Techland, Dying Light 2'nin Açık Dünyası Eşsiz Benzersiz Olacak Diyor

Bu dünya başka dünyalara benzemez

Techland'den Adrian Ciszewski ve oyunun geliştiricilerinden Chris Avellone verdikleri son röportajda Dying Light 2'nin açık dünyası hakkında yine son derece iddialı konuştular. Öncelikle şunu söyleyeyim, eğer Dying Light oynamadıysanız bunun sıradan bir zombi oyunu olduğunu düşünme hatası yapıyor olabilirsiniz, bence bu hatadan bir an önce dönün. Kendisi "zombi oyunları" hakkındaki düşüncenizi kökten değiştirebilecek kadar nefis bir oyundur çünkü. Dying Light 2 ise bu nefisliği çok daha ileriye taşımaya kararlı.

Dying Light 2'nin açık dünyası oyuncuya o kadar çok seçenek sunacak ki oyuncular kendilerini açık dünya üzerinde söz sahibi hissedecekler. Avellone bunu üstüne basarak söylüyor ve oyuncuların yapacakları yüzlerce seçim sayesinde bu açık dünyada kendilerini son derece güçlü bir birey gibi hissedeceklerini belirtiyor. Bunun üzerine araya giren Ciszewski ise oyunda yapacağımız seçimlerin ve sonuçlarının karşımıza oynanışın bir parçası olarak çıkacağını söylüyor. Yani bir ara sahne diyaloğunda A seçeneğini seçip hikayenin dallanması değil söz konusu olan, her şey son derece organik biçimde gelişecek.

Dahası kendisinin şu sözleri de çok ilginç. Dying Light 2'nin açık dünyasında bir seçim yaparken bu seçimin etkisinin ne olacağını çoğu zaman kestiremeyeceğiz ama kelebek etkisi misali her seçim bir şeyleri etkileyecek ve oyun dünyasının nasıl değiştiğini görünce "vay ben neymişim" diye düşünüp sahip olduğumuz gücün farkına varacağız. Açık dünya ve içindeki karakterlerle etkileşimlerimiz sayesinde oyundaki farklı fraksiyonlar şehrin farklı bölgelerine gidecek ve bu bölgelerdeki düzeni değiştirecekler. Yani karşımızda sürekli olarak değişen, benzersiz bir açık dünya bulunacak.

Dying Light 2'nin E3 2018 videosunda şehrin su kaynağını kontrol eden tiplerle karşılaşıyor ve onları temizlemekle birlik olmak arasında seçim yapabiliyorduk. İlkini seçtiğimizde şehrin belli başlı bölgeleri gelişmeye başlıyor (sonuçta su önemli bir kaynak), ikincisini seçtiğimizde ise ortaya karaborsa mallar satan tüccarlar çıkıyordu örneğin. İzlemediyseniz bu "açık dünyanın kararlara göre değişimi" videosunu izlemenizi öneririm:

Bildiğiniz gibi ekipteki tek RYO'cu Chris Avellone değil, The Witcher 3'teki Bloody Baron görev zincirinin yazarı Karolina Stachyra da kadroda. Yani Dying Light hem mekanikler, hem açık dünya tarzı, hem de hikayesi ile önümüzdeki yılın en büyük bombalarından biri olmaya aday diyebiliriz.

Dying Light 2, PC, PS4 ve Xbox One için çıkacak.

YORUMLAR
jaboo01518
26 Aralık 2020 16:43

Good morning!!! There is a good way to make your essays looks perfect. Simply contact this online assignment writing agency at any time you need to buy essay, and they'll provide with a professional subject matter author who will do tasks for you or for your girlfriend!

Parolamı Unuttum