The Lord of the Rings: Gollum'un Arka Planında Neler Oldu?

15.9 milyon dolarlık bir hüsran

Alman Daedalic Entertainment'ın yeni oyunu The Lord of the Rings: Gollum, çıkışından itibaren "durumu" ile büyük ses getirdi. Oyun dünyasının en düşük notlu oyunlarından biri olan LOTR: Gollum'un arkasındaki detaylar ise yavaş yavaş belli olmaya başladı. Geliştirici ekibin oyuna ciddi para harcadığı öğrenildi.

Game Two isimli YouTube kanalının iddialarına göre Daedalic Entertainment oyuna tam 15.9 milyon dolar para harcamış. YouTuber, stüdyo ile ilişkisi olan ve eskiden stüdyoda çalışmış 32 farklı çalışan ile görüşerek oyunun arka planındaki hikayeyi ortaya çıkartmış. Geliştiriciler oyunun bütçesinin yetersiz kaldığını öne sürüyor.

Stüdyonun, eski patronu Bastei Lübee cephesinden de yeteri kadar maddi destek alamadığı belirtilmiş. Lübee, stüdyonun geleceğinden ciddi anlamda şüphe ettiğini dile getirmiş.

Tabii tek sorun maddi sıkıntılar da değil. Geliştiricilerin büyük bir kısmı, Daedalic Entertainment'ın "point-and-click" oyunlara aşina olduğunun altını çiziyor. Yani burada elde edilen tecrübenin, 3 boyutlu bir aksiyon oyununa geçiş esnasında bir işe yaramadığı ifade edilmiş.

Videonun tamamını İngilizce altyazı ile izleyebilirsiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum