Summer Game Fest Sırasında Gösterilen Tüm Fragmanlar

Doğuz bin doğuz yüz...

Yaz dönemi her alanda bereketli bir başlangıç yaptı. Önce Netflix Geeked etkinliğiyle birlikte diziler, filmler ve animasyonlara doyduk. Şimdi de Summer Game Fest ile birlikte hem bir sürü yeni oyun öğrendik hem de daha önce duyurulan oyunlardan yepyeni videolar gördük. Epey yoğun bir etkinliği geride bıraktık. O yüzden videolara bakmaya başlamadan önce bütün ihtiyaçlarınızı gidermenizi tavsiye ederim. Zira ben fragmanları sayarken bile Köyden İndim Şehire filmindeki Himmet Ağa gibi sayıları karıştırdım.

İçerisinde Last of Us Remake'ten Cuphead'e bolca oyunun barındığı devasa etkinlikte neler gördük? Hazırsanız başlıyoruz;

Berberlerinizi Uyarın Çünkü Guile Geri Dönüyor: Street Fighter 6 

Street Fighter serisi altıncı oyunuyla birlikte tekrar tozlu komboları raflardan çıkarmaya hazırlanıyor. Amerika'nın favori kahramanlarından Guile de mümkün olduğunca saçını bozmadan dayak atmaya geliyor. 2023 yılında geleceği açıklanan oyundan daha fazla yeniliği yakın zamanda öğreceğiz gibi gözüküyor.

Ey Amerikan Sineması Sözüm Sana! - Aliens Dark Descent

Önümüzdeki en az iki yıla uzay teması damga vuracak. İster uzayda serbest dolaşın, ister ticaret yapın isterseniz de uzaylı kafası patlatın. En nihayetinde koskocaman, sonsuz uzayı ufacık haritalara sıkıştırıp önümüze sunuyorlar. Alien da bu yeni dönemde evrim geçirerek karşımıza çıkacak. Etkinlikte ilk fragmanını da gördüğümüz Aliens Dark Descent 2023 yılında oyuncularla buluşacak.

Dead Space'e Yeni Protokol - The Callisto Protocol

Uzay gemisi içerisinde envai çeşit korkunç yaratıkla birlikte sıkışıp kalmak zaten yeterince korkunç bir konsept. Dead Space serisiyle birlikte işin aksiyon kısmında da bolca yaratık kafası patlatmıştık. Daha önce duyurulan The Callisto Protocol ise yaratık öldürme konusunda yaratıcılığı daha da yükseltmiş.

Ancak yayınlanan videolardan anladığım kadarıyla sizin de kafanız her an kopmaya müsait. Yaratıkları dönen pervanelere fırlatırken adeta bir armut gibi kafanızı yiyen uzaylılardan kaçmak da değişik bir deneyim olacak. 2 Aralık 2022'de çıkış yapacak Callisto Protokolünde kan gövdeyi ve çeşitli uzuvları götürecek.

Keşke Headshot Atabilen Birisi Oynasaydı... Call Of Duty Modern Warfare 2'den İlk Oynanış!

Call of Duty serisi adeta bir FIFA, NBA gibi her yıl oyun çıkartarak kalitesinin ciddi şekilde sorgulanmasına neden olmuştu. Ancak hayranların gönlünde her zaman farklı bir yer olan Modern Warfare'in geri dönüşü belki bu durumu tersine çevirmeyi başarabilir. Infinity Ward'ın geliştirdiği oyundan epeyce uzun bir oynanış videosu da etkinlikte gün yüzüne çıktı. 28 Ekim'de oyuncularla buluşacak Modern Warfare II en azından aksiyon olarak epey tatminkar duruyor. 

Flashback İle Flashback Yaşayacak Nesil Şu An Torun Seviyor

1992 yılında çıkış yapan platform oyunu Flashback hazır bilim-kurgular yeniden bu kadar ön plandayken geri dönüş yapmaya hazırlanıyor. Summer Game Fest sırasında 30 yıl aradan sonra geri dönüşünü resmen açıklayan oyun modern döneme başarıyla uyum sağlamış gibi gözüktü. Önümüzdeki kış döneminde Switch dahil tüm konsollara ve bilgisayara da çıkış yapacak olan oyun özellikle retro severler için özel bir anlam ifade ediyor. 

Biraz Büyü Bolca Mermi Pek Garip Bir Cadı Avı: Witchfire

Unreal Engine ile yapılan oyunlar en azından görsellik anlamında gerçekten başarılı oluyor. The Astronauts firması ve Epic Game Store iş birliğiyle yeni bir Unreal Engine yapımı oyunla daha karşı karşıyayız. Altıpatlar silahları, büyüleri ve aksiyonuyla Witchfire aksiyon anlamında umut vaat eden bir oyun gibi duruyor. Yakında erken erişime açılacağı belirtilen oyun an itibariyle Epic üzerinden istek listesine eklenebiliyor.

Pagan Min Ve Arthur Morgan Bir Uzay Gemisine Binerse: Fort Solis

Yine uzaya çıkıp beklenmedik olaylarla karşılaştık. Zaten bunca senelik Hollywood ve oyun deneyimlerim bana uzaya çıkıp beklendik olayla karşılaşan kimseyi göstermedi. Last Of Us'ın Joel'i ve Far Cry'ın Pagan Min'i Troy Baker ile Red Dead Redemption 2'nin Arthur Morgan'ı Roger Clark'ın seslendirmen kadrosunda yer aldığı Fort Solis en azından sadece göze değil kulağa da hitap edecek. Steam üzerinden istek listesine eklenebilecek oyundan daha fazla detay yakın gelecekte gün yüzüne çıkacaktır. 

Olmaz Olsun Böyle Rutin! Routine'den İlk Fragman Görücüye Çıktı

Deliren insanlar, yaratıklar ve niceleriyle gerek uzayda gerek dünyada gerekse de cehennemde savaştık. Ancak bu sefer deliren robotlar var ve onlarla savaşmayacağız gibi gözüküyor. Lunar Software ve Raw Fury ortaklığında ilk günden Game Pass'e de eklenecek olan Routine de bu deliren robotları kayda alacağız, ama dikkat edin yakalanırsanız robot yakıtı olmanız oldukça olası. 

Outriders Öldü Diyenlere Tokat Gibi Cevap! Worldslayer Ölüyü Diriltmeye Geliyor

Outriders'ı çıkışndan epey bir süre sonra Game Pass'e gelince oynamıştım ve özellikle hikaye kısmında epey eğlenmiştim. Daha çok taze oynadığım için Worldslayer'ın gelişi benim için biraz daha heyecan verici oldu. Summer Game Fest'e özel yayınlanan fragman ile birlikte yeni düşmanımızı da görmüş olduk. 30 Haziran 2022'de yayımlanacak olan ek paketi ön sipariş veren oyuncular 2 gün önceden oynayabilecek. 

Stormcraft Olamayınca Stormgate Yapmışlar

Eski Blizzard çalışanlarının geliştirdiği Stormgate oyunundan ilk fragmanı görünce bunun gerçek zamanlı bir strateji olduğunu hiç düşünmemiştim. Ancak sonradan etkinlikte yapılan kısa söyleşide oyunun RTS olacağı açıklanınca bakışım bir anda değişti. Sadece kısa bir sinematik videosu gördüğümüz oyunun 2023 yılındaki betası için kayıtlar da başlamış durumda. 

Sular Yükselince Indie Oyun Yapımcıları Hayatta Kalmak İçin Mücadele Ediyor - Highwater 

Bağımsız oyun yapımcılarıyla ilgili en sevdiğim özellik tamamen özgür olabilmeleri. Anlatacak bir hikayeleri ve kendilerine has tarzlarıyla birlikte indie oyunlar oyun kültüründe çok güzel bir yere oturdu. Oldukça sakin teması ve macera hissiyle birlikte Highwater da tam olarak olaya bu perspektiften bakıyor. Rogue Games'in yaptığı oyunun bu yıl içerisinde çıkacağı açıklandı. 

Ferhan Usta Ütopyalar Güzeldir Demişti Ama Bu Pek Öyle Durmuyor: American Arcadia

"Bazen mükemmel bir hayat mükemmel bir yalandan fazlası değildir." mottosuyla birlikte etkileyici bir giriş yapmayı başaran American Arcadia da ütopik bir dünyadan kaçmaya çalışacağız gibi gözüküyor. Zeytin gözlü karakter çizimleri ve ilgi çekici hikayesiyle yine farklı perspektiften olaylara bakan bir indie ile karşı karşıyayız. Yakında PC ve konsollara geleceği açıklanan oyun an itibariyle Steam üzerinden istek listesine eklenebiliyor.

Keçileri Kaçırmama Üç Kala... - Goat Simulator 3 

Bir keçi olarak ne kadar fazla garip şey yapabiliriz? Sorusuna cevap niteliğindeki Goat Simulator daha da çılgın bir şekilde üçüncü oyunuyla geri dönüyor. Epey eğlenceli bir fragmanla duyurulan Goat Simulator 3, bu yılın güz dönemi oyuncularla buluşacak. 

Venom'a Çan Şakası - Marvel's Midnight Suns

Etkinlikte kendi adıma en çok beklediğim oyunlardan birisi olan Marvel's Midnight Suns'tan yeni detayları görmek epey sevindirdi. Yayınlanan yeni fragman ile birlikte Venom'un oyuna dahil olduğunu gördük. Ancak asıl büyük bomba Venom değilmiş, Hulk da gerçek olabilirmiş... Evet Marvel'ın meşhur yeşil devi Hulk da düşman saflarında yeni oyuna dahil olacak. Hikayede Wolverine'in oynanabilir karakter olduğunu da düşünecek olursak Wolverine vs Hulk fikri bile beni şu an ekstra heyecanlandırmaya yetti.

Fincan Kardeşlerle Son Akşam Yemeği - Cuphead: The Delicious Last Course

Muhteşem grafik tarzıyla insanı cezbettiği kadar aşırı zorluğuyla insanı çileden çıkaran Cuphead oyunu son bir yemek ile veda etmeye hazırlanıyor. Oyunun uzun zamandır beklenen ek paketi Delicious Last Course'dan ilk görüntülere de ev sahipliği yapan etkinlik Netflix'in Cuphead dizisine selam çakmayı da ihmal etmedi. Cuphead'in veda pakedi 30 Haziran günü indirmeye açılacak. 

Sevilmeyen Kulların Buluşma Merkezi: Neon White

Netflix Geeked ile birlikte animelere doymuştuk. Bu kez Summer Game Fest ile birlikte Japon oyunları konusunda da bir rüzgar esmeye başladı. Tanrı'nın pis işlerini yapmakla görevli olan insanları kontrol edeceğimiz Neon White, hızlı aksiyonu ve kart tabanlı oynanış mekanikleriyle ilgi çekici duruyor. 16 Haziran günü oynanabilir olacak oyuna giderken günahları ve sevapları tartmakta fayda var. 

Tek Kişilik Dev Kadro: Midnight Fight Express

Destiny 2: The Witch Queen'in senaristlerinden Jacob Dzwinel'in tek başına geliştirdiği Midnight Fight Express oyunu beni Joker referanslı sahneleriyle yakalamayı başardı. Humble Games'in desteğiyle karşımıza çıkacak oyun 23 Ağustos'ta oyuncularla buluşacak. 

Warframe Ölmedi Serverlarda Yaşıyor Uygarlık Savaşında Bayrağı Duviri Paradox Taşıyor

Bir zamanlar hemen hemen her yerde onlarca reklamını gördüğüm Warframe'in reklamlarında ciddi bir azalma meydana gelmişti. Ben oyun artık hakkı rahmetine kavuştu diye düşünüyordum ama geliştiriciler parayı bu sefer oyun için harcıyorlarmış. Warframe'in yeni ek paketi The Duviri Paradox da etkinlikte oyuncularla buluştu. 

Anime Kızları Yine Evrenleri Kurtarıyor: HoYoverse Honkai: Star Rail

Sevgili Oyungezerler gün geçmiyor ki bir takım anime kızları "Nani?!" naraları atarak dünyayı, galaksiyi ya da evreni kurtarmasın. Summer Game Fest'in bir diğer Japon oyunu HoYoverse Honkai: Star Rail de ilk kez görücüye çıktı. Oyunun çıkış tarihi ise henüz açıklanmadı. 

Hay Öyle Verse'in... - HoYoverse Zenless Zone Zero

Bu zamana kadar uyuma efekti için neden "zzz" kısaltması kullanılır diye hep merak etmiştim. Bu etkinlikte anladım ki nedeni HoYoverse isimli bir markaymış. Zenless Zone Zero isimli yeni oyunu ZZZ diye kısaltan stüdyo benim için büyük bir aydınlanmaya da imza atmış oldu. Yine değişik kılıçlı anime kızlarıyla robot ve envai çeşit düşman döveceğimiz oyunun da çıkış tarihi henüz net değil. 

Ninja Tospağaların En Sevdiği Hokeyci! - Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder's Revenge

NES klonlarında üfleyerek ayıla bayıla oynadığım Teenage Mutant Ninja Turtles oyunuyla birlikte çizgi filmde aynı döneme denk gelince iflah olmaz bir ninja tospağa hayranı olmuştum. Her ne kadar Michael Bay bu sevdayı bolca patlamayla yaralasa da Shredder's Revenge yeniden umut filizlerinin açmasına neden oldu. Summer Game Fest ile birlikte oyuna favori hokeycimiz Casey'nin de dahil olduğunu öğrendik. Güzel haberler bununla da sınırlı değil! 16 Haziran'da çıkış yapacak oyun ilk günden itibaren Game Pass üzerinden oynanabilir olacak! 

Komutan Luffy Gemi Biraz Sağa Mı Çekiyor? - One Piece Odyssey

Bu kadar çok anime içeriği gördükten sonra kallavi bir oyun görmesek hayranların boynu bükük kalırdı. Neyse ki Summer Game Fest anime severleri favori yerinden yakalamayı başardı. One Piece'in yeni oyunu Odyssey ile birlikte epey geniş çaplı bir JRPG oyunuyla karşılaşacağız. Kendine has atmosferi ve grafikleriyle ilgi çeken oyunun bu yıl çıkış yapacağı açıklandı. 

BAM BAM BAM PAT KÜT ÇAT (Yazacak bir şey bulamadım) - Metal Hellsinger

Şimdi Doom aksiyonunu bir kenara koyun, üzerine metal müziğin o sert ve agresif tınılarını ekleyin. İşte karşınıza Metal Hellsinger! Oldukça geniş bir müzik kütüphanesiyle birlikte ışık hızınta bir tempoyla envai çeşit şeytanı, yaratığı öldüreceğimiz oyun Doom severler için bir rüyanın gerçeğe dönmesi gibi. İstek listesine eklemeye ve ön siparişe açılan oyun 15 Eylül günü oyuncularla buluşacak. 

Dokuz Bir Bir Mi? Dokuz Yüz On Bir Mi? İşte Bütün Mesele Bu - The Quarry

Supermassive'in yeni macera temalı oyunu The Quarry'den ilk fragmanı da etkinlikte izleyebildik. Av sezonu temasıyla birlikte çözülmeyi bekleyen pek çok gizemi içerisinde barındıran oyunda benim aklıma en çok takılan nokta ise 911'in nasıl söylendiği oldu... Fragmanı izlediğimden beri bunu düşünüyorum acaba nayn van van mı naynti van van mı... Neyse ben bunu biraz daha düşüneyim. Belki oyun çıkınca bu soruya da cevap bulabilirim.

Beni Baştan Yarat - Saints Row Boss Factory

Kişiselleştirme detayları bir oyunda oyuncuyu çekmek için epey etkili bir yöntem. Yani bir karakteri ne kadar çok hayal ettiğiniz bir kişiliğe veya kendinize benzetebilirseniz oyuna o kadar kapılırsınız. Ancak Saints Row bu olayı biraz fazla ciddiye almış. Çünkü etkinlikte gösterdikleri Boss Factory fragmanındaki detay çeşitliliği gerçekten dudak uçutlatıcı. Oyunun mottosu olarak "kendiniz olun ya da istediğiniz herhangi biri olun" seçilirken altını doldurmayı başarmışlar. Ön siparişe açılan oyunda envai çeşit tuhaf tuhaf karakterle birlikte eğlenceli bir aksiyon bizleri bekliyor gibi gözüküyor.

Yeteri Kadar Kartla Köy De Olur Kasaba! - Nightingale

Bir şeyler üretip, merkez üs kurma etraftan ağaç kesip buraları geliştirme temalı oyunlar son dönemde çok popüler. Yine böyle bir oyun mu acaba diye şüpheyle baktığım Nightingale ise olaya çok acayip bir noktadan bakmayı başarmış. Yine taş kırıp, avlanıp, odun kesiyoruz ama asıl kilit nokta evrenler arasında geçiş yapmayı sağlayan kartlarda yatıyor. Bu kartlarla portallar açıp yeni yeni mekanlara gidip çok acayip düşmanlarla karşılaşabilecek olmak epey ilgi çekici duruyor. An itibariyle istek listelerine eklenebilir olan Nightingale ilk fragmandan verdiği intiba ile bir şansı hak ediyor.

40,000'in Anlamı 40000 Yaratıkla Aynı Anda Dövüşmekmiş! - Warhammer 40,000: Darktide

Warhammer serisiyle birlikte geçmiş, gelecek, Asya derken her yere ve her zamana gidebilirsiniz. İşin içerisine bilim kurgu da girebilir orta çağ şiddeti de. Ancak Darktide ile birlikte bu sefer işin içerisinde doğrudan biz giriyoruz. Etkinlikte gösterilen oynanış videosu ile birlikte 40 bin düşmanla aynı anda dövüşürken bir yandan da görev yapmak eğlenceli bir fikir gibi gözüküyor. Hele 4 arkadaş oynarsanız oyun gerçekten çok eğlenceli olabilir. 13 Eylül günü hayranlarıyla buluşacak olan oyun PC ve XBOX için çıkış yapacak.

Katman Katman Korku Hiç Bana Göre Değil, Ben İki Porsiyon Aydınlık Alayım - Layers Of Fears

Korku oyunlarından ziyadesiyle korktuğum için aramızda hep bir uzaklık oldu. Hatta sadece uzaklık değil, elimde olsa tüm korku oyunlarını bir sandığa kapatıp benden uzak bi yere kitler anahtarı da yutardım. Layers of Fears'ın fragmanı bile beni ürkütmeye yeterken konunun müdavimi sayın Eser Güven ellerini ovuşturmaya başlamıştı bile... 2023 yılının ilk döneminde geleceği duyurulan olan oyun yeni nesil konsollar ve PC için çıkış yapacak.

Bu Oyunu Kurtarırsa Nightwing Kurtarır Demişler - Gotham Knights 

Batman'in olmadığı bir Gotham'da adaleti sağlamak yine Batman'in eski çıraklarına düşecek. Bu çok aşina olduğumuz konsepti belki de ilk kez böylesine geniş çaplı bir oyunla oynayacağız. Ancak oyundan şu ana gelen haberler pek de tatminkar değildi. Bunun farkında olan stüdyo, "bu oyunu kurtarsa kurtarsa Nightwing kurtarır!" diyerek Dick Grayson özelindeki ilk karakter fragmanını etkinliğe sundu. İlerleyen günlerde diğer karakterler için de fragmanlar yayınlanacağı belirtilirken oynanış kısmındaki endişler halen devam ediyor. 25 Ekim'de çıkış yapacak olan oyunun ülkemizdeki fiyatı da apayrı bir tartışma konusu...

2013'ün De Assolistiydi 2022'nin De: The Last Of Us Remake!

Sony, PlayStation oyunlarını bir yandan sinemaya ve televizyona uyarlamaya başladı. Diğer yandan ise oyunların kendileri yavaş yavaş bilgisayara da gelmeye başlıyor. 2013 yılında çıkış yapan ve herkesi büyüleyen ilk Last of Us oyunu da yepyeni sürümüyle birlikte bilgisayara gelecek. Yepyeni sürüm derken, ciladan bahsetmiyorum. Naughty Dog oyunu baştan yapmış ve yine şahane gözüküyor.

Öncelikle PlayStation 5'e gelecek olan Remake daha sonra bilgisayar oyuncularına da kavuşacak. Ayrıca oyunun yönetmeni Neil Druckmann'ın HBO'nun Last of Us dizisinde yönettiği bölümden de bir fotoğraf karesi hayranlarla buluştu. 2023 yılı ve sonrası Last of Us hayranları için yine heyecan dolu geçeceğe benziyor.

Onlarca fragman, yeni yeni oynanış videoları derken Summer Game Fest'in şimdilik sonuna geldik. Yazının burasına kadar okuyup, tüm videoları da izlediyseniz gerçekten bir başarım ödülünü hak ediyorsunuz. Eğer kendimize has bir achievement sistemimiz olsaydı "loyal reader" ödülünü vermeyi can-ı gönülden isterdim. Sıradaki etkinlikte görüşünceye dek, esen kalın. 

YORUMLAR
sSnake
10 Haziran 2022 13:26

The Callisto Protocol dışında çok sönüktü o da zaten önceden duyurulmuştu. Neyse ki Sony var yoksa bu sene vay halimize. Bu sayede PC oyuncularını kaliteli oyuna doyduruyor ardı ardına.

Parolamı Unuttum