Türk Yapımı Macera Oyunu Beat The Game Çıktı!

Karate Kamil'in devamını görmemiz de yakındır herhalde

Duyurulduğu zamandan beri merakla ve sabırsızlıkla beklediğim bir oyundu Beat the Game ve bekleyiş nihayet sona erdi. 2000'li yılların meşhur çizgi dizisi Karate Kamil'in çizeri Cemre Özkurt EA, Telltale Games ve Blizzard'da geçirdiği zamanın ardından Worm Animation isminde kendi stüdyosunu kurmuş ve yolumuzu müzik yaparak bulacağımız bir macera oyunu olan Beat the Game'in müjdesini vermişti. Sizin de ilk anda dikkatinizi çekeceği üzere oyunun özellikle de grafikleri çok çok iyi görünüyor ve oyunun incelemeleri de şimdilik gayet başarılı gidiyor.

Oyunda Mıstık ismindeki karakterimizle gezegende dolaşıyor ve bulduğumuz ilginç sesleri kaydediyoruz. Topladığımız sesler ve müzik parçalarıyla yeni müzikler yaratarak ilerlediğimiz oyunda bütün ses parçalarını topladıktan sonra da canlı bir DJ performansı sergiliyoruz.

Worm Animation'ın oyunla ilgili şöyle bir iddiası vardı: "amacımızın hiçbir şeyi öldürmeden de eğlenceli oyunlar yapılabileceğini kanıtlamak". Point & click macera türündeki Beat the Game de tam olarak bunu sunuyor işte. Macera ve müzik yapımını birleştiren ilk ve tek oyun olan Beat the Game'in müzik ve sesleri elektronik müziğin ünlü isimlerinden Marc Houle imzasını taşıyor.

Şimdilik oyunla ilgili tek eleştiri birazcık kısa sürüyor olması olsa da Türk yapımları adına oldukça önemli bir proje Beat the Game. Üstelik çıkış haftası boyunca, yani 14 Eylül'e kadar %30 indirimli olarak 15 lira yerine yalnızca 10,50 liraya satılıyor. Desteği sonuna kadar hak eden bu oyunu kaçırmamanızı öneriyorum kendi adıma. Oyunun daha çıkmadan önce bile çeşitli festivallerde en iyi ses ödülüne aday gösterildiğini ve Intel Mix Media Exhange'de de En İyi Sanat Ödülünü kaptığını hatırlatayım.

Bu güzel oyun için tebrikler Worm Animation.

YORUMLAR

Scorsese'nin Joker Filmi Jared Leto'nun Kafasını Karıştırdı

Yalnız değilsin Jared Leto..

Scorsese'nin Joker Filmi Jared Leto'nun Kafasını Karıştırdı

Martin Scorsese'nin yapımcılığını üstleneceği bir Joker filminin çekileceği açıklandığından beri kafamızda binbir soru var. Joker'in köken hikayesinin anlatılacağı filmin nasıl olacağı ya da olması gerektiği hakkında herkes bir fikre sahip.

Pek bir fikre sahip olmayan, kafası karışan kesmi temsilen Suicide Squad filminde Joker'i canlandıran Jared Leto kendisine yöneltilen sorulara "kafam biraz karıştı açıkçası" diyerek aslında oldukça net bir cevap vermiş. Evet, bir Joker köken filmi çekilecek fakat içerisinde Joker olarak Jared Leto yer almayacak. Aynı şekilde kendisinin Joker olacağı en az iki filmin çekim öncesi yapım aşaması devam ediyor. Bu filmlere de değinin Jared Leto "Joker'i oynamak oldukça eğlenceli. Mükemmel bir karakter ve onu çok seviyorum. Fakat DC evreni oldukça büyük ve Joker'in gerçek bir sahibi yok. Bu rolü alan kişi bir gün elbet bayrağı teslim etmek zorunda. Şu an başka filmler için çalışmalar başladı ve onlardan gelecek haberleri heyecanla bekliyorum" diyerek Scorsese'nin filminde olmayacağını kesin bir şekilde belirtmiş oldu.

Belki de DC Multiverse yani bir çok paralel evrenin yer aldığı geniş bir sinematik evren içerisine girdi DC ve Warner Bros.  Flashpoint filmi bizlere bunun ipucunu vermiş bizler de es geçmiş olabiliriz. Açıkçası tek bir evrene bağlı kalmak yerine DC'nin geniş ve muazzam multiverse'ünü izlemeyi tercih ederim. Böylece aynı oyuncuları aynı rollerde izleyerek bir süre sonra doygunluğa ulaşmış olmayız ve her yönetmen kendi bakış açısı ve vizyonu ile karakterlere yaklaşabilir.

Çok mu optimistik oldum? En mantıklı cevap ise şu an DC Rebirth serisi içerisinde söylenen ve haydaaa diye tepki verdiğimiz 3 Joker teorisi. Flashpoint ile başlayan ve Yeni 52 ile patatese dönen evrende farklı zamanlardan tam üç adet Joker yer aldığı Batman tarafından söylenmişti. Belki sinematik evrende de bu şekilde bir rota izleyebilirler.

Parolamı Unuttum