görünüyor. Yıkılıp gitmiş şehirler, akın akın saldıran Legion güçleri, bir avuç insanla oluşturmaya çalıştığımız direniş, hepsi bu karanlık tabloya uygun şekilde resmedilmeye çalışılmış. En azından demodan böyle bir izlenim edindiğimi söyleyebilirim. Terminator: Dark Fate – Defiance; bir aksilik olmazsa bu yıl içerisinde oyun severlerle buluşacak.

Hidden Kitten

Bu Steam Next Fest’i de kedisiz geçmeyelim dedim, Hidden Kitten’ı da ekleyiverdim listeye. Daha önce Cats Hidden serisini önermiştim; orada saklı kedileri bulmaya çalışıyorduk. O seriden Cats Hidden in Georgia da demosuyla Next Fest’te yerini almış durumda, onu da paylaşabilirdim aslında. Ama tekrara düşmeyelim, bir yandan benzer bir yandan da farklı olan bir oyun olsun istedim. Hidden Kitten’da yaramaz kedimizin peşinde koşturup etrafta saklı nesneleri bulmaya çalışıyoruz. Nesneleri bulamazsanız, üzerlerine tıklayarak bulundukları yerler hakkında ufak ipuçları da alabiliyorsunuz. Ayrıca bazı nesneleri bulmak için kapıları, dolapları, çekmeceleri açmak, örtüleri kaldırmak, çalıları aralamak gerekiyor. Dolayısıyla, sadece ilk başta görünenle yetinmeyip karşınızdaki sahnenin her bir köşesini iyice incelemeniz gerek. Hidden Kitten’ın çıkış tarihiyse 23 Ekim.

The Midnight Crimes

Bu Steam Next Fest de benim adıma gayet verimli geçti. Oynamayı planladığım birçok oyun eklendi listeme. The Midnight Crimes da onlardan birisi. Sen de her demoyu bir oyuna benzetiyorsun demezseniz, müsaadenizle burada da bir benzerlik kurmak istiyorum; The Midnight Crimes’ın The Wolf Among Us’ı andıran bir yanı var ya da bana öyle geldi, bilemiyorum :) Görsel tarzı benzer. Bunun yanında yine dertli bir dedektifi yönetiyor oluşumuz ve yine dedektifimize yardımcı olan bir sevgilisinin bulunması gibi detaylarla da bana The Wolf Among Us’ı hatırlattı. Haliyle de sevdiğim ve çıktığında oynamam lazım dediğim oyunlardan oldu.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum