The Walking Dead'in 9. Sezonunda Rick İle Negan Arasında Neler Olacak?

Ah şu merhametli Rick

Andrew Lincoln'ın canlandırdığı Rick Grimes ve Jeffrey Dean Morgan'ın canlandırdığı Negan arasındaki kusumet, The Walking Dead'in 9. sezonunda da bir şekilde devam edecek gibi görünüyor ama 8. sezonun sonunda da gördüğümüz gibi işler oldukça değişmişti.

Haberin bundan sonrası 8. sezonu izlemeyenler için spoiler içerecek, baştan uyarımı yapmış olayım.

Geçen sezon Rick, Kurtarıcılar'ın liderini Alexandria'da hapsetmiş ve Negan'ın Hilltop ve Kingdom gibi topluluklar üzerinde sahip olduğu gücü elinden almıştı. 8. sezonda (ve daha öncesinde) bizi çok kez sinir eden şekilde yine merhamet gösteren Rick (adamın başına ne geldiyse bu yüzden geliyor çünkü) Negan'ı öldürmemeyi seçti. 9. sezondan gelen bilgilere göre bu karar bir iç savaşa neden olacak; Negan'ın öldürülmemesini kabullenemeyen Maggie ve Daryl'ın eski liderlerine karşı ayaklandığını göreceğiz. 9. sezon Rick ve Maggie'nin son sezonları ama ikilinin diziden nasıl ayrılacağı belirsiz. Lauren Cohan, Maggie'nin ölmediğini söylemişti ama Rick'in kaderini henüz bilmiyoruz. Ama her iki karakter de altı bölümde yer alacağına göre sezon ortası finalinde bu ikisi arasındaki çatışmanın nasıl sonlandığını öğreneceğiz demektir.

The Walking Dead çizgiromanını takip edenlerin de bildiği gibi Negan bu topyekun savaştan sağ çıkıyor ve aynı dizideki gibi hapsediliyordu. Bu da aslında Rick ile Negan arasında ilginç bir ilişki başlatıyor, birbirinden ölesiye nefret eden bu ikili zaman içinde birbirine saygı duymaya başlıyorlar. Ama Rick'in diziden ayrılacağını düşünürsek işin bu yanını ekrana yansıtmaları pek de mümkün olmayabilir.

The Walking Dead dizisinin yeni yürütücüsü (daha önce de söylemiştim, showrunner için yürütücü karşılığını kullanıyoruz, yavaş yavaş alışmak lazım) Angela Kang, ikilinin durumu hakkında şunları söylüyor: "Her ikisi de savaş sonrası dinozorlar gibi hissediyorlar. Rick bir sonraki adımın ne olacağını düşünürken Negan ona sataşmaya devam ediyor. Ama Rick'in "bir geleceğimiz olabilsin diye seni öldürmedim" şeklindeki kararında haklı olduğunu da kanıtlaması lazım. İşte yeni sezonda bunun dinamiklerini göreceğiz".

Kang'ın yorumu Rick ile Negan'ın savaş sonrasında aynı çizgiromandaki gibi bir ilişkiye sahip olacağını gösteriyor; aralarında hem bir güvensizlik olacak, hem de birbirlerine psikolojik üstünlük sağlamaya çalışacaklar. Bunun yavaş yavaş kaybolup yerini daha sağlıklı bir ilişkiye bırakıp bırakmayacağını görebileceğimizi sanmıyorum, çünkü muhtemelen Rick bunun sonucunu ekrana yansıtamadan ayrılıp gidecek.

The Walking Dead çizgiromanında tüm bu olayların ardından Negan'ın daha insani bir hal aldığı görülüyor. Rick'in diziden ayrılmasıyla 'lider' figürü eksikliği ortaya çıkacak ve Negan bu boşluğu gayet de doldurabilir. Tabii nefret edilen bir kötü adamın bir anda kahramana dönüşmesini herkes beğenmeyebilir ama bunu yeni sezonu izlediğimizde göreceğiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum