The Binding of Isaac Afterbirth+ İnceleme

Ağlama simülatörünün 2. ve dolu DLC’si

Geçen yıl yazdığım Afterbirth incelemesindeThe Binding of Isaac’in yapımcısı Edmund Mcmillen’ın elinde artık fazla fikir kalmadığını ve Afterbirth’in son DLC olmasını umduğumu yazmıştım. Yanıldığımı söylemem gerekiyor. Hem Edmund’un kafasındaki fikirlerin bittiğini düşünerek hata etmiş, hem de oyuncularıyla içli dışlı olduğunu ve gerekirse onlara daha fazla imkân tanıyabileceğini unutmuşum. Evet, itirafta bulunduğuma göre incelemeye geçebiliriz.

Afterbirth+, oyunun son DLC’si. Oyuna yeni odalar, düşmanlar, eşyalar, görevler ve başarımlar ekliyor. Ama kısaca deyip geçmek olmaz, en çok göze çarpanlardan bahsedeyim.

DLC içerisinde Apollyon adında yeni bir karakter bulunuyor. Apollyon ortalamaya yakın hız ve güce, 2 kalbe ve Void adlı bir aktif item'a sahip. Void'in çalışma şekli biraz ilginç. Pasif item'ları yok ettiğinde size rasgele stat puanı veriyor. Aktif itemları yok ettiğinde ise hem o ekranda item'ı kullanmış oluyorsunuz ve Void tekrar dolduğunda aynı özelliği kullanabiliyorsunuz.

Afterbirth+ ile oyuna Greed Mode’un zorlaştırılmış hali olan Greedier Mode eklendi. Burada düşman dalgalarında şampiyonlar (renkli ve özellikli zor düşmanlar) karşınıza çıkıyor, daha az para alıyorsunuz ve Ultra Greed boss’unun 2. formuyla da savaşmanız gerekiyor.

afterbirth-1

Topladığınız eşya, başarım ve sonlara ek olarak menüye Bestiary adında yeni bir sayfa konmuş. Burada karşınıza çıkan yaratıklara ve özelliklerine göz atabiliyorsunuz.

The Binding of Isaac’te oyun sonları ya belirsiz ya da saçma olduğu için bazı oyuncuların tepkisini çekmişti. Afterbirth+ ile yeni önemli bir boss ve nihai finalini getiren bir sona sahibiz. Boss’un ne olduğunu söylemeyeceğim, spoiler da yememeye çalışın.

Sonlardan söz etmişken, son olarak Afterbirth+’ın getirdiği en büyük yenilik şüphesiz ki mod desteği. Topluluğun hazırladığı çeşitli modları kurup oyundan alacağınız zevki arttırabiliyorsunuz. Mod araçlarını da oyunun kurulu olduğu dizinde Tools klasöründen bulabiliyorsunuz. Oyunun görselliğini, animasyonlarını, müziklerini değiştirebilmek ve yeni içerikler yaratmak mümkün. Bağımsız oyunlarda mod kullanımına alışık olsak da Afterbirth+ gayet iyi bir örnek olmuş.

afterbirthbig3

İlk paragrafta dediğimle çelişmek istemesem de birkaç eleştirim olacak. Maalesef Afterbirth+, Afterbirth kadar dolu değil. Açıkçası Afterbirth ilk başta Afterbirth+ olarak çıksa daha iyi olurmuş. Yine de oyunu uzattığı ve türlü yenilikler eklediği için The Binding of Isaac seven herkesin sahip olmak isteyeceği bir DLC olmuş. Tek başına modlar bile oyunun ömrünü uzatmaya yeter. Yeter ki şu başarım-eşya-mod sorununu çözsünler.

Artılar:

  • Bolca içerik
  • Eskisinden de zor
  • Mod araçları ve mod desteği

Eksiler:

  • Ama modlar başarım ve eşyaları kapatıyor
  • Afterbirth’e kıyasla daha az içerik
  • Zamanınızı epey sömürecek

 

NOT:8.0

 

Son Karar: Isaac’in bağımlısı olduysanız kaçışınız yok.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum