Tarantino'nun Yeni Filmi Manson'a Değil 1969 Yılına Odaklanacak

Manson buzdağının görünen ucu

Ortalıkta ünlü yönetmen Quentin Tarantino'nun yeni filminin Charles Manson'ı konu alacağına dair iddialar dolaşıyordu. Tabi bu Tarantino'dan görmeyi bekleyeceğimiz tarzda bir tema olurdu, hatta çok da ilgi çekici olabilirdi ama Tarantino bu iddialara yanıt vererek yeni filminin Charles Manson'a özel olarak odaklanmayacağını açıkladı. Tarantino yeni filminde 1969 yılını anlatacak.

Buradan çıkan sonuç da ünlü seri katil Charles Manson'ın filmde yalnızca yardımcı bir rol üstleneceği; ama cinayet serisine ne ölçüde yer verilecek, ne kadar ayrıntıya girilecek onu henüz bilmiyoruz. Elbette filmde Manson'ın yer alacağını ve Manson Ailesiyle ilgili olduğunu öğrenen basının filmin özellikle bu karaktere yoğunlaşacağını düşünmüş olması çok da garip değil ama Deadline sitesi bu yanlışa dikkat çekmiş ve bunun "bir iki sahnede görünüyor diye Inglourious Basterds'in Adolf Hitler hakkında bir film olduğunu iddia etmekle" aynı şey olduğunu söylemiş.

Tarantino yine muhtemelen Inglourious Basterds'te olduğu gibi tarihi bir hikayeyi kendi alternatif perspektifinden anlatacak olabilir. Hatırlarsanız orada da II. Dünya Savaşı farklı biçimde sonlanıyordu. Yani bu yeni film bir Charles Manson filmi değil de Charles Manson'ın içinde bulunduğu dünyada geçen bir film olarak nitelendirilebilir.

Tarihin en ünlü psikopatlarından biri olan Charles Manson ve 'ailesinin' 35 ölümden sorumlu olduğu düşünülüyor. Burada 'aile' ile kast edilen tabi ki Manson'ın gerçek ailesi değil. 1967 yılında cezaevinden tahliye olan Manson bir çiftlik evine yerleşiyor ve müritleriyle birlikte bir aile kurup vahşi cinayetlerine başlıyor,  aralarında Roman Polanski'nin hamile eşi Sharon Tate, Polonyalı oyuncu Wojciech Frykowski gibi isimlerin de bulunduğu çok sayıda kişiyi öldürüyorlar. Zaten Manson zamanında Hollywood yıldızlarıyla, müzisyenlerle falan oldukça içli dışlı olmuş bir isim ki müritlerinden ve kurbanlarından da bu anlaşılabiliyor. Bu yeni film de 1969 yılındaki Manson'ı ve Hollywood'u o dönemki halini Tarantino'nun perspektifinden bize sunacak gibi.

Henüz ismi konuşmamış filmin oyuncu kadrosunda Margot Robbie, Leonardo DiCaprio ve Samuel L. Jackson'ın bulunacağı da sızan bilgiler arasında.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum