Valorant'ın Başındaki İsim Oyundaki Toksik Davranışlar İçin Yeni Önlemler Alınacağını Duyurdu

Sizi özlemeyeceğiz denecek kadar işler sertleşmiş

Valorant stüdyosu başkanı Anna Donlon, Riot Games'in oyundaki zararlı davranışları ele almak için yeni adımlar attığını ve toksik oyunculara "Güya oyundan eğlenmek adına kötü sözler söyleyecekseniz, lütfen gidin ve başka bir şey oynayın. Sizi özlemeyeceğiz." mesajını iletti. İşlerin bu raddeye gelmesinde geçenlerde viral olan bir videonun payı büyük. Mevzubahis videoda oyundaki kişilerden biri insanları sürekli tecavüzle tehdit ediyordu. Bu videonun ardından Donlon, bu tür davranışların "karşılaştıkları en zorlu durum" olduğunu belirttikten sonra "toksisiteyi azaltmak için sistemlerin ve teknolojilerinin de geliştirildiğini" belirtti.

Bu sistemlerin tam performans çalışamacağını da itiraf eden Donlon, "Öyle ya da böyle bilgisayar ekranın arkadasında olmasının verdiği güvenle birlikte nefretlerini aktarmak ya da kötü geçen günün acısını çıkarmak isteyen insanlar var." dedi. Ayrıca Riot Games'in "esprileri" engellemek gibi bir amacı olmadığını ve "haddinden fazla hassas davranak oyunu steril bir hale sokmak istemediklerini" de belirtti. Bir diğer deyişle ufak eğlenceli troll'lemelerek küçük müsamalar göstermeye razı olan ekip, nefret suçu ve toksisiteye asla taviz vermeyecek.

Donlon'un belirttiğine göre kötü davranışlardan ötürü ceza alan oyuncuların çok büyük bir kısmı bu hareketi tekrarlamıyor. Hal böyle olunca bu tip cezaları daha değerli bir hâl alıyor. Bu nedenle gerekirse davranışların manuel olarak incelenmesi durumu da söz konusu olacak. Hızlı bir şekilde aksiyon almak da ekibin hedeflerinden biri. "Ciddi davranışlar" olarak belirtilen nefret söylemi, cinsel içerik ve şiddet tehditleri hesapların geçiçi, kalıcı ve donanım bazlı yasaklanmasına neden olacak.

Valorant oyuncularına direkt hitap eden Donlon, "İnsanların ağızlarından o korkunç kelimeleri söylemelerini engelleyemeyiz, keşke yapabilseydik ama bunu durdurabilmemizin bir yolu yok. Yapabileceğimiz yegane şey onları oyun alanımızın dışına çıkartmak." dedi. "Valorant oynbamak isteyen isanların Valorant oynamaktan keyif almalarını sağmak nihai amacımız." diye de ekledi. En çok şüphe çeken hesapların da geriye dönük cezalar alabileceğinin altını çizdi.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum