Tavana Bantlanmış Oyuncunun Sırrı 15 Yıl Sonra Çözüldü

Bu devirde kim kimi tavana yapıştırır

Yukarıdaki fotoğrafı bir forumda, bir sitede ya da bir haberin içinde mutlaka görmüşsünüzdür. Bu pek ünlü fotoğraf sayısız meme'in doğuşuna da neden oldu ama o gün orada neler olup bittiğini kimse tam olarak bilmiyordu. Daha önce sayısız kez "ya ben oradaydım, acayip komik bir gündü" falan diyerek ortaya çıkanlar oldu ama bunlar hep yalandı ve bu fotoğraf büyük bir sır olarak kalmaya devam etti. Ve nihayet aradan geçen 15 yılın ardından o gün gerçekten orada olanlar ortaya çıktı ve neler yaşandığını anlattılar.

Fotoğrafın çekildiği yer Michigan'daki bir LAN partisi, yakın arkadaşlardan oluşan bu grup bilgisayarlarını sırtlanıp bir tanesinin evinde toplanıp birlikte oyun oynuyorlarmış. Söz konusu fotoğrafın çekildiği gün de yine bir partide buluşmuşlar ve Counter-Strike oynamaya başlamışlar.

Kotaku Reddit ve eposta yoluyla söz konusu LAN partisine katılanların bazılarıyla temas kurmayı başarmış ve "o gün ne oldu ki orada" diye sormuş. Brian Schaeffer "aslında bu öyle sıkı sıkı koruduğumuz bir sır değildi. Ama fotoğrafı farklı yerlerde görüp de milletin "aa ben oradakileri tanıyorum" demeleriyle dalga geçiyorduk. Hayır, tanımıyordunuz! Orası ufacık bir kasabaydı, bizler rasgele bir arkadaş grubuyduk ve o gün aptalca bir şey yaptık" diyerek açmış konuyu.

O gün partiye katılanlardan Nick Wellman o sırada yaklaşık 10 kişi olduklarını ve üç dört farklı oyun oynadıklarını söylüyor. O sırada etrafa bakınan Tyler "sanırım şu kirişe birini bantla yapıştırabilirim" demiş ve olaylar gelişmiş.

Kimse de bu ne saçma bir fikir dememiş ve hemen gerekli malzemeleri toplamaya koyulmuşlar. Aralarındaki en uzun olan Brian, Drew Purvis'i tavanda tutarken diğerleri de onu bantlamaya başlamışlar. Meğer o ünlü fotoğraf ikinci denemeleriymiş. İlkinde yaklaşık 10 dakika geçtikten sonra bant yan taraflarını sıkıştırmaya başladığı için Drew aşağı inmek istemiş. Grup planlarını gözden geçirmiş, araya sıkışmayı önlemek için yastıklar koymuşlar ve tekrar bantlamışlar. Sonra aralarından biri "yahu adamı tavana yapıştırdık ama yazıktır, nasıl oyun oynayacak" deyince de üst üste masalar koyup bilgisayarını da karşısına kurmuşlar.

Nick Wellman fotoğrafın en komik kısmının da bu olduğunu söylüyor, başlangıçta Drew'un oyun oynaması gibi bir fikir yokmuş ama sonradan masaları dizdiklerinde bu ikonik fotoğraf çıkmış ortaya. Drew tavanda o şekilde iki saat asılı kalmış.

Fotoğrafı çeken Brian bunu ilk önce bir oyun forumunda paylaşmış, sonrasında fotoğrafı gördükleri her yeri not almışlar ama bunların sayısı artınca ipin ucunu kaçırmışlar. "Bir şey bir kere internete düştüğünde daima orada olacağına emin olabilirsiniz, saklamanız mümkün değil" diyor Brian.

Düşünsenize bir grup arkadaş sırf eğlencesine saçmasapan bir fikri hayata geçiriyor ve bir anda farkında bile olmadan ünlü oluyorlar. Tabi artık günümüzde herkes oyununu kendi evinden oynuyor, arkadaşlar arasında LAN partileri yok denecek kadar azaldı. Ama zaten bu resmin bu kadar güzel olmasının sebebi de tamamen doğaçlama biçimde ortaya çıkmış olması, "takipçi kasmak" için değil.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum