Torment: Tides of Numenera’dan Heyecan Verici Bir Video

Allah’ım, sana geliyorum!

Aramızda sıkı bir RYO hastası olup da Torment: Tides of Numenera’yı heyecanla beklemeyen yoktur herhalde. Hele ki Planescape: Torment’ı ve o yıllarda çıkan izometrik rol yapma oyunlarını severek oynadıysanız.

Bugün yayınlanan yeni videoysa âdeta bu heyecanımızı birkaç kat birden artırmak için yapılmış. Heyecan verici olan videonun kendisi değil, anlatıcının değindiği özellikler aslında. Mesela savaşın sadece bir seçenek olduğu ve eğer yapabilirsek yolumuza karşımızdaki kişileri ikna ederek, aldatarak, onlardan gizlenerek ya da gözlerini korkutarak devam edebilme seçeneklerinin bolluğu ve çeşitliliği. Ama bu “diyalog tekerleği” içermeyen, iyi bir RYO’nun olmazsa olmaz özelliklerinden biri zaten, değil mi?

Asıl heyecan verici olan tüm çabalarımıza rağmen savaşa girip de ölürsek The Castoff Labyrinth adlı gizemli bir yere ışınlanmamız. Bu gizemli labirent “zihnimizin derinliklerini” temsil ediyor ve eğer buradan başarıyla çıkabilirsek hayata daha güçlü ve daha bilge bir şekilde dönme şansımız var. Ayrıca burada yapacağımız keşiflerle bazı yan görevleri açmak da mümkün olacak. Kulağa bayağı ilginç geliyor.

Bunların yanı sıra Cyphers adında, tüm silahlardan ve zırhlardan daha güçlü olan nesnelerden de bahsediliyor. Bir kez kullanıldıktan sonra yok olan bu nesneler alan zararı vermeye, düşmanlarınızın hayat enerjilerini emmeye veya başka boyutlardan yaratıklar çağırmaya yarıyor. Ama dikkat, yan etkileri de var. Ve çok fazla Cypher taşırsanız infilak etme riskiniz de var.

Ve tabii ki yoldaşlar! Savaşlarda yanımıza alabileceğimiz yol arkadaşlarımızı da biz yönetecek, özel güçlerini ve taşıdıkları Cypher’ları kullanabileceğiz. Hatta “boyutlar-arası ikincil şahsiyetlerini” kontrol edebilmek gibi acayip bir şeyden de söz ediliyor.

Son olarak mekân tasarımlarına, uçan gemilere, buharlı makinelere, tuhaf yaratıklara ve sağdan soldan fışkıran dokunaçlara dikkatinizi çekmek istiyorum. Harika bir atmosfer yaratmıyorlar mı sizce de?

Gel 28 Şubat gel…

YORUMLAR
Parolamı Unuttum